Yula -> RE: Alergija na mlecne proteine (2.4.2012 22:38:18)
|
Ja sam Verus preko dve nedelje bila na rigoroznoj dijeti i bez mleka i jaja i glutena, jela sam samo meso, tikvice, krompir, sargarepu i tikvice. Sluzi u kaki je bilo sve vise i vise. Dodavala namirnice, izbacivala, ali sluz je bila tu. Posle mesec i po dana sam prestala da dojim da bi se kasnije tek ispostavilo da bebi smeta pirinac. Mozda mu je u tom periodu smetalo jos nesto, ne znam, jer njima seta alergija dok su tako mali, sada su alergicni na jedno, a posle nekoliko meseci to prerastu pa im smeta nesto trece. Nekom detetu smeta samo jedna namirnica, ali ima puno one dece kojoj smeta vise namirnica, i veoma je tesko ustanoviti koja i pomoci detetu, pogotovu ako alergija nije jaka, ne ispoljava se burno i momentalno, vec dolazi postepeno, kao kod nas. Svakako sam za dojenje ako se u toku eliminacione dijete otkrije alergen, ali ako je detetu konstantno lose mislim da ne treba po svaku cenu insistirati na dojenju zarad cega? Da bi se detetu ostetila creva i sta onda? Zbog toga u kasnijem dobu ljudi imaju velikih zdravstvenih problema. Treba izvagati, dobro izvagati sta se dobija a sta gubi dojenjem po svaku cenu dece koja su sklona alergijama. Opet, neka svako radi onako kako misli da treba, apsolutno ne zelim ni na koga da uticem da radi onako kako ja mislim da je ispravno, ipak se tu radi o zivotima i zdravlju malenih beba!
|
|
|
|