Verus -> RE: Alergija na mlecne proteine (29.3.2012 18:53:10)
|
Christabel: za sojin lecitin, ja sam sa prvim detetom jela, ali ona je imala intoleranciju na protein (imala je samo krvave stolice). Oliver ima i ekcem i druge znake da je tu umestan i IgE tj. i sam imunitet, znaci verovatno prava alergija i izbegavam sojin lecitin jer nasla sam, moze da ima "tragove sojinog proteina". On je krvario kad sam jela soju, tako da ne rizikujem. Posle skoro odustajnja, nastavila sam da ga dojim, ali sam na onoj dijetu za koju sam stavljala link..vise ne znam u kojoj temi i sa kim sam pricala o tome...Jedes 2 nedelje samo: -curetinu -jagnjetinu -krompir -pirinac -krusku -tikvice (zukini ili one zute) -i razredjen sok od kruske - a od "zita" samo proso kuvan na vodi Ako primetis da je detetu bolje prosle recimo 7 dana, mozes da uvodis svaka 4 dana novu namirnicu u svoju dijetu, sa tim da prvo uvodis one koje nisu veliki alergeni: kao sto je: -grozdje -avokado -losos -breskva, cveklu itd Odlazes uvodjenje soje, mleka, zitarica (hleb), kukuruza...Doduse, on je pio formulu sa kukuruzom u sebi, tako da sam ja jela cips od kukuruza i bilo je sve ok. Do sada sam uvela: sargarepu, piletinu, spanat. A dijetu striktnu sam izgurala 10 dana pre nego sto sa pocela da uvodim... Stolice mu nisu sluzave, uglavnom zute, ponekad budu zelenkaste, ali on tesko vari i laktozu iz mleka jer su mu creva ostecena od krvarenja, tako da dodajem enzim laktoze u moje mleko i bolje mu bude. Izguraj bice vredno truda!
|
|
|
|