|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.3.2012 8:49:54   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1276
21.3.2012 13:45:49   
Verus
Adriana drago mi je jaaako!!! Alergije pogorsavaju GER pa im je zato ipak bolje...Da te utesim, sa cerkom sam dugo pumpala i u sred noci jer je bilo puno mleka a ona mala i malo sisala, a i sad ponekad moram, spavam i pumpamuser posted image

Direktna veza do poruke: 1277
21.3.2012 13:57:20   
Adriana83
Vidis mogla bih i ja mozda da pumpam i nocu,tada ima najvise mleka. Preko dana kad pumpam posle podoja bude slabo20-50 ml iz obe ali uvece kad ne sisaju oko 8 i oko 11 bude po 120-150 iz obe.A iskreno bojim se i da cu spaliti pumpicu da pumpam posle svakog podoja 2*15 min...To mu dodje oko 180 min rada svaki dan user posted image Prestala sam da koristim baterije jer ih pumpica pojede,sad pumpam na struju user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1278
21.3.2012 16:25:44   
Verus
Citala sam da mnoge bebe vole da sisaju nocu jer je tada mleko najkaloricnije...i ja ujutru rano u 6 izvucem najvise, a ne tako puno u 23h pre spavanja...u nocu u 3 je cesto bilo dosta...

Direktna veza do poruke: 1279
22.3.2012 14:06:51   
Natalie018
Hej drage moje user posted image Obzirom na neke zdravstvene tegobe mog deteta, dobili smo predlog da predjemo na pirincano mleko. Htela bih da pitam vas, koje ste davale svojoj deci to mleko, koje pirincano mleko koristite i gde ga nabavljate.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1280
26.3.2012 8:26:33   
Anoniman
Sada sam pitala u pekari Evropa (ima je u NS i ima je u Ulcinju, između ne znam user posted image ), u običnom belom i u kalupljenom belom hlebu nema mleka ni soje, potpuno su posni: voda, brašno, so.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1281
26.3.2012 9:13:28   
Anoniman
Naučnici su napokon otkrili razlog zašto deca koja se valjaju u blatu ređe obolevaju od astme i ostalih alergija. Odgovor leži u posebnom proteinu čiji nivo opada zbog bacila iz blata. Izloženost bacilima u detinjstvu jača imunitet dece i sprečava pojavu alergija i bolesti u budućnosti. Ipak, do sada nije bilo poznato zbog čega dolazi do ovakvog efekta, i koji su to bacilli koji jačaju imunitet dece.   Nedavna studija na miševima pokazala je da mikrobi koji dolaze iz blata, štite od pojave astme, stomačnih virusa i upale mokraćnih kanala.   Studija je dalje pokazala da deca u razvijenijim krajevima sveta češće oboljevaju od ovih bolesti, jer antibiotici koje često upotrebljavaju ne dozvoljavaju organizmu da sam stvori mehanizam odbrane.
Naučnici su u istraživanju koristili dve vrste miševa. Miševe bez bacila, koji su odgajani u sterlinoj sredini i one koji su odgajani u klasičnoj laboratoriji sa bacilima i ostalim poteškoćama.
U potrazi za razlogom zašto bacilli utiču na imunitet na takav način, naučnici su svoje istraživanje koncentrisali na CXCL16 protein koji je direktno povezan za upalama i astmom.   Kod “sterilnih” miševa ovaj protein bio je prisutan na većem nivou dok je kod normalnih bio znatno niži.   Ovi rezultati ukazali su na putanju, koja govori da izloženost bacilima spušta nivo proteina CXCL16 i tako štiti organizam od bolesti astme i raznih upala.

IZVOR

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1282
26.3.2012 14:28:42   
Verus
Iz teme GER:

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Htedoh ti napisati da sam citajuci blogove mama koje rade TED (total elimination diet), neke nasle da deci smeta npr. kruska, iako po dijeti to sme da se jede, ili recimo, da im smeta pirinac (kao Tasin sin sto je alergican bio do skoro). Tako da kaze, ako vidis poboljsanje i nestanak grceva super, ako ne, onda malo promenis: izbacis pirinac na 3 ili 4 dana, pa pratis. Dijeta jeste 2 nedelje, ali vecina ljudi vidi poboljsanje kod alergicne dece vec nakon 2 li 3 dana. Meni je 18 mart bio prvi dan, ali posto mu je dosta bolje, ja sam juce uvela sargarepu. Pa sam napisala u dnevniku datum i sta sam uvela pa da mogu da pratim kako mu je i zapisem promene. I tako redom. I kad nadjes lupam, 5 stvari koje bebi vidno smetaju kad jedes (gasovi, kenkavost, losije stolice), zapises i znas da dok god dojis dete to vise neces nikad jesti. Jeste tesko tih prvih mesec dana ili koliko treba da isprobas stvari koje redovno jedes, ali posle bar klopas sve osim stvari koje smetaju, i nikad vise ne lupas glavu sta si pojela i kako ces...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1283
26.3.2012 14:30:01   
Verus
Taske: to je ono isto da deca koja odrastaju na selu imaju manje ili nikako alergije u poredjenju sa decom iz grada....Sve to "cuvanje" dece od bacila im samo skodi...

Ja nista ne sterilisem redovno Oliveru, a Heleni jesam. Sterilisem mozda par puta nedljno i to je to.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1284
26.3.2012 14:55:18   
Anoniman

zapises i znas da dok god dojis dete to vise neces nikad jesti. Jeste tesko tih prvih mesec dana ili koliko treba da isprobas stvari koje redovno jedes, ali posle bar klopas sve osim stvari koje smetaju, i nikad vise ne lupas glavu sta si pojela i kako ces...

Ne pratiš našu temu o šetajućim alergijama, o tome sada pišemo na Uvođenju čvrste hrane.

Naime, bebe nemaju izgrađen imuni sistem, alergotestovi nisu pouzdani ne zbog toga što trenutni rezultati nisu tačni, nego zato što se bebin imuni sistem menja, i alergije šetaju: danas je mleko, a za mesec dana jaje.

Uvela sam Marku piletinu, eozonofili skočili, ekcem se pojavio ispod usta... ukinula sam piletinu, ekcem se povukao, EO nisam proveravala... A nije imao alergiju na jaje... Moja pretpostavka je da je prerastao kazein a sada kuburi sa jajetom, ili, gora varijanta je da se kazeinu dodalo jaje.

Tako da ta teorija "ali posle bar klopas sve osim stvari koje smetaju, i nikad vise ne lupas glavu sta si pojela i kako ces..." nikako ne pije vodu.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1285
26.3.2012 16:18:18   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Tash

na temi Uvodjenje cvrste hrane deci sa alerg sam pisala sastav moje Allernove, ona nema kukuruz, bas smo o tome raspravljale. Yulina ima kukuruzni skrob, Alfare ima krompirov skrob, moja nema ni jedno!

Tash ako sam dobro shvatila ti si probala i Alernovu i Alernovu AR. <Ozes li da pojanis sto su te vratili na obicnu. Mi pijemo AR i ozbiljno povraca, ima proliv i posle sat i po place. Mislim da joj smeta kukuruz pa razmisljam da predjem na obicnu, jer da dete povraca sat i po posle obroka pa sve do sledeceg obroka, malo mi cudno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1286
26.3.2012 16:33:47   
Verus
Mislim da bar kod dojenja tih promena nema zbog male kol alergena zar ne? Sve mislim da kad dete pocne da jede, onda to vise postaje problem nego kod dojenja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1287
26.3.2012 16:34:57   
Verus
Mocice: sta god moras nesto da menjas i kombinujes dok ne nadjes sta moze...zar obicna allernova nije bez kukuruza?

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1288
26.3.2012 16:43:17   
MOCICA
Koliko me secanje sluzi jeste, bez kukuruza je.

Pokusavam da je nadjem celo jutro po apotekama po Beogradu i nikao mi ne uspeva!

Zna li neko gde ima da se kupi obicna Alernova, ne AR???

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1289
27.3.2012 13:43:11   
Jamie
Mocice,

izgleda više nigde ne može da se kupi obična Allernova, zvala sam zastupnika za Srbiju, više se ne uvozi, ne znam da li to znači da se više i ne proizvodi user posted image U svakom slučaju nema je više u prodaji kod nas user posted image

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1290
27.3.2012 14:45:09   
Anoniman

Mislim da bar kod dojenja tih promena nema zbog male kol alergena zar ne? Sve mislim da kad dete pocne da jede, onda to vise postaje problem nego kod dojenja...

Moja eliminaciona dijeta u bolnici se zasnivala na dva obroka piletine, i taj trend sam nastavila sve vreme dojenja dok nisam prestala. Related or not? Nemam pojma.

Mocice, nismo probali Allernovu AR.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1291
27.3.2012 14:47:05   
Anoniman
Zvala sam apoteku u Mađarskoj, kažu da oni bez problema naručuju običnu Allernovu, nemaju info da je deficitarna.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1292
27.3.2012 17:50:42   
Christabel
Tash, mozes li mi napisati na pp kako nabavljas allernovu iz Madjarske, preko koga, koje apoteke...? Cisto ako mi zatreba. Povremeno mojoj dajem Aptamil ADC, a sisa i pije moje na flasicu, ali nisam na dijeti pa hocu ovih dana daodlucim hocu li jos dojiti ili ne... Jer tu je i ger u pitanju pa svakako jako slabo mleka uzima a ovaj aptamil ja bas bljak po ukusu i mirisu. Ne znam kakva je allernova, ali ja ne bih uzimala ar jer mislim da bi tako jos slabije pila

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1293
27.3.2012 21:47:05   
Anoniman
Sve specijalne formule su bljak ukusa.

Googlaj Kalvaria gyogyszertar, Szeged tamo naručujem, donosi ko ide za Mađarsku

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1294
27.3.2012 21:53:43   
Yula

IZVORNA PORUKA: Christabel

Tash, mozes li mi napisati na pp kako nabavljas allernovu iz Madjarske, preko koga, koje apoteke...? Cisto ako mi zatreba. Povremeno mojoj dajem Aptamil ADC, a sisa i pije moje na flasicu, ali nisam na dijeti pa hocu ovih dana daodlucim hocu li jos dojiti ili ne... Jer tu je i ger u pitanju pa svakako jako slabo mleka uzima a ovaj aptamil ja bas bljak po ukusu i mirisu. Ne znam kakva je allernova, ali ja ne bih uzimala ar jer mislim da bi tako jos slabije pila

Bas zato sto ti dete ima GER treba da joj uzimas AR formulu, jer je ona gusca bas iz tog razloga. Ne verujem da ima ikakve razlike u ukusu izmedju obicne Allernove i AR, osim u gustini. Neki kazu da su groznog ukusa, moja beba ju je prihvatila bez ikakvih problema, samo sam jedan dan izmuzala moje mleko i mesala sa Allernovom, i to svaki put sam stavljala vidno manje mog mleka i bebac je vec sutradan pio samo formulu. Kada primete da im prija, verujem da ce je brzo prihvatiti. user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1295
29.3.2012 17:33:28   
Christabel
Do kraja cu jos da izludim... Misljenje drugog lekara je da je u pitanju alergija i da zato slabo uzima mleko i bljucka ga, vraca i uzasno puno podriguje jer joj smeta. Sve u svemu, bicu opet na nekoj vrsti dijete jedan period pa cemo videti. Kake su se opet malo pokvarile, sluzave su a danas ih je bilo vec 4. Da bi stvar bila gora, bebana nece da se 'druzi' sa kasicicom vec neko vreme, nije bitno sta joj spremim, nece da jede, nece da otvori usta, ja se trudim koliko mogu da uglavim, pa makar kroz igru, ali desava se da se rasplace i onda prestajem. Nisam vise pametna sta je muci?!

Sto se tice osipa i alergija - gde se taj osip obicno pojavljuje? Moja povremeno ima neke tacke po stomaku, zatim ima po nogama neke kao bubuljicice i suvlje delove, a ekcem je bio po rukama, pu pu nadam se da se nece vratiti. Od pre 2 dana ima i neke bubuljicice po ledjima. Pretpostavljam da nema sve ovo veze sa hranom, ali me zanim taj po stomaku sto izadje.

I jos nesto - negde je pisalo za sojin lecitin, ali ne mogu da nadjem. Ako se ne jede soja, sme li se jesti nesto sto sadrzi sojin lecitin?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1296
29.3.2012 18:53:10   
Verus
Christabel: za sojin lecitin, ja sam sa prvim detetom jela, ali ona je imala intoleranciju na protein (imala je samo krvave stolice). Oliver ima i ekcem i druge znake da je tu umestan i IgE tj. i sam imunitet, znaci verovatno prava alergija i izbegavam sojin lecitin jer nasla sam, moze da ima "tragove sojinog proteina". On je krvario kad sam jela soju, tako da ne rizikujem.

Posle skoro odustajnja, nastavila sam da ga dojim, ali sam na onoj dijetu za koju sam stavljala link..vise ne znam u kojoj temi i sa kim sam pricala o tome...Jedes 2 nedelje samo:

-curetinu
-jagnjetinu
-krompir
-pirinac
-krusku
-tikvice (zukini ili one zute)
-i razredjen sok od kruske
- a od "zita" samo proso kuvan na vodi

Ako primetis da je detetu bolje prosle recimo 7 dana, mozes da uvodis svaka 4 dana novu namirnicu u svoju dijetu, sa tim da prvo uvodis one koje nisu veliki alergeni: kao sto je:

-grozdje
-avokado
-losos
-breskva, cveklu itd

Odlazes uvodjenje soje, mleka, zitarica (hleb), kukuruza...Doduse, on je pio formulu sa kukuruzom u sebi, tako da sam ja jela cips od kukuruza i bilo je sve ok.

Do sada sam uvela: sargarepu, piletinu, spanat. A dijetu striktnu sam izgurala 10 dana pre nego sto sa pocela da uvodim...

Stolice mu nisu sluzave, uglavnom zute, ponekad budu zelenkaste, ali on tesko vari i laktozu iz mleka jer su mu creva ostecena od krvarenja, tako da dodajem enzim laktoze u moje mleko i bolje mu bude. Izguraj bice vredno truda!

Direktna veza do poruke: 1297
29.3.2012 19:03:16   
Verus

Oliver je imao po ledjima, rukama, vratu i malo po grudima. Sada se skoro sve povuklo, a bilo je onako, puno malih bubuljica, izdignutih, suvih-a ove na rukama su bile crvene i dosta upaljene.

Deca sa alergijama cesto razviju reflux, tako da taj lekar moze biti u pravu. Eto, kod mog malog je ispalo da bi imao reflux i da nema alergije-ali su ga one pogorsale...
IZVORNA PORUKA: Christabel

Sto se tice osipa i alergija - gde se taj osip obicno pojavljuje? Moja povremeno ima neke tacke po stomaku, zatim ima po nogama neke kao bubuljicice i suvlje delove, a ekcem je bio po rukama, pu pu nadam se da se nece vratiti. Od pre 2 dana ima i neke bubuljicice po ledjima. Pretpostavljam da nema sve ovo veze sa hranom, ali me zanim taj po stomaku sto izadje.

Direktna veza do poruke: 1298
29.3.2012 20:33:29   
Anoniman
Chrisabel, preleti temu uvodjenja cvrste hrane deci sa alergijama, stavile smo Zille i ja slike, sigurno ima 10ak str unazad.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1299
29.3.2012 20:36:06   
Sanjica26 RR
Tash ajde virni u odvikavanje od nocnog hranjenjauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here