|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.3.2012 22:24:32   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Christabel

nego sta mazete za ekcem? Mi dobili neki elocom od dr ali pise da nije za decu ispod 2 godine pa ja nekako ne smem da joj namazem. Bi li sudocrem pomogao, razmisljala sam da ga kupim?
Pitala juce knd nas u priv.lab.za specificne igE. Vadi se krv iz vene, i za kazein je analiza 2000. Toliko otprilike i za zumance, belance, glutamin.. Kuku meni. Tash jeste li vi ono bese radili test na sve nutritivne za oko 5000 ili to bese Yula? Gde ste to radili?

Ja mažem bebi elocom, ali razblažen u galsani. Tražiš u apoteci "elokom u galsani u razmeri 1:1".
Mi smo radili, u Medlabu, 5000din, imaš spisak alergena u onoj temi o alergotestovima. 5000 su nutritivni, 5000 inhalatorni (da ne bude zabune, jer sam oba postavila). Ima i kombinovani, ali on ne sadrži kazein!

Adriana, uradi deci Specifične IgE iz krvi. Sve je moguće, znaš i sama.

IZVORNA PORUKA: Snelle

analizu krvi na stolicu,

user posted image

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1226
8.3.2012 0:08:46   
MOCICA
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Grcevi se nastavljaju-vodjena teorijom lactose overload (poremecenog balansa prednjeg i zadnjeg mleka), stavljamo sve na jos jedan test:  2 dana formule da smiri grceve i onda 2 dana mog pumpanog mleka na flasicu.  Zasto?  Tako se lepo izmesa prednje mleko (puno laktoze, i niskomasno, a ovako male bebe nemaju dovoljno enzima da lepo svare i razloze laktozu, pa im stvara gasove i probleme u crevima, a citala sam da i to cak MOZE da izazove krvarenja u crevima!!!-ovde se pitam da li je moja cerka ikada imala intoleranciju na kazein ili je i kod nje samo moje mleko bilo problem?)

I da: pratila sam kad pumpam i iz desne izvucem po 150ml a od toga je pa sigurno pola ta voda.  On se cesto od te kol i zasiti, i to objasnjava gasove i cinjenicu da nekada moze da opet jede kroz 45 minuta ili sat vremena!  Nikad ne bi dobio ono masno mleko, koje ih zasiti. 

Genijalno! Ovo bi mi moglo biti resenje problema. Moja malena je obavezno place posle sat i po. I ubijaju nas grcevi. AJde malo bolje objasni sta da radim.

< Poruku je uredio MOCICA -- 8.3.2012 0:18:44 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1227
8.3.2012 0:16:59   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, Zille je pisala da joj bebac povraća od krompira, a onda je na kutiji Alfarea (ad mleko) našla da on sadrži krompirov skrob, pa je pomislila da bebac zato povraća i od Alfarea. Prepisivala sam joj sastav Allernove, pa evo i tebi:

Sastav Allernove za Zille:

sirup glukoze, biljna ulja (palmino, ulje uljane repice, koštice palme, suncokretovo), hidrolizirani kazein, emulgator (mono i digliceridni estri limunske kiseline), kalcijev fosfat, magnezijev klorid, kalcijev karbonat, kalijev hlorid, L-cistin, natrijev askrobat, kolin klorid, L-triptofan, kalijev hidroksid, taurin, mezo-inozitol, željezov sulfan, cinkov sulfat, L-karnitin, citidin 5''-monofosforna kiselina, DL alfa tokoferil acetat, dinatrijev-uridin 5-monofosfat, L-askrobin palmitat, nikotin amid, kalcijumov D-panatotenat, adenozin 5''-monofosforna kiselina, dinatrijev - gvanozin 5-monofosdat, dinatrijev-inozin 5''-monofosfat, bakrov sulfat, riboflavin, limunska kiselina, titanijev hidroklorid, retinil acetat, piridoksinijev hidroklorid, folna kiselina, kalijev jodid, manganov sulfat, fitomenadijon, natrijev selenit, D-biotin, holekarciferol, cianokobolamin.

Ja ovde nigde ne vidim ni kukuruzni ni krompirov skrob. user posted image

ps. Nisam imala simbol za alfu zato sam je pisala rečima.

Meni je malena dobila blag osip po obrazima od Alernove AR. Citam tvoj sastav obicen. Razlika je sto AR ima i : maltodekstrine, kukuruzni skrob koji se koristi za zgusnjavanje (mislim da ga imaju sva AR mleka) i kokosovo ulje. Sad se pitam da li je nesto od ovoga - sugerisale ste mi kukuruz ili je mozda i ova limunska kiselina. Ona mi je pravila ozbiljne probleme sa prvim detetom.

Tash sta je histamin?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1228
8.3.2012 0:22:12   
MOCICA
I jos nesto moram da pitam. Na elimonacionoj sam dijeti i jedem: svinjsko i junece meso, krompir, sargarepu, bananu, jabuku, margarin, hleb. Sta bi tu moglo da bude sumnjivo jos kao alergen? Nikako ne mogu da joj zaustavim grceve u crevima i mucenje,a prvih mesec dana kada sam samo mleko izbacila i jela sve dete spavalo po 5,6 sati i lepo napredovala. I sad lepo napreduje, al kisele smrdljive stolice, grcevi, gasovi, vracanje hrane joj non stop prekidaju san.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1229
8.3.2012 10:28:20   
Snelle
Mocice, možda da izbaciš margarin iz upotrebe user posted image  Koji je njegov sastav?

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1230
8.3.2012 10:41:39   
Anoniman
Junetinu. Deca alergična na mleko ne treba da jedu junetinu i teletinu, kaže moja dr. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1231
8.3.2012 10:58:41   
Snelle
A naš gastroenterolog je meni npr savetovao da Lani, kad sam kretala sa uvodjenjem čvrstih namirnica, prvo dam teletinu pa piletinu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1232
8.3.2012 11:06:16   
Anoniman
Da, to je onaj momenat da tvoje i moje dete nije imalo isto. Jako je jednostavno Snelle, moje dete se celo osulo, imalo grozan ekcem, a tvoje dete je imalo krv u stolici, a lekari kažu da je to sve Alergija na mlečne proteine, a sada kada čitaš šta Verus piše, njeno mišljenje, na osnovu dva deteta (prvo je bilo kao tvoja Lana, a drugo kao moj Marko), i ona zaključuje da Helena nije imala alergiju već intoleranciju, a da Oliver ima alergiju. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1233
8.3.2012 11:56:12   
Christabel
Tash, a jel ta laboratorija u Beogradu ili u Novom Sadu? Znaci moja je kombinacija vasih beba i ekcem i ojed i kisele kake, povremeno tackice krvi. S tim da je i lose napredovala, a nije ni raspolozena u zadnje ureme, i lose spava. A to sto slabije jede je valjda ger. Ali iskreno, lekara mi je stvarno dosta. Ali moja beba nije vise samo dojena, uvela sam joj sargarepu, jabuku i pirinac. A za moju dijetu, probacu jos mlecno da izbacim ali ne mogu bas sve ostalo

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 1234
8.3.2012 12:42:34   
Anoniman
u margarinu ima SOJE! ja sma to tek sada provalila, kada sam krenula sa dijetom. tj. ima je u skoro svakom gotovom proizvodu, pa sam prestala da kupujem skoro sve. kupim samo beli hleb, voce i povrce i to jedem.

ja sam ubedjena da je K dobila ekcem nakon uvodjenja junetine, pa me bas buni zasto na nju nije jace reagovala na testu. nije jos dr cak ni + stavio, jer je granici. jedva cekam da ponovimo testiranje.

inace, i moje dete je imala grceve puna 4 meseca, sluzave stolice, gasove, bljuckanje, podrigivanje...
nisam uospte uspevala da je normalno dojim, krene da sisa i posle 2 min place, grci se, baca.. prekidali smo podoj po 10x, dizala je da podriguje. verovatno joj je nesto smetalo, a ja nisam znala sta.

Direktna veza do poruke: 1235
8.3.2012 13:04:24   
Anoniman
U NS. Ne znam u kojim sve gradovima je ima, mislim da ima u ZR, ne znam za dalje.

Marko je imao grčeve 6 meseci svaku noć, posle u 7mom na svako 2-3 veče. I sada sa godinu i po, svako veče oko 23h cvili, vrti se i tako dok ne prdne, i onda se smiri.

Direktna veza do poruke: 1236
8.3.2012 14:23:34   
Christabel
hvala, Tash! Ako ti nije problem, napisi mi na pp adresu ili ako imas telefon.
Joj Macaki, isto tako se vrti, okrece i podriguje. Mada ona dosta podriguje i posle kasice i ne jede tako sa uzivanjem kao pre nekih mesec dana, a tad je jela samo milupa pirinac i to celu porciju i sve ne moze da doceka da joj dam novi zalogaj. Pretpostavljam da sad ne smem da joj dajem kupovne?
I jos nesto-smem li ja da jedem paradajz?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1237
8.3.2012 17:44:10   
cockic
evo mene sad na ovoj temi,
nisam jela par dana musli sa mlekom i cim ga popijem taj dan
ona odmah dosta bljucka ja se slabo razumem u te alergije.

i to mislim da mi izbaci mleko koje jos nije svareno.odmah posle sisanja
kao da joj nesto neprija.
pa me zanima da li umisljam ili stvarno joj smeta mleko.mada kad popijem casu jogurta
dnevno nisam primetila da joj on smeta.

jer sam tih dana dok nisam mleko pila pila po casu jogurta dnevno i onda nije bljuckala.

mada ako je alergija na te proteine logicno je da ih ima i jogurt ako se nevaram. 

Direktna veza do poruke: 1238
8.3.2012 19:46:35   
Verus
Paradajz i citrusno voce se smatraju alergentima, ali ja sam vec toliko toga eliminisala da jedem paradajz-manje svez, a vise sok kad kuvam...nisam primetila da mu nesto jako smeta, MADA prekljuce sam jela cufte u paradajz sosu i od juce popodne puno vise povraca.  Mada, mislim da bi on imao refluks i da nije alergija...Nisam vise pametnauser posted image

AKO primetite da nesto detetu smeta: obavezno to izbacujte iz ishrane: osobito ako izbacis, bebi bolje, uvedes, beba povraca, ne spava itd.  znaci kad se jasno vidi povezanost izmedju simptoma i ishrane mame. 

Ja vodim dnevnik svega sto jedem, pa cu sad pratiti jel moguce da pradajz izaziva bebi kiselinu preko mog mleka?  E svasta cu cuti.
IZVORNA PORUKA: Christabel

hvala, Tash! Ako ti nije problem, napisi mi na pp adresu ili ako imas telefon.
Joj Macaki, isto tako se vrti, okrece i podriguje. Mada ona dosta podriguje i posle kasice i ne jede tako sa uzivanjem kao pre nekih mesec dana, a tad je jela samo milupa pirinac i to celu porciju i sve ne moze da doceka da joj dam novi zalogaj. Pretpostavljam da sad ne smem da joj dajem kupovne?
I jos nesto-smem li ja da jedem paradajz?

Direktna veza do poruke: 1239
8.3.2012 22:14:16   
Anoniman

jel moguce da pradajz izaziva bebi kiselinu preko mog mleka?  E svasta cu cuti.

Ja mislim da je moguće. Meni rekoše da ga Marku (kuvanog) ne dajem češće od 1x sedmično.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1240
8.3.2012 22:15:33   
Anoniman
ja sam paradajz jela, ali sam izbegavala ribu, citruse, orahe, kikiriki.. ispade da K nije na to alergicna. a alergicna je na sve sto sam ja jela svo ovo vreme dok je dojim (piletinu, jaja, mleko, soju, breskve, kajsije..). kako da znamo na sta je tako mala beba alergicna? moze biti na nesto sasvim neuobicajeno. drugaricinog malog su testirali malo pre nas, on je najvise od svega reagovao na sargarepu, bas sam se zagudila kada sam to cula. nisam ni znala da neko moze na to biti alergican..vrlo je tesko izbaciti iz ishrane onos to bebi smeta. mozemo izbaciti one najcesce alergene, pa probati.. ali i to nam ne garantuje da cemo uspeti da provalimo.

verus, znas li koliko je vremena potrebno da hrana koju jedemo ode u mleko?

cockic, vidim da su neke zene izbacivale samo mleko, a neke sve mlecne proizvode. meni su svi mlecni proizvodi zabranjeni, cak i u tragovima. npr. ne mogu da jedem nista od gotovih, kupovnih proizvoda jer u svemu ima soje u nekom obliku (a dete mi je na nju alergicno). ako si skontala da joj mleko smeta ti ga potpuno izbaci, nemoj ga vise piti. probaj sa jogurtom i bez njega, pa vidi...

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1241
8.3.2012 22:30:08   
Anoniman

Ja mislim da je moguće. Meni rekoše da ga Marku (kuvanog) ne dajem češće od 1x sedmično.

ma nemojte da zezate! ja se najela sinoc bolonjeza. pojma nemam vise sta da spremam, crkoh gladna.
sad mi jos recite da ce da joj smeta i ovaj biber u piti krompirusi sto sam veceras jela?
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1242
8.3.2012 22:45:28   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Grcevi se nastavljaju-vodjena teorijom lactose overload (poremecenog balansa prednjeg i zadnjeg mleka), stavljamo sve na jos jedan test:  2 dana formule da smiri grceve i onda 2 dana mog pumpanog mleka na flasicu.  Zasto?  Tako se lepo izmesa prednje mleko (puno laktoze, i niskomasno, a ovako male bebe nemaju dovoljno enzima da lepo svare i razloze laktozu, pa im stvara gasove i probleme u crevima, a citala sam da i to cak MOZE da izazove krvarenja u crevima!!!-ovde se pitam da li je moja cerka ikada imala intoleranciju na kazein ili je i kod nje samo moje mleko bilo problem?)

I da: pratila sam kad pumpam i iz desne izvucem po 150ml a od toga je pa sigurno pola ta voda.  On se cesto od te kol i zasiti, i to objasnjava gasove i cinjenicu da nekada moze da opet jede kroz 45 minuta ili sat vremena!  Nikad ne bi dobio ono masno mleko, koje ih zasiti. 

Genijalno! Ovo bi mi moglo biti resenje problema. Moja malena je obavezno place posle sat i po. I ubijaju nas grcevi. AJde malo bolje objasni sta da radim.

Verus cekam tvoj odgovor ko ozeblo sunce!!!!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1243
9.3.2012 6:56:11   
Verus
Mocice draga izvini sto kasnim mi evo izgleda alergicni i na skampe pa se od juce popodne a osobito danas mucimo ma kao na pocetku i opet od nocas pumpam jedan dan i dajem formulu pa nastavljam samo da dojim u subotu... Pisacu vise sa kompa sad je ovde jedan sat nocu on je povracAo ceo dan uz zelene kisele stolice pa mi vec 3 sata spava na rukama sedim ko zombi na kaucu... Nego ti probaj ovako: jedan dan davaj samo formulu ne secam se jel pije onu specijalnu? I samo pumpaj tvoje mleko a drugi dan daj samo pumpano bez dojenja. Ako je overload imace manje ili nista gasova i zutu stolicu. Ja sam radila po dva dana formulu pa dva moje pumpano ali imam elektricnu pumpu pa mi nije problem pumpati ne znam jel tebito pretstavlja problem...ajd pa nam javi. Srecno!!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1244
9.3.2012 9:38:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

ma nemojte da zezate! ja se najela sinoc bolonjeza. pojma nemam vise sta da spremam, crkoh gladna.
sad mi jos recite da ce da joj smeta i ovaj biber u piti krompirusi sto sam veceras jela?
user posted image

Uzela si testo bez jaja, jel?

Pa, meni je sveki pravila pitu krompirušu bez začina. Od začina sam koristila samo so, šećer i suncokretovo ulje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1245
9.3.2012 9:58:03   
cockic
macaki hvala probacu bez mleka a jogurt cu nastaviti pa ako joj nebude smetao
picu njega a mleko ne.

vidim da si pitala verus sto se mene tice kad popijem kravlje mleko za par sati ona
krene da povraca bukvalno izbaci moje mleko koje je posisala.
danas idemo kod dr posto joj nisu dali vakcinu pa cu je pitati ovo vezano za
mleko.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1246
9.3.2012 15:17:05   
Anoniman

Uzela si testo bez jaja, jel?

Pa, meni je sveki pravila pitu krompirušu bez začina. Od začina sam koristila samo so, šećer i suncokretovo ulje.

bez jaja, bar tako pise. ja uvek kupujem posnu testeninu, jer mm posti, pa da ne bih razmisljala hocu li se preci ili ne, uzmem uvek onu bez jaja.
zasto ne sme vegeta? ja sam bas malocas citala sastav, ne izgleda mi da ima bilo sta sumnjivo..

< Poruku je uredio Macaki -- 9.3.2012 15:21:36 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1247
10.3.2012 19:20:27   
cockic
e mene zanima da li neko moze da mi kaze da ako sumnjam da joj smeta
k.mleko.sta bi jos morala da izbacim iz svog jelovnika user posted image sem mleka

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1248
10.3.2012 21:04:49   
Anoniman
Osnovna eliminaciona dijeta dozvoljava samo so, secer i ulje. A vegeta je navodno kancerogena... Necu da pisem dalje o tome, opet ce ispasti svadja, tu info sam dobila ovde na RR.
Moja dr kaze, ako je dete alergicno na kazein (protein kravljeg mleka): izbacuje se mleko i svi ml.proizvodi, junetina, teletina, soja, ali ona kaze da ako je tako malena beba alergicna na nesto, treba izbaciti i sve ostale jake alergene: jaje, ps. Brasno (ono je dozvoljeno u majcinoj dijeti ali ne kad dohranjujes dete cvrstom hranom), aditive, citruse. Imas temu ishrana bez mleka, jaja, procitaj sta tamo pise, pa odluci sta ti je ciniti. :)

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1249
10.3.2012 21:16:08   
maslackic
++Tas, moram da te pitam,
alo ne smem da jedem mlecne proiyvode, smem li hleb? ne ynam kakav je sastav..jbg, sumnjam da u pekari koriste mleko..

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here