|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
29.3.2012 21:12:21   
Christabel
Verus, meni dr rece da izbacim mlecno, soju, jaja, crveno povrce i voce i citruse, i kostunjavo. To je to. Za ostalo mi je rekao da moze, pominjao je kukuruz, jabuke, kruske, banane, naravno hleb. A fora je sto je moja pocela da jede, sa 4.5 meseca, pa sa nekom pauzom je opet pocela sa kasicama i sada vec mora da ih jede, jer ima 6.5 meseci. Tako da sam ja kod tih osipa u dilemi - da li je od toga sto ja jedem ili sto ona jede.
Nego sta je sa margarinom - na nekom pise da ima sojin lecitin a na nekom da nema, receno me je da margarin smem

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1301
29.3.2012 21:49:31   
Anoniman
Krajnje drugarski savet: ne smes nista industrijsko. Varjacu u ruke.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1302
29.3.2012 23:28:38   
Yula
Savetuje se da se deci sa alergijama pocinje sa uvodjenjem nemlecne ishrane tek od 6. meseca.
Sta jede tvoja beba?
Osipi po ledjima i stomaku, hm, to su mesta gde izlaze osipi od alergije.
Evo kako je to izgledalo kdo nas kada se moj bekac osuo po ledjima i ispod pazuha od kruske iz teglice, mada ovo na slici je samo delic toga, ono ispod pazuha do struka je bilo strasno, bilo je ovih tackica na stotine!
http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=1039403
Osip na licu od pirinca je bio malo drugaciji, vukao je na crveno i kako je vreme prolazilo osip se zgusnjavao i postajao sve crveniji. Nisam cekala da se iskoplikuje, izbacivala sam sunjive namirnice sve dok nisam nalsa krivca. Mislim da osipi od vrucine mogu da izadju malim bebama, do 3 meseca, starijim, licno ne verujem, mada, mozda gresim. Kod nas definitivno nije bila u pitanju vrucina.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1303
30.3.2012 8:31:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Mislim da osipi od vrucine mogu da izadju malim bebama, do 3 meseca, starijim, licno ne verujem, mada, mozda gresim. Kod nas definitivno nije bila u pitanju vrucina.

Mogu i starijima. Marko je imao nedavno. Ume i Luki da izađe.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1304
30.3.2012 8:40:55   
Anoniman
Margarin ne bi trebala da jedu ni deca koja nemaju alergije, a kamo li deca koja su osetljiva. Margarin nije isto što i puter, tj maslac, margarin je pun hemije, dodataka i po meni, ne treba ni odrasli da ga jeduuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1305
30.3.2012 8:51:39   
Anoniman
Evo, ovo je Markov osip pred hospitalizaciju: KLIK

Ovo je mali od Zille KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1306
30.3.2012 9:32:55   
Anoniman
Christabel, i ja sam na eliminacionoj dijeti!
soju je jako tesko izbeci.. zato ti je moj savet da kupujes samo voce i povrce i sama sebi da spremas. ja sam cak prestala i beli hleb da kupujem, nego mesim. u premia hlebu ima sojinog brasna kao aditiva i sumnjam d aje to i razlog pogorsanja ekcema kod moje bebe. moze biti da ga u nekim drugim hlebovima nema, ali ja vise nikome ne verujem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1307
30.3.2012 12:39:35   
Christabel
videla slike, nisu srecom takvi osipi. Trenutno po ledjima ima crvenkaste bubuljicice a okolo na pojedinim mestima ima suvih delova. Po risu stopala isto ima crvenkastih bubuljica. Sa unutrasnje strane butina onako sitne crvene na par mesta, to je rapavo. I opet suvi okrugli delovi, u boji koze. I opet ojed.
Nego, posle 4 sluzave stolice od juce, jutros je kakila cudno! Ok delovi gde se vide krompiric i banana koju je juce liznula, ima sluzi, a ima i nesto dugacko tegljivo, blago sukrvicasto, lici mi na neku sluzokozu, kao ona ciscenja posle porodjaja, izvinite na opisu! Od hrane je od pre 2 meseca krenula milupa rizu pa smo prestali, presli na domaci pirinac, jabuku, sargarepu, pa bili bez kasica do 7koro punih 6, pa uvela jos krompir,brokoli, pilece, krusku, od juce bananu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1308
30.3.2012 12:53:11   
Christabel
a po stomaku i vratu povremeno dobije neke sitne tackice, u ravni sa telom ne ispupcene. Pa se povuku, pa nekad opet dodju. Stvarno vise ne znam je li od mog mleka ili od toga sto ona jede. S tim da ona vise bukvalno nista nece da jede, sve manje vise na silu i kad sisa vrpolji se, podriguje, isto i na flasicu i ne jede dosta pa uzasno malo napreduje. To sto odbija sve me navodi na ger ali me brinu stolice! I ti osipi. Ali su joj eos pre 2 nedelje bili 4 a to je granica u nasoj lab pa nisam pametna. Sazmisljam dane dojim vise i krenem nemlecnu od pocetka. Hm ako bude htela da pije onaj aptamil kad jedva i moje mleko uzme!

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 1309
30.3.2012 15:16:07   
bojkica
Po ovome sto pises u vezi stolica,sluzavih,krvavih,pa jos i to parce sluzokoze koje pominjes,mislim da bi trebalo da se bas pozabavis svojom ishranom,na rigoroznu dijetu,ili da prekines pa na specijalnu formulu.Sto se tice osipa,nismo imali problema sa tim-pa ne mogu o tome da pricam.

Direktna veza do poruke: 1310
30.3.2012 15:29:48   
Christabel
Mislim da cu je prebaciti na formulu, polako. Tteska srca, ali mozda bolje tako. A ostacu na dijeti jos neko vreme. S tim da se to nesto u stolici pojavilo danas prvi put! Sluzi je bilo i pre, pa onda jedno vreme nije bilo i ok su stolice bile 2x na dan a nisam bila na dijeti s tim da nisam jela jaja i nisam pil mleka. A ova 2 dana sam na jacoj dijeti i to se pojavilo... Tackice krvi isto nismo imali skoro mesec dana.

Koristi li neko od vas Aptamil ADC? Da otkucam sastav pa da mi kazete sta mislite ako poredite sa vasim formulama?

Inace pojela jedanas rucak, da ne ureknem pu pu. Krompir sa malo belog mesa. Davacu joj tu kombinaciju jos koji dan da vidim hoce li biti nekog dodatnog osipa

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1311
30.3.2012 15:46:04   
Adriana83
Zene evo i mene... Ja sam na dijeti nekih mesec dana(mislim).Ne jedem mleko,jaja,soju,kostunjavo i crveno bobicasto voce,limunsku kiselinu i citruse.Misice jako retko povrate,bolje spavaju,stolice su uredne,zute ali jos ima dosta sluzi.Medjutim u poslednjih par dana S se jako muci posle obroka(podrigne ona),place,izvija se i to zna da potraje do pola sata.Nakon toga se umiri i zaspe.Sisa malo redje od A tako da u toku dana ima jedan obrok manje.I desilo se 5-6 puta da je odbila da sisa!Cim je prinesem dojci ona pocinje da se otima,izvija i jako place... A znam da je gladna... I ruke su joj stalno u ustima.Sad 4.4. idemo kod gastro pa cu videti sta ce mi reci.Imate li vi neku ideju sta bi to moglo biti?

Direktna veza do poruke: 1312
31.3.2012 15:08:47   
Christabel
tako isto i moja radi cesto. Jedan dr nam je kazao da je to zbog ger-a, a drugi da joj smeta nesto iz mog mleka pa zato da idem na dijetu zbog moguce alergije. Mada ona tako meni i na ad mleko (koje je doduse gadno) i na kasice, naravno ne uvek, ali u zadnje vreme cesto. Stvarno nisam pametna vise...

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1313
31.3.2012 23:10:29   
Yula
Ako imas mogucnosti Christabel, pokusaj da nadjes Allernovu i pokusas sa njom. Mislim da je ovaj drugi dr u pravu i da je GER tu samo posledica alergija, jer tvoje dete ima sluzave i katkada sukrvicaste stolice, a to nema veze sa gerom. Plus ima sve simptome alergija. Ja ne znam sta je jos trebalo tom prvom doktoru od simptoma da bi zakljucio da je alergija u pitanju? Ti radi kako ti milis da treba, ali svakko treba da povedes racuna s obzirom na to da se malenoj ozbiljno ostecuju crevca. Mozes li nekako doci do nekog alergologa-gastroenterologa, mozda da se urade neke ozbiljnije analize i da nadjete sta je problem? Mislim da to i nije previse nemoguce, jednostavno se uradi kontrola debelog creva bebe preko one kamerice-sonde, i vidi se ima li ostecenja, ako ima, zna se sta je u pitanju. Kako god i sta god, ali detetu se mora pomoci i to sto pre.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1314
31.3.2012 23:14:26   
Anoniman
Nisam zapamtila, jel Chrisabel radila alergo testove? Kolika joj je beba?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1315
31.3.2012 23:39:44   
Christabel
radili koznu probu na mleko u tirsovoj i bilo negativno. Onda su tamo rekli da je ger. Skoro smo isli privatno kod drugog gastro, pa je rekao da je alergija. U sustini ja sam i posle tirsove i dalje sumnjala i nisam pila mleko i jaja jela, a ostalo jesam a stolice su bile nekad ok a nekad malo sluzave i kisele. A ovih dana bas sluzave plus ono a na dijeti sam. Taj drugi dr nije pominjao rektoskopiju ali opet i da se uradi nece se znati na sta je alergicna. Ima 6.5 meseci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1316
31.3.2012 23:49:32   
Anoniman
Raspitaj se u privatnim laboratorijama da li rade Specifične IgE na nutritivne aleregene (ali ceo panel od 20ak namirnica, a ne one pojedinačne).

Direktna veza do poruke: 1317
31.3.2012 23:54:11   
Christabel
probala sam danas vise da joj dajem taj aptamil, ali nije htela da pije do predvece 2 merice. Ostalo je sisala, tako tako i malo kasice je uzela. Nego ovaj aptamil ima u sebi fish oil, a ja kao ne smem da jedem ribu. Mada nije to njoj od ribe, ni ne jedem je cesto. Koliko sam razumela, to je najverovatnije od mleka ili jaja. Kod nas nema ni alergolog ni gastroen.pa smo isli u bg kod gastro. Za alergologa ne verujem da cu da dobijem uput jes u celoj ovoj prici po recima nekih ispade ja preterujem. Jedino sto mi dosta njih kaze da ti testovi nisu pouzdani do godinu dana ili bar 9 meseci

Direktna veza do poruke: 1318
31.3.2012 23:59:30   
Anoniman
Nama su AD kapi ukinute zbog ribljeg ulja, kao i Alfare ad mleko. Moja dr tvrdi da je ono relativno čest alergen.

Testovi nisu merodavni u smislu šetajuće alergije. Pisala sam već, danas je alergično na mleko, i to recimo alergotest pokaže, ali za mesec - dva je alergično na jaje, a nije više na mleko, razlog je neizgrađen imunološki sistem. Dakle, pouzdani su u momentu kada se rade (bar se kod nas tako pokazalo), samo je pitanje koliko dugoročno rešava problem ako se ne eliminišu svi najčešći alergeni iz ishrane.

Direktna veza do poruke: 1319
1.4.2012 0:43:03   
Christabel
pa zato mi i nije jasno to za riblje ulje i aptamil. Mada sigurna sam da doktori i ne znaju tacno sta koje mleko sadrzi. Raspitacu se u jos par apoteka, mada mislim da allernove ovde nema, jedino da pitam da naruce, ali glupo mi 1 konzervu da bi mi samo probali. Ili da mi neko donese iz Ns-a, ako ima obicna.
Tash, jedina privatna lab.kod nas radi samo pojedinacne igE, i svaki je oko 2000. Zato sam te onda pitala gde ste vi radili. U bolnici se naravno ne radi nista. Strasno!a

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1320
1.4.2012 4:25:19   
Verus
Moram ovo da potpisem, osobito u Srbiji gde zakon ne regulise da se svaki alergen mora staviti na deklaraciju proizvoda...

Sta da ti kazem: ja sam juce jela pirincanu kasu za dorucak, i 7 komada curece slanine (curece meso).  I to je to.
IZVORNA PORUKA: Tash

Krajnje drugarski savet: ne smes nista industrijsko. Varjacu u ruke.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1321
1.4.2012 4:35:27   
Verus
Christabel: pisala sam ranije Mocici cini mi se, u vezi te rigorozne dijete od 2 nedelje pa uvodjenja po 1 naminrnice u tvoju ishranu svaka 4 dana, da vidis sta se desava....Iskreno, AKO mozes da to odradis 2 nedelje i tvom detetu je vidno bolje, nema nista bolje nego da nastavis da dojis, OSOBITO ako dete ima i GER, nista nema bolje od tvog mleka. Deca sa GERom vise povrate formulu, i vise im ostecuje zdrelo...

Druga mogucnost je da nju ta kiselina pece i da treba da bude na ozbiljniji lekovima za kiselinu...

Ja sam do sad uvela: grozdje, sargarepu, svinjetinu, sok od jabuke...Stolice su za sada super da kucam u drvo!  Redje povrati, i sve u svemu je bolje.  Mada, ja se nasem uspehu kunem i zahvaljujem i kiroprakticaru.  Vodim ga i dalje 3x nedeljno..

Sta god draga, sve pokusaj da ne prestanes da dojis.  Ako bas ne ide, onda AD mleko, mada, kod nas je i na AD mleku bila "gadna" prica tako da....nema pravila...

Direktna veza do poruke: 1322
1.4.2012 21:53:00   
MOCICA
Potpisujem sve sto je Verus navela u prethodnom postu. Moze ti se desiti da isprobas po nekoliko mleka koja su pored svega da napomenem jako skupa i da ne dobijes rezultate. Mi smo uveli Alernovu AR i be ba bi do 3 sata nakon obroka tj. do sledeceg obroka povracala. Napredovala je 50grama za 14 dana jer je imala 2 podoja i 4-5 obroka Alernove Ar. Dr. mi je rekla da takav primer u knjigama jos nije nasla i da je naprosto nemoguce da dete povraca AR formulu, ali eto kod nas je bilo tako. Mislim da je u pitanju kukuruzni skrob koji Alernova AR sadrzi tj. sadrze ga sva AR mleka jer je njegov cilj da zgusne hranu da bi deca teze je povratila.

I da jos navedem mozda ce nekom biti od pomoci- nama smeta pirinac i kukuruz. Pronasla sam ovde nekoliko majki sa takvim problemom. Dr. je rekla da je nemoguce i ja sam se kad sam dosla kuci najela se djuveca* rezultat u vidu placa, grceva, bolova u stomaku nije izostao.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1323
1.4.2012 23:21:24   
Yula
Da li si probala sa obicnom Allernovom? Da, to je totalno bezveze sto u tim mlekima moze da bude i kukuruza i krompira i svacega neceg. Zilletova beba je reagovala na krompir a njega je bilo u mleku koje je pio, Alfareu, i cim je presla na Allernovu sve se sredilo. Mozda da ti pokusas sa Alfare mlekom?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1324
2.4.2012 17:31:37   
Verus
Mocice: kreni od nule i jedi krompir i meso, kruske, tikvice. Pa dodavaj namirnice i bude jako disciplinovana, bilo bi greota da prestanes da dojis kad se to da urediti...

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here