|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.5.2012 22:11:24   
zvezdaaa
P.S. Pisi malim slovima, odnosno iskljuci CapsLock, jer ispada da vices i po pravilima svakog foruma mogu da te banuju. user posted image

yula-o sorry,veruj mi nisam ni primetila da je otislo velikim ,a i nemam pojma za tu mogucnost....sta da radimo kad smo novi...al naucicemo polako..u svakom slucaju hvala ti

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1501
24.5.2012 22:55:45   
Yula
Ma, nemoj meni da se izvinjavas, ne smeta to meni, vec da te ne banuju bzvz, odnosno izbace sa foruma.
Koliko ti je stara beba?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1502
24.5.2012 23:22:33   
zvezdaaa
ima 1o meseci i 24 dana...rodjen je 1.jula....mislim da ste malo stariji samo ako se ne varam?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1503
24.5.2012 23:29:21   
Yula
Da, 6. juna smo mi user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1504
24.5.2012 23:41:25   
zvezdaaa
znaci puune 3 nedelje razlikauser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1505
24.5.2012 23:43:18   
zvezdaaa
yula....citavo vece citam ovaj nas forum od pocetka ,dodjoh do 21 str,mogu ti reci da svasta korisno saznadoh,pa mi krivo sto se pre ne uclanih...guska jedna jauser posted image

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1506
25.5.2012 0:07:37   
Yula
Vazno je da si sada tu i da zaista svasta moze da se nauci. Meni je ovaj forum pomogao vise nego svi doktori zajedno. Imas temu: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama, tamo nas ima puno, navrati. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 25.5.2012 0:08:19 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1507
25.5.2012 0:12:41   
zvezdaaa
YULA....hocu draga obavezno...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1508
25.5.2012 12:55:51   
Christabel
Koliko sam ja trazila po internetu sastave svih tih specijalnih mleka, primetila sam da je jedino Allernova hidrolizat kazeina, a Aptamil ADC, Alfare i Althera su svi hidrolizati surutke. Mi smo probali i Aptamil ADC i Allernovu AR uz sisanje pa ima dana kada su stolice ok, a ima i kada su opet sluzave, kiselo nije bilo duze vreme osim par puta sad, mada pije neki sirup jer se razbolela, pa mislim da je mozda od toga. Ne bih znala vise da objasnim odakle to malo malo pa sluzavo, pocela sam da tripujem da nije gluten koji ja jedem, ali moguce i da sad bas preterujem. Jedino sto su se stolice po broju svele na 2 na dan, nekad bas 3, a nekad i 1, strukture od kasasto sluzave do normalne cvrste, i sto su eos pali sa 4 (sto i nije bilo jako alarmantno) na 1 i sto nema vise ekcema, Eto jedino te kake sto me muce, i pocinjem se pitati da li ima kod beba kojima nista ne smeta da su kake pomalo tegljive i sluzave? Da, a ostao je problem sto moja mala sa 8.5 meseci po obroku popije samo! oko 120 ml te dohrane, nekad lepo a nekad nece, mog mleka sa rizolinom popije oko 130-160ml, nekad kombinujem dohranu i moje mleko na flasicu (dajem joj da sisa nocu i uvece pred spavanje posle dohrane), a zadnjih dana pred spavanje popije oko 50ml i uz moje sve nastojanje da joj 'uglavim' jos nesto bude max 100, nekad uz dernjavu. E sad, mozda nece jer je skoro nesto bila bolesna pa nema apetita ili zato sto sam joj vratila Aptamil (mada ni Alernovu nije nista vise pila, nesto za nijansu vise)... Nesto se ne usudjujem da probamo Neocate jer ako je najlosijeg ukusa tek to nece hteti, a ja sam mleko skoro pa izgubila, jedva nacedim za tu veceru da joj spremim sa rizolinom, a iskreno verujem i da je dosta oslabilo jer ne jedem sve - znaci mlecno, jaja, soju, to se nalazi u 70% namirnica koje inace jedem, tako da...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1509
25.5.2012 16:43:28   
Verus
Meni su GI doktori rekli da je psenica, tj. sve sa glutenom jedan od najvecih problema kod osetljive dece, podjednako kao i mleko. Tako da ja nista psenicno, ovsano, jecmeno itd ne jedem vec 3 mesec....Zaista mu je postalo bolje od tada, stolice su mu uvek lepe zute, masne, lepo mirisu na stolicu dojene bebe...Ali ti ne vredi muciti se i to izbacivati ako vec malo mleka
imas...bas mi je zaouser posted image

Dr. je rekla da sa punih 6 meseci u moju ishranu uvedem ili mleko ili psenicu, da biram sta cu, ali SAMO jedno....Strah me je da probam bilo sta.
IZVORNA PORUKA: Christabel

, pocela sam da tripujem da nije gluten koji ja jedem, ali moguce i da sad bas preterujem.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1510
25.5.2012 23:37:56   
Yula
Secam se kada sam ja bila na el.dijeti i u jednom trenutku sam jela bas, bas malo namirnica, ali i hleb i secam se da sam prokomentarisala mm da od kada danima jedem puno hleba i dzema da su kake postale jos sluzavije. Cesto sam posle o tome razmisljala. Kako god, jedno vreme sam izbacila bila i gluten u potpunosti, ali nisam primecivala poboljsanje. Neverovatno mi je i to da su se kake popravile momentalno kada sam presla na specijalnu formulu. Da li je to do pirinca za koji sam kasnije ustanovila da mu smeta, ili mu je tada smetalo ko zna sta jos, verovatno nikada necu saznati. I uopste, tog perioda se nerado secam, bilo je veoma stresno i za bebu i za mene cini mi se jos vise.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1511
26.5.2012 20:01:09   
Christabel
Obraticu paznju kakve ce biti stolice kad jedem vise hleba, ali mi se sve cini da ce to biti borba sa vetrenjacama.Ona je sad u 9.mesecu i nisam jos uvela gluten, nista mlecno ni zumance, plasim se jer stolice nisu idealne. Tj.nisu tako lose, po boji su razne u zavisnosti od povrca koje je jela, jedino eto sto se kadkad javi sluz, nekad se to ni ne vidi ovako kad bi neko gledao sa strane, neko neutralan, ali kad se zalepi pelena, tegli se. Nekad se i vidi da su tegljive, ali srecom nije ona sluz kao belance nego eto, tegljive. Mada ona je dosta krkljava, ne curi joj nos ali kao da je zapusen, spricam joj sad sprej. I idu joj zubi stalno, za sad 4 ima...Cini mi se sto vreme vise prolazi, to sam ja nervoznija, pa i ona to sigurno oset_i, pa nece da pije mleko... Sve mi se vise cini da je neka intolerancija pre nego alergija

< Poruku je uredio Christabel -- 26.5.2012 20:05:52 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1512
26.5.2012 20:45:02   
zvezdaaa
Christabel
...koje mleko trenutno dajes bebici kao dohranu?

Direktna veza do poruke: 1513
26.5.2012 21:28:19   
Anoniman
Cristabel, sva ta mleka su odvratnog ukusa. Moj P je sa kravljeg mleka prešao na AADC, pa Alfare, i na kraju na Allernovu koju sad koristimo. I isto sam mučila muku, nije hteo da pije mleko. Nisam se puno dvoumila i pošećerila sam mu formulu! Kad je zasladiš onda je lepša i beba lakše pije. Postepeno smanjuješ količinu šećera i na kraju ukineš. S početka sam stavljala skoro celu ravnu kašičicu šećera, i u roku od mesec-dva smanjivala i ukinula. Znam da mnogi nisu pristalice šećera zbog Candide, ali eto ja sam dala, nisam znala kako drugačije da ga privolim.

(odgovor članu zvezdaaa)
  Direktna veza do poruke: 1514
27.5.2012 11:29:08   
zvezdaaa
drage mame....u petak sam izlazila na komisiju da produzetak pod.bolov.zbog poseb.nege deteta i produzili mi 2 meseca zasad pa cu ponovo da pokusam kad to prodje,tako da koga to interesuje da zna cisto.......i drustvo,....ja bila po nasim apotekama i trazila Alernovu,nasla sam ovu samo AR,ona u apoteci me ubedjuje da je ona zamenila obicnu i da nema nigde,reko ja to znam sve samo..ima razlike posto ova ima kukuruz i lim.kis ali moje dete to sve jede i pije i nema problema..pa cu na svoju ruku cim zavrsimo ovu kutiju NEOCATEA da kupim ALERNOVU AR i da probam,nemam koga da nadjem za Madjarsku za obicnu,pa vam javljam kako je bilo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1515
27.5.2012 12:06:58   
zvezdaaa
evo sta sam nasla sa sajta Alernove.....Allernova AR, ekstenzivni hidrolizat kazeina sa dodanim kukuruznim skrobom, jedina takva mlečna formula na tržištu koja ima dvostruko djelovanje:

olakšava simptome alergije na belančevine kravljeg mleka
smanjuje bljuckanje

[u]Allernova AR zamenjuje dosadanju mlečnu formulu Allernova.[/u] Allernova AR primerena je za odojčad i malu decu do 36 meseci starosti. Sadrži potrebne hranljive sastojke za pravilan rast i razvoj deteta. Ne sadrži laktozu.

znaci uparvu je bila ova u apoteci da zamenjuje...ali vi ipak vecina pijete tu obicnu koje nema kod nas

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1516
27.5.2012 16:44:36   
Christabel
Pije Aptamil ADC kao dohranu, sad uglavnom za 2 obroka. To joj je dohrana vec 2-3 meseca. probali smo i Alernovu AR jednu konzervu. E sad, ona jako cudno pije mleko, valjda zbog gera ili nemam pojma zbog cega (tj.imam 101 verziiju od toga da joj se ne svidja, da joj smeta, da ne voli, da se iati, pa do toga da je boli grlo, zapusen nos jer je bila bolesna). Realno ne popije nikad vise od 160, max 180 ako je moje mleko, tako da sa kutije ne gledam vise preporuke jer toliko ne popije. Dosta podriguje mleko i tu pravimo vece pauze a nekad posle podrigivanja krene da se vrpolji i bacaka i odbija, a onda iz cista mira nastavi (verovatno se tu i ger upleo, ali verovatno i jos nesto). A nekad lepo pije.... Mozda se vratimo na Alernovu AR, ukusnija je.

Nego , je li dodas celu kasicicu secera na 1 bocicu mleka, ns 240ml? I ja sam dodavala, ali manje kolicine, probacu da povecam. Nisam protiv secera, samo ne preterivati, mislim da u nekim starim kuvaru za bebe pise da max kolicina secera za bebe ne sme biti veca od 8% ukupne kolicine hrane tj.tecnosti, s tim da u tim mlekcma vec ima nesto zasladjivaca, ne?

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1517
27.5.2012 19:41:32   
Anoniman
Dodavala sam pola kašićice šećera na flašicu mleka. Posle sam smanjivala i ukinula.

Mi nismo probali Allernovu AR jer sam čula da je jako skupa, a i dr nam je preporučila čistu Allernovu. S početka sam tražila nekog ko će da mi donosi iz Mađarske, pa sam na kraju otišla na pijacu i redom pitala po tezgama ove što često idu i donose robu. Tako sam našla jednog čoveka koji ide 2-3 puta nedeljno, pa mu javim samo kad mi treba, i on nazove apoteku u tom nekom megamarketu u koji on odlazi(mislim da je Cora u pitanju), i posle par dana mi donese na pijacu. Naplaćuje mi 15 evra po konzervi. Kod nas konzerva traje 3 dana, to je znači 150 evrića mesečno za mlekce.

Direktna veza do poruke: 1518
27.5.2012 22:44:00   
Anoniman
Koliko sam ja trazila po internetu sastave svih tih specijalnih mleka, primetila sam da je jedino Allernova hidrolizat kazeina, a Aptamil ADC, Alfare i Althera su svi hidrolizati surutke.

Ne bih stavljala glavu na panj baš, ali sam 99% siguna da je i Alfare hidrolizat kazeina. Ha, Zille?

ja bila po nasim apotekama i trazila Alernovu,nasla sam ovu samo AR,ona u apoteci me ubedjuje da je ona zamenila obicnu i da nema nigde,

Možda je kod nas nema, ali je svuda u svetu ima. Jesi gledala u Aksi, to je bila poslednja vest, ne tako davno, da je imaju.

KLIKNI

Direktna veza do poruke: 1519
28.5.2012 0:42:12   
Anoniman
christabel, znam da si pisala da ti se mleko smanjuje, ali ja bih ti ipak savetovala da pokusas da ga odrzis sto duze. bar da ima dva podoja, jutarnji i pred spavanje. znam da si na dijeti i da nije lako, i ja sam, ali moramo izdrzati. ja se tesim da nece to doveka trajati, nasa deca su svakoga dana sve jaca i prerasce i te probleme vrlo brzo. pokusaj da malo navuces mleko, to je moj savet. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1520
28.5.2012 7:42:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Koliko sam ja trazila po internetu sastave svih tih specijalnih mleka, primetila sam da je jedino Allernova hidrolizat kazeina, a Aptamil ADC, Alfare i Althera su svi hidrolizati surutke.

Ne bih stavljala glavu na panj baš, ali sam 99% siguna da je i Alfare hidrolizat kazeina. Ha, Zille?

Piše na limenci Alfare-a: enzimski hidrolizovani proteini surutke user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1521
28.5.2012 10:39:52   
Anoniman
Stvarnoooo??? user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1522
28.5.2012 20:26:34   
zvezdaaa
Možda je kod nas nema, ali je svuda u svetu ima. Jesi gledala u Aksi, to je bila poslednja vest, ne tako davno, da je imaju.

Tash,zvla sam Aksu ,rekose mi da nema obicna vec duze vreme ,da ima samo AR ,i ona mi kaze da je ova zamenila obicnu ,ja neznam sta im je sa tim....i dalje ne nalazim vezu za Madjarsku ,pokusavam i raspitujem se svuda ,ovi prodavci kao ne smeju da prenesu preko graniceuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1523
30.5.2012 23:14:40   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Yula

Hej, Mocice, sta je sa vama, nema te? Pisi sta se desava.

Eo nas kad me nema znaci zabavila sam se sa problemima. Za prvi maj smo bili kod mog brata i dok sam je presvlacila u kolicima odjednom se uznemirila i zatvorilo joj se desno oko, cela desna strana oko oka i cela joj je pocrvenela. Zvala sam dr i ona kaze posto je samo jedna strana onda je kontaktna alergija.

Preksinoc usred noci sisala i odjednom vrisak i plac, bolovi i pocrvenela joj oko ociju. Podrigivanje, grcenje... Od sumnijivih namirnica pojela sam taj dan dve cokoladne posne napolitanke jer mi na ovoj dijeti fali slatko. Ako neka ima predlog sta sem palcinki dajte please. Prenosala sam je od 2-6. Mozete misliti kako je njoj mukici bilo. Tako da mi se cini da je sa malenom u pitanju ozbiljnija alergija, dok je kod starije bila intolerancija.

Uglavnom lepo napredujemo pu pu sa 4 i po meseca 7600 i svi su zadovoljni. Nase zdravstveno stanje bi ocenila i dalje kao nestabilno, al se zahvaljujuci savetima borimo muski.
I da uveli smo cvrstu hranu al stalno se davi pa sam obustavila dok ne dobijem odgovor sta da radim.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1524
30.5.2012 23:22:48   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: zvezdaaa

Tash,zvla sam Aksu ,rekose mi da nema obicna vec duze vreme ,da ima samo AR ,i ona mi kaze da je ova zamenila obicnu ,ja neznam sta im je sa tim....i dalje ne nalazim vezu za Madjarsku ,pokusavam i raspitujem se svuda ,ovi prodavci kao ne smeju da prenesu preko graniceuser posted image

Sto se tice obicne Alernove ja sam je trazila pre dva meseca i kupila poslednje 3 limenke u jednoj apoteci. U Bg je nigde nema, pretrazila sam oko 150 apoteka u bg i ns i nemaju. Zvala uvoznika ona mi kaze da je AR zamena, ja objasnim da je mi dete stalno povraca- 14 dana, 3 limenke, 0 grama, povracanje posle svakog obroka do poslednje kapi da su dr mislili da ima stenozu pilorusa. Uvoznik mi objasni da nema niujednoj zemlji u okruzenju sem u Crnoj Gori jer oni su uvezli vecu kolicinu zato sto kod njih ide na recept. Zvala nekoliko apoteke u Cg cije sam telefone nasla na netu i nisam uspela da je nadjem. A ostalo je istorija...
Posto smo sve pojeli, imamo jos do uvece hrane, ulece Tash sa kontaktom i spasava stvar, porucili, skoknuli do Madjarske i kupili po 12 eura 10 kutija jer nisam bila sigurna da li ce joj odgovarati ili cu morati da menjam.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here