Christabel
|
Koliko sam ja trazila po internetu sastave svih tih specijalnih mleka, primetila sam da je jedino Allernova hidrolizat kazeina, a Aptamil ADC, Alfare i Althera su svi hidrolizati surutke. Mi smo probali i Aptamil ADC i Allernovu AR uz sisanje pa ima dana kada su stolice ok, a ima i kada su opet sluzave, kiselo nije bilo duze vreme osim par puta sad, mada pije neki sirup jer se razbolela, pa mislim da je mozda od toga. Ne bih znala vise da objasnim odakle to malo malo pa sluzavo, pocela sam da tripujem da nije gluten koji ja jedem, ali moguce i da sad bas preterujem. Jedino sto su se stolice po broju svele na 2 na dan, nekad bas 3, a nekad i 1, strukture od kasasto sluzave do normalne cvrste, i sto su eos pali sa 4 (sto i nije bilo jako alarmantno) na 1 i sto nema vise ekcema, Eto jedino te kake sto me muce, i pocinjem se pitati da li ima kod beba kojima nista ne smeta da su kake pomalo tegljive i sluzave? Da, a ostao je problem sto moja mala sa 8.5 meseci po obroku popije samo! oko 120 ml te dohrane, nekad lepo a nekad nece, mog mleka sa rizolinom popije oko 130-160ml, nekad kombinujem dohranu i moje mleko na flasicu (dajem joj da sisa nocu i uvece pred spavanje posle dohrane), a zadnjih dana pred spavanje popije oko 50ml i uz moje sve nastojanje da joj 'uglavim' jos nesto bude max 100, nekad uz dernjavu. E sad, mozda nece jer je skoro nesto bila bolesna pa nema apetita ili zato sto sam joj vratila Aptamil (mada ni Alernovu nije nista vise pila, nesto za nijansu vise)... Nesto se ne usudjujem da probamo Neocate jer ako je najlosijeg ukusa tek to nece hteti, a ja sam mleko skoro pa izgubila, jedva nacedim za tu veceru da joj spremim sa rizolinom, a iskreno verujem i da je dosta oslabilo jer ne jedem sve - znaci mlecno, jaja, soju, to se nalazi u 70% namirnica koje inace jedem, tako da...
|