Verus
|
Tash, evo kako i sta ide trenutno: IZVORNA PORUKA: Verus RR Mi smo danas drugi dan na Similac Alimentum (hipoalergentskoj formuli slicno Allernovi). Imaoje par zutih stolica, pa par onako cudnih, sve u svemu isto kao na mom mleku. Mirniji jeste, ima manje gasova, sto ova formula i pomaze "reduces colic in 24 hours".... Ja sam tvrdoglavi magarac koji od danas krece na striktnu eliminacionu dijetu. 2 nedelje se jede samo: curetina, jagnjetina, tikvice, krompir, slatki krompir, kruska i sok od kruske, pirinac, mleko od pirinca. Nista drugo, koristi se samo so i biber za zacine, i pije voda. Nema kafe, gaziranog i sl. Posle 2 nedelje se na svaka 3-4 dana u mamiinu ishranu uvodi po 1 namirnica, sa tim da se krece sa manje alergentskim kao sto je: grozdje, losos, suncokretovo seme, breskve, cvekla, sargarepa. Evo i linka do te stranice: KLIK Jedina razlika koju primecujemo kod stolica jeste da su kisele na mom mleku, nekad manje, nekad vise. Njegovom pedijatru je jako bilokrivo sto se te jedne stvari nije setila da pita GI doktora, ali sve sto citam kaze da je to od laktoze. Verujem da ni sada u mom mleku od alergena nema nista sto bi mu smetalo, jer vise nema krvi i sluzi, ali ajde, odradicu i ovo, 2 nedelje me nista ne kosta. On definitivno ima i alergije a i refluks sam po sebi, tj. imao bi ga i da nema alergija, one su ga samo cinile gorim, tako da u tom slucaju je moje mleko puno bolja opcija od ad mleka. Ovih 5 dana dok je na formuli ne dajemo zantac a nismo poceli ni prevacid...nadala sam se da ce mu na formuli biti 100% bolje pa da mu ni ne dajem lekove, ali mozda to nece biti slucaj. Videcemo-od cetvrtka sledece nedelje ga opet dojim. Pisem kako ide.
|