Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.4.2012 22:38:18
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam Verus preko dve nedelje bila na rigoroznoj dijeti i bez mleka i jaja i glutena, jela sam samo meso, tikvice, krompir, sargarepu i tikvice. Sluzi u kaki je bilo sve vise i vise. Dodavala namirnice, izbacivala, ali sluz je bila tu. Posle mesec i po dana sam prestala da dojim da bi se kasnije tek ispostavilo da bebi smeta pirinac. Mozda mu je u tom periodu smetalo jos nesto, ne znam, jer njima seta alergija dok su tako mali, sada su alergicni na jedno, a posle nekoliko meseci to prerastu pa im smeta nesto trece. Nekom detetu smeta samo jedna namirnica, ali ima puno one dece kojoj smeta vise namirnica, i veoma je tesko ustanoviti koja i pomoci detetu, pogotovu ako alergija nije jaka, ne ispoljava se burno i momentalno, vec dolazi postepeno, kao kod nas. Svakako sam za dojenje ako se u toku eliminacione dijete otkrije alergen, ali ako je detetu konstantno lose mislim da ne treba po svaku cenu insistirati na dojenju zarad cega? Da bi se detetu ostetila creva i sta onda? Zbog toga u kasnijem dobu ljudi imaju velikih zdravstvenih problema. Treba izvagati, dobro izvagati sta se dobija a sta gubi dojenjem po svaku cenu dece koja su sklona alergijama. Opet, neka svako radi onako kako misli da treba, apsolutno ne zelim ni na koga da uticem da radi onako kako ja mislim da je ispravno, ipak se tu radi o zivotima i zdravlju malenih beba!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.4.2012 23:00:29
|
|
|
|
MOCICA
|
Yula sad smo na obicnoj Alernovi. Nisam primetila da joj smeta, manje je povraca nego AR ali i nece da je jede. Kako je ti pravis, tj. dodajes li nesto u nju da bude sladja? Ar je mnogo ukusnija i nju je lepo jela al dzaba kad ju je povracala. ALfare kaze dr. je jos najgoreg ukusa, sad jos ispitujem ALernovu, ako budem morala probacemo i ALfare. Da li je moguce da kutija kosta oko 500o hiljada??? Inace dojim je a ALernovu koristim kao dohranu kad mi zafali mleka(nemam dovoljno zato sto sam bila prestala da dojim jer su mi tako rekli). Interesantno je da je za 14 dana (5-6 obroka Alernove AR+2podoja) napredovala 0 grama, a na mom mleku (5-6 podoja+1 Alernova) za nedelju dana 220grama. Na dijeti sam, jedem svinjetinu, papriku, jabuke, banane, krompir i hleb. Pirinac, kukuruz, sargarepa, piletina su prepoznati kao alergeni i izbaceni su iz ishrane. I naravno odrekla sam se Coca cole!!!
< Poruku je uredio MOCICA -- 2.4.2012 23:01:57 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 0:12:12
|
|
|
|
Yula
|
Mocica, i mi koristimo Alernovu AR jer je malac bljuckao dok je sisao, ne previse, ali smo tada uzeli AR i posle toga vise nismo nikada natrcali na obicnu. Mogli smo da narucimo, ali se nadamo da cemo uskoro preci na obicnu formulu, mada, videcemo. Cula sam da su je neke zene malo secerile dok se bekac nije navikao na novi ukus, pa postepeno svaki dan smanjivale kolicinu secera dok nisu dosle do 0, a bebac se navikao vec na ukus formule i pio je bez problema. Ocigledno da u AR formuli ima nesto sto je tvojoj bebi smetalo i nije joj dozvoljavalo da napreduje. Moj Lazar je napredovao fenomenalno na mom mleku, ali i na specijalnom. Njemu alergija nije smetala u tom smislu, zato sam imala muku da ubedim doktore da ima alergiju. Isprobaj sve varijante i kombinacije, vidi sta najvise odgovara tvom detetu, nisu sva deca ista i alergije su zaista dosta neistrazena oblast u medicini. Kod ovako malih beba sve je na majkama. Potrebno je mnogo strpljenja i zivci kao konopci. Cekaj dok pocnete sa uvodjenjem namirnica pa strepnja kod svake, pa ako se pojavi neka tackica dal' je od ovoga ili od onoga... Nekada malo potonem, obeshrabrim se, ali to kratko traje, presaberem se pa teram dalje. Sve ce to oni prerasti.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 0:14:18
|
|
|
|
Yula
|
P.S. Alernova AR u sebi sadrzi kukuruzni skrob, imaj to na umu s obzirom da jedes kukuruz. Nisam sigurna, ali cini i se da je sve ostalo isto ( Tash je pisala negde o tome, moram pronaci taj post ) , ali provericu sutra pa ti javljam.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 1:37:07
|
|
|
|
Verus
|
Slazem se Yula sa tobom u potpunosti. Problem je isto u tome sto je nekoj deci potrebno par dana na maminoj dijeti da im je bolje, nekima i do 8 nedelja.... Ja sam bila spremna da rotiram, i ako mu nije bilo bolje da izbacim pirinac, pa krompir itd. naravno samo zato sto znam da je vasoj deci to smetalo...Naravno da Oli nije pokazao poboljsanje, i ja bih presla na formulu. Problem je sto je on i od nje povracao Odoh deca me "zovu"
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 21:22:10
|
|
|
|
Christabel
|
Izgleda samo mi pijemo Aptamil ADC. Zna li neko je li Alernova bar malo ukusnija i po cemu bi mogla biti bolja od ovog Aptamila? Pitala sam dr za riblje ulje, kaze da je to zdravo i da nije isto sto i riba... Slazem se i ja da je dojenje najbolje, ali mislim da mi necemo uspeti. Ta rigorozna dijeta u nasem slucaju ne bi funkcionisala iz vise razloga - prvo, sto moja mala vec jede nemlecnu hranu, a drugo sto moj organizam ne bi izdrzao i bez hleba i peciva kad mi je i ovako strasno. Ne jedem ono sto sam na prethodnoj strani napisala, a ipak se mojoj maloj danas opet javise koncici krvi u stolici, a nije ih bilo duze vreme! I kakila je 6 puta danas! Plus mi je u glavi opsta zbrka!! Da li su smetnje samo od mog mleka ili i od neceg sto ona jede? I te tacke po ledjima sto mi lice kao da ce biti ekcem - opet ne znam od cega je. A od namirnica je ovih dana jela krompir, brokolio, belo meso pilece, danas sargarepu (koju je vec iskakila iz 2 puta), a od ranije ima uveden pirinac i jabuku i poceli smo krusku. Mislim da je za nju malo kasno da sad bude samo na mleku pa da ponovo uvodim, ili nije...?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 21:38:04
|
|
|
|
Yula
|
Mirjanica je koristila taj Aptamil i meni je bio zaista cudan jer je to hidrolizat surutke, kako god, njoj je dr u Tirsovoj valjda preporucio to mleko kao jedno od nekoliko mogucih. Nadam se da ce Mirjanca videti ove nase postove i javiti ti se. takodje, mislim i da je Bojkicina malena pila isto to mleko. Mislim da ne bi trebala bebi da dajes pilece meso jer mnoga deca alergicna na jaja, reaguju i na pilece meso. Ja bih ti preporucila jagnjetinu jer je ona hipoalergena ili jaretinu, koju god. Ja jos uvek nisma sigurna da li je moja beba reagovala samo na pirinac ili i na sargarepu kada smo tek uvodili namirnice, ali imao je posle par dana malo jacu reakciju u vidu jendoog velikog crveog pecata ispod vrata za velikim plikom, nalik ujedu komarca unutra! Za sada me je jos uvek strah da probamo sargarepu, sacekacu jun da prodje ovo cvetanje breze. I Christabel, dodji na temu Uvodjenje namirnica deci sa alergijama, mislim da je ona mnogo adekvatnija za vas slucaj. Tamo mi smo svi mi koji kuburimo sa ovim problemom. Takodje, ne bi bilo lose da pokusas da je iscitas ispocetka, neces verovati koliko korisnih informacija ces tamo naci. Meni je mnogo pomogla.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.4.2012 21:40:03
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Slazem se Yula sa tobom u potpunosti. Problem je isto u tome sto je nekoj deci potrebno par dana na maminoj dijeti da im je bolje, nekima i do 8 nedelja.... Ja sam bila spremna da rotiram, i ako mu nije bilo bolje da izbacim pirinac, pa krompir itd. naravno samo zato sto znam da je vasoj deci to smetalo...Naravno da Oli nije pokazao poboljsanje, i ja bih presla na formulu. Problem je sto je on i od nje povracao Odoh deca me "zovu" Ovo je problem plus u celoj ovoj problematici. Nadam se da je sada Oliju bolje? Jel def. na leto dolazite u Srbiju? LJubi malce!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 0:07:57
|
|
|
|
MOCICA
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Slazem se Yula sa tobom u potpunosti. Problem je isto u tome sto je nekoj deci potrebno par dana na maminoj dijeti da im je bolje, nekima i do 8 nedelja.... Ja sam bila spremna da rotiram, i ako mu nije bilo bolje da izbacim pirinac, pa krompir itd. naravno samo zato sto znam da je vasoj deci to smetalo...Naravno da Oli nije pokazao poboljsanje, i ja bih presla na formulu. Problem je sto je on i od nje povracao Kod mene i tebe sve isto.
< Poruku je uredio MOCICA -- 4.4.2012 0:14:21 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 0:13:09
|
|
|
|
MOCICA
|
IZVORNA PORUKA: Christabel A od namirnica je ovih dana jela krompir, brokolio, belo meso pilece, danas sargarepu (koju je vec iskakila iz 2 puta), Meni sa mladjom sargarepa pravila katastrofa kisele stolice i jake bolove u stomaku-grceve. Ako je iskakila nesvarenu sargarepu to ti je reper da joj neodgovara. Ako uzimas Alernovu uzmi AR ako Vam ne smeta kukuruz jer je ona mnogo ukusnija od obicne i teza je za povratiti!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 0:27:31
|
|
|
|
MOCICA
|
IZVORNA PORUKA: Yula P.S. Alernova AR u sebi sadrzi kukuruzni skrob, imaj to na umu s obzirom da jedes kukuruz. Nisam sigurna, ali cini i se da je sve ostalo isto ( Tash je pisala negde o tome, moram pronaci taj post ) , ali provericu sutra pa ti javljam. Draga hvala ti za trud. Vec sam ja to sve nasla, iscitala i na osnovu toga prebacila bebu na obicnu jer ona ne sadrzi kukuruzni skrob. Ja ne mogu da opisem kako je ona nju slatko jela pa posle naredna 3 sata je povracala u dalj dok sve ne ispovraca pa onda ponovo u krug. Dr. kaze da takav slucaj nema u literaturi, al evo sad ima ovde na forumu, pa ako ne daj Boze neko bude imao iste simptome nek se prepozna! Ne jedem kukuruz, on je strasno iritira pa sam ga izbacila! Zbog toga sam i morala formulu da promenim! P.S. Tash hvala za sastav Alernove!!! I svim ostalim clanicama hvala puno, Vsa iskustva mnogo znace, pre 6 godina kada sam imala problem sa prvim detetom bila sam sama reflux i intolerancija na proteine kravljeg mleka katastrofalna kombinacija. I uspela sam, al bilo je tesko sve dok mi jedna clanica na jednom drugom forumu gde sam se raspitivala zbog tegoba kod druge cerkice nije preporucila ovaj forum. Ja sam progledala. Jest da imam puno iskustva al ponekad mi se cini da ama bas nista ne znam kad procitam Vase postove! Ljubim Vas sve!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 0:36:27
|
|
|
|
MOCICA
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Slazem se i ja da je dojenje najbolje, ali mislim da mi necemo uspeti. Ta rigorozna dijeta u nasem slucaju ne bi funkcionisala iz vise razloga - prvo, sto moja mala vec jede nemlecnu hranu, a drugo sto moj organizam ne bi izdrzao i bez hleba i peciva kad mi je i ovako strasno. Christabel i ja sam ovako razmisljala. Onda sam joj teska srca ubacila Alernovu AR koju je povracala po ceo dan, i kad nisam mogla da nadjem mleko koje joj odgovara onda sam pocela sa rigoroznom dijetom. Za svako krsenje dijete bila bih nagradjena visecasovnim placem, tako da mi se hrana koja joj smeta sada gadi! I da ja nisam izbacila hleb+ banana, jabuka,svinjetina, paprika, krompir. Sargarepa,kukuruz,pirinac,mleko su nam pravili ogromne probleme, kao i vocni sokovi sa limunskom kiselinom.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 8:49:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Mislim da je za nju malo kasno da sad bude samo na mleku pa da ponovo uvodim, ili nije...? Nije kasno. Marko je imao 6m i 7 d kada smo počeli prvu turu uvođenja namirnica. Počeli smo sa pirinčanom vodom, to je trajalo nekih 10 dana sigurno, onda pirinač 3-5 dana, ne sećam se tačno, pa jabuka 3 dana, pa šargarepa 3 dana... I onda sam sve ukinula, napravila pauzu 3-4 dana, i počela sasvim nešto novo: karfiol, pa blitvu... Imao je 7 m kada smo počeli ponovno uvođenje, kao da smo počeli od nule. IZVORNA PORUKA: Yula Mislim da ne bi trebala bebi da dajes pilece meso jer mnoga deca alergicna na jaja, reaguju i na pilece meso. Ja bih ti preporucila jagnjetinu jer je ona hipoalergena ili jaretinu, koju god. Ja jos uvek nisma sigurna da li je moja beba reagovala samo na pirinac ili i na sargarepu kada smo tek uvodili namirnice, ali imao je posle par dana malo jacu reakciju u vidu jendoog velikog crveog pecata ispod vrata za velikim plikom, nalik ujedu komarca unutra! Za sada me je jos uvek strah da probamo sargarepu, sacekacu jun da prodje ovo cvetanje breze.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 22:04:12
|
|
|
|
Adriana83
|
Bili na kontroli... Anita dobila 420 gr za mesec dana,Rekla mi da joj postepeno uvodim fantomalt da bi vise dobijala na tezini.Kontrola za mesec dana. Sofia dobila 270 gr za ceo mesec Njoj je uvela controloc 2x2.5 mg i sukralfat pulvis 4x120 mg(zbog onog izvijanja i plakanja nakon obroka).Sve to pola sata pre obroka.Kontrola za dve nedelje da vidimo kako deluju lekovi. Za sluz u stolici mi je rekla da jos vise povedem racuna o ishrani jer je to od toga.Od cvrste hrane jos nista jer se boji alergijske reakcije.Da im uvedem jos jedan obrok pirinca i kukuruza.Jos jedan dodatni sat mlacenja pumpicom... Nikako mi nije jasno kako su tako malo napredovale.One su meni sad zadovoljne,lepo spavaju,stolice su zute a moje mleko je dosta masno(jedva operem flasicu u koju muzem). Priznajem da sam malo umorna od svega ovoga... Necu odustati,borim se i dalje da dojim ali ne sa onim zarom kao na pocetku.Kad sam se porodila radila sam sve da ih dojim jer sam to ZELELA a sada radim sve jer MORAM.Razlika je ogromna...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 22:48:36
|
|
|
|
Yula
|
Adriana, ne kloni duhom. Sacekaj jos te dve nedelje, moguce je da ce malene poceti brze da dobijaju na tezini, a i posle 4. meseca se i inace dobija manje nego ranije. Ne znam sta ti je dr rekla, ali deci sa alergijama se ne preporucuje uvodjenje nemlecne ishrane pre 6. meseca. Nemoj da zuris, nema potrebe. Budi veoma pazljiva sa pirincem i kukuruzom jer, iako neki doktori misle kako su oni bezbedni, iskustvo nas zena sa ovog foruma govori suprotno. Kako bebe rastu, imuni sistem kao i njihova creva sazrevaju i svakim mesecom su manje sanse za alergiju. Strucnjaci tvrde da su bebina crveva do 6. meseca nedovoljno razvijena i da samim tim lako propustaju velike molekule proteina, na koje organizam reaguje alerg.reakcijom. Budi strpljiva jer je u ovom slucaju zaista "Strpljen - spasen". Ne znam koliko one cesto sisaju, mozda da im pojacas podoje? Da li im dajes vodu? Ako je dajes, prekini jer to sto vode popiju toliko manje mleka posisaju. Mozda toj drugoj malenoj smeta nesto sto ovoj drugoj ne smeta i zato se izvija i buni. Razmisli sta jedes a sto bi moglo da joj iritira stomacic. Pokusaj sve kombinacije.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 22:50:53
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Christabel Mislim da je za nju malo kasno da sad bude samo na mleku pa da ponovo uvodim, ili nije...? Nije kasno. Marko je imao 6m i 7 d kada smo počeli prvu turu uvođenja namirnica. Počeli smo sa pirinčanom vodom, to je trajalo nekih 10 dana sigurno, onda pirinač 3-5 dana, ne sećam se tačno, pa jabuka 3 dana, pa šargarepa 3 dana... I onda sam sve ukinula, napravila pauzu 3-4 dana, i počela sasvim nešto novo: karfiol, pa blitvu... Imao je 7 m kada smo počeli ponovno uvođenje, kao da smo počeli od nule. IZVORNA PORUKA: Yula Mislim da ne bi trebala bebi da dajes pilece meso jer mnoga deca alergicna na jaja, reaguju i na pilece meso. Ja bih ti preporucila jagnjetinu jer je ona hipoalergena ili jaretinu, koju god. Ja jos uvek nisma sigurna da li je moja beba reagovala samo na pirinac ili i na sargarepu kada smo tek uvodili namirnice, ali imao je posle par dana malo jacu reakciju u vidu jendoog velikog crveog pecata ispod vrata za velikim plikom, nalik ujedu komarca unutra! Za sada me je jos uvek strah da probamo sargarepu, sacekacu jun da prodje ovo cvetanje breze. Nije kasno! I kod nas je bila maltene ista situacija kao kod Tash, a i njen i moj bebac su hvala Bogu bas napredne i krupne bebe. Bolje je da krenes ispocetka sve, nego ovako da lutas, em njoj nesto smeta, em se ti stresiras jer ne znas sta je u pitanju.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 22:53:29
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: MOCICA IZVORNA PORUKA: Yula P.S. Alernova AR u sebi sadrzi kukuruzni skrob, imaj to na umu s obzirom da jedes kukuruz. Nisam sigurna, ali cini i se da je sve ostalo isto ( Tash je pisala negde o tome, moram pronaci taj post ) , ali provericu sutra pa ti javljam. Draga hvala ti za trud. Vec sam ja to sve nasla, iscitala i na osnovu toga prebacila bebu na obicnu jer ona ne sadrzi kukuruzni skrob. Ja ne mogu da opisem kako je ona nju slatko jela pa posle naredna 3 sata je povracala u dalj dok sve ne ispovraca pa onda ponovo u krug. Dr. kaze da takav slucaj nema u literaturi, al evo sad ima ovde na forumu, pa ako ne daj Boze neko bude imao iste simptome nek se prepozna! Ne jedem kukuruz, on je strasno iritira pa sam ga izbacila! Zbog toga sam i morala formulu da promenim! P.S. Tash hvala za sastav Alernove!!! I svim ostalim clanicama hvala puno, Vsa iskustva mnogo znace, pre 6 godina kada sam imala problem sa prvim detetom bila sam sama reflux i intolerancija na proteine kravljeg mleka katastrofalna kombinacija. I uspela sam, al bilo je tesko sve dok mi jedna clanica na jednom drugom forumu gde sam se raspitivala zbog tegoba kod druge cerkice nije preporucila ovaj forum. Ja sam progledala. Jest da imam puno iskustva al ponekad mi se cini da ama bas nista ne znam kad procitam Vase postove! Ljubim Vas sve! Mocica, ovaj forum je zaista zlata vredan! I ja sam ucestvovla na jednom drugom forumu, ali problem koji smo mi imali je za ostale bio nepoznanica i bas sam se osecala usamljeno. Ovde sam nasla odgovore na sva moja pitanja! Zato se trudim da pisem sve sto nam se desava jer ce nekada nekome mozda koristiti, kao sto su meni koristila iskustva ostalih zena koje su ovde pre mene pisale. Hvala im!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 23:00:24
|
|
|
|
Adriana83
|
Pa i ona mi je rekla da ne zurim sa cvrstom hranom.Drago mi je sto dojim jer realno ne bih ni mogla da isfinansiram AD za obe bebe.Bar ne za svaki obrok.Ali mi zaista nije jasno kako su tako malo napredovale.Ona se nije nesto preterano iznenadila ali ja sam bila ubedjena da sad kad ne povracaju mnogo bolje napreduju.Od dojenja ne odustajem,samo nisam sigurna sta sledece da izbacim iz ishrane Mozda gluten?Nisam pametna... Inace danju sisaju na tri sata ali dam im i na 2.5 ako traze a nocu mi se bude samo jednom oko 2.Znaci kupanje,sisaju oko 8 onda u 2 i ujutru oko 5-6.I onda na tri sata.
< Poruku je uredio Adriana83 -- 4.4.2012 23:03:54 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 23:24:45
|
|
|
|
Yula
|
Cuj, ja bih uradila sledece: tu malenu koja je sitnija bih budila i nocu na tri sata da sisa. Ma i ovu sto je vise napredovala isto! Jos su one male da prespavaju celu noc, pogotovu sto sada treba da nadoknade ono sto su propustile dok nisi saznala sta je problem. Pokusaj prvo tako, pa ako to ne pomogne ( znaces na sledecem merenju ) onda ces videti sta i kako dalje. Ali verujem da ce im jos jedan obrok nocu mnogo ciniti. Znaci ovako, sisanje oko 20h, pa u 00h, pa u 3h, pa u 6h! Bice ti malo tesko i naporno, ali to samo neko vreme, mozda mesec-dva maksimum, dok ne pocnes sa cvrstom hranom, a i one ce se stabilizovati i sve ce ici lakse. Kako ti izlazis na kraj sa dvoje male dece plus dve bebe bliznakinje?! Jesi li postavljala gde slike i pisall o tome da procitam, zivo me zanima jer ja i sa jednom bekom sam umorna a planiram minimum troje! Ima li negde snimak Vreme je za bebe gde ste vi ucestvovali da pogledam?
< Poruku je uredio Yula -- 4.4.2012 23:28:18 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.4.2012 23:48:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj bre, Yula, nemoj takve stvari da joj savetuješ. Otkud će buditi bebe? Pustite decu, bitno je da napreduju, a koliko... svako napreduje svojim tempom. Pa samo kada uporedim svoju decu... različiti skroz po napredovanju, pa šta onda? Bitno da su zdravi. Šta ako im taj obrok ne pomogne da napreduju više, onda će svim silama da se muči da im ukine jedan obrok. Ženi treba po nekada sna i odmora ili će ostati bez mleka.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.4.2012 0:11:13
|
|
|
|
Yula
|
Pa, jbg, zenu brine da joj deca malo napreduju, pa bolje i da se malo sada pomuci, lako ce posle ukidati obroke. Ja bih tako uradila, a ona neka vidi kako misli da je najpametnije.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.4.2012 9:19:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj ne znam. Ima 4oro male dece, ja se ne bih upuštala u to.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.4.2012 9:31:43
|
|
|
|
Adriana83
|
Ne znam.Sad gledam na netu i nadjem podatak da beba od 4-6 meseci treba da dobije najmanje 430 gr mesecno.Meni je A dobila toliko a S nesto manje pa mo to ipak malo umirilo.Do sada sam im davala kupovne pahuljice koje se potpuno otope u mom mleku i budu retke kao voda.Sad cu probati da im kuvam pirincani i kukuruzni griz(tj. brasno jer griz im je krupan) pa da vidim hoce im to vise prijati.Jeste vi to davale svojoj deci?Kako ste spremale?Kuvam sa vodom pa dodam moje mleko ili mogu kuvati u mom mleku?Da dodam malo secera?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.4.2012 21:00:22
|
|
|
|
Christabel
|
Citam temu Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama, procitala sam par stranica, ali obicno se uvece pred spavanje uhvatim mobilnog i neta, pa mi se sto puta desilo da zaspim sa mobilnim u ruci u pokusaju da odgovorim na ovu ili neku drugu temu ... Videla sam da ima dosta korisnih saveta. Mislila sam da ne ukinem sve namirnice koje jede nego samo par pa da dajem ponovo polako, posto je ovih dana bas lepo prihvatila rucak. Opet mi nemamo neke reakcije tipa izrazenih osipa posle konzumiranja neke namirnice, vec je taj osip sad po ledjima stalno prisutan i po nogama i ispod kolena, cini mi se da ce s epretvoriti u ekcem. Ruke sam iscistila elocomom, ali ove vece povrsine ne smem! Mislim da cemo probati i Allernovu, mogu da narucim i obicnu. Ona srecom ne povraca ni formulu ni moje mleko samo nekad manje a nekad vise bljucka. Kukuruz jos nisam uvela, a sada smo naceli novi Aptamil pa kad to popije cu probati. Mada stvarno ne znam u cemu je fora sto je on drugaciji, ako je na bazi surutke valjda nema kazeina u sebi, ne bi trebalo.. Adriana, moja je u 5.i 6.dobila po 350g, a sad u 7.kako je bas slabo jela bicu srecna ako predjemo 200g. U prva 4 meseca je super napredovala, sa 5 udvostrucila tezinu sa rodjenja samo sad malo kuburimo...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.4.2012 21:16:00
|
|
|
|
Adriana83
|
Jao Christabel! Sad si me malo utesila Najveci fazon je sto one meni deluju zadovoljno! Ima malo muke tu i tamo ali to uglavnom ako ja pojedem nesto sto ne bih smela Inace sam i dobila danas prvi put nakon porodjaja pa im mozda i to malo smeta Videcu kako ce biti za dve nedelje.Da li je neko od vas koristio Controloc? Hmm...To je ipak pitanje za drugu temu.Odoh u GER...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?