RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 23:22:20)

Uh bilo je strasno, posle takvih reci bacila sam se muzu i zagrljaj i plakala na sav glas uz pitanje sto to da nam se desi, nismo mi to zasluzili??? Ali sto te ne ubije to te ojaca, valjda, odbacila sam te njene reci, i verovala mom malom akrobati u stomaku koji bi kuckao kad god bih ja pomislila nesto negativno.

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 23:51:08)

Veče [sm=nosecka.gif]
Ja danas počela i da slinim, i to mi nos curi kao iz česme,da izvinete. Bukvalno moram da držim maramicu neprestano ispod nosa! Kašalj suzbijam sirupom, ne znam koliko je to pametno ali ne mogu da kašljem sa ovolikom stomačinom a kašljem kao neki deda[sm=hudicek1.gif]
Mališa se i dalje šutira. Pomirila se sa mišlju da ću biti trudna 40 nedelja i da ću možda i termin premašiti[sm=smiley13.gif] on izgleda neće napolje pre vremena. Danas sam spakovala odeću koju su H i L izrasle, počela da sređujem dnevnu, više stvarno nemam šta da uradim pre porođaja [sm=smiley36.gif] Jao, verujem da sam vam dosadila sa svojim kukanjem [sm=smiley13.gif]
Micinam, i meni je sa H dr proveravao želudac jer je baš onda kad je radio uz bio prazan i mali i nije se punio. Pa smo to pratili i bilo je sve u redu, biće i kod tebe! Baš mi je drago što je devojčica, imaćeš tri lepotice princeze, malo ti i zavidim,ja sam htela 3 devojčice [sm=smiley9.gif]

degu -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 0:21:56)

Mm to je ok i meni je dr cekao ds se napuni zeludac i bravo za devojcicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Marija, nece ti muski da se odlepe od mamice [sm=smiley36.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 7:48:32)

Jutro devojke.Evo mene u krevetu.Čekam kafu😎Malo da iskoristim muža pre posla.Joj kada čitam šta ste ispisale moram da ostavim komentar da su to sve nestručne budale,džaba im
visok standard.Kao prvo,svaki stručni lekar zna koliko stres pogubno deluje na bebu u stomaku.Samim tim "prećuti" i ne iznosi pretpostavke dok nije siguran.Tek kada raspolaže sa relavantnim činjenicama onda je u obavezi da majci predoči situaciju i rizike sa kojima će se suočiti ako odluči da iznese trudnoću do kraja.Budalaštine..nemam šta da dodam na tu temu.Ja danas planiram da se izležavam do 12.Deca će do tada spavati😃.Posle ću da im pravim pizza pitu za doručak.Grašak,pire i pohovane faširane za ručak.Za vikend će
biti loše vreme.Znači akcija tek od ponedeljka.Do tada izležavanje.Mariya ženo radi nešto da ubrzaš tog malenog😃

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 8:34:05)

Jutro zene! Moje dete se probudilo u pola 6, ako ovako nastavi uskoro ce ustati i pre nego sto je legao. A ja nervozna da ujedam, ako lezim otkida me karlicna kost, ako sedim bole me krsta, kad stojim noge. Najbolje mi kad spavam al mi ovo malo cudo ne da [sm=hudicek1.gif]

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 10:52:38)

Kuc kuc, gde ste [sm=nosecka.gif]?
Nisam se pohvalila, sinoc smo narucili sobicu za bebija, trebalo bi u sredu da stigne, a jutros mi moj dragi muzic kupio jastuk za dojenje [sm=zz_inlove.gif] Vidi valjda i on koliko stenjem i prevrcem se nocu [sm=smiley36.gif]
Moj ranoranilac i ja se razvlacili dosad po kuci, sad se spremamo za skitnju. Hladno jeste ali bar ne pljusti kisa kao juce.
I da baki nam krece danas tako da bebi od sutra vec moze planirati izlazak [sm=duda.gif]

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 10:52:51)

Dan drugarice!
Ja se inhaliram pa vas čitam ispod peškira [sm=smiley36.gif]
A H sedi pored mene i samo me doziva, nana,nana. Šta je Leno, a ona samo nana, nana[sm=smiley36.gif](ne zove me mama nego nana)
Krin,više ne znam šta da radim da ga pokrenem [sm=zmeden.gif]Ali danas ne radim ništa, baš se loše osećam, danas nek ne kreće kad je već čekao ovoliko sad nek sačeka da ozdravim!
Skockice razumem te! Ja se patim već nedeljama, ni namestiti se kako treba,ni odmoriti, ni naspavati se, većinom sama sa njima dvema, budi hrani,spremi, oblači, presvlači, kuvaj,čisti...

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 11:04:51)

MicinaMama ma daj, vidis sta kazu i ostale devojke da je i kod njih dr cekao da se zeludac napuni, znaci to je nesto redovno, mozda jednostavno samo nije mogo da ga izmeri lepo dok ne bude pun, a devojcica bas u tom trenutku nije jela...nego majmuni ne umeju to lepo da kazu, nego odmah neki sumnjicavi ton. Izludjuju me 95% doktora... uzivaj sa devojcicom i nemoj da se stresiras jer to i ona oseca!
P.S. zavidim ti na ovako lepoj slicici sa UZ-a, gledaj kako je slaaatka...

Mene je nocas probudio strasan san vezan za moju bebu, necu ni da ga pricam ovde da ne mracim, probudila sam se u 3 sva izbezumljena koliko je bio realan, nisam mogla da zaspim jos sat vremena posle...strasno, a ona je osetila moj strah pa se sutirala bez prestanka tih sat vremena kao fudbal da je igrala! Verovatno previse brinemo!

Marija setaj sto vise, kazu hoce da pomogne setnja da malo poguras malisu hehe

Krin cestitam za auto! :)

Skockice tebe su bas naplasili bili... na osnovu cega je krava zakljucila da dete moze da ti umre u stomaku? Boze, ko jos ne radi kao doktor, ovo je strasno....

Zemunka najbitnije je da ruckas voce, ovo ostalo koliko mozes, bitno da ti unosis vitamine i tecnost... a fornete sam i ja kupila ore neki dan prvi put posle 5,6 godina! Ahahaha zaobilazim ih u sirokom luku jer su stvarno katastrofa, ali su mi se toliko prijeli da sam morala da kupim ali samo 100grama i jogurt [sm=smiley36.gif]

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 12:08:26)

Ana, ma na osnovu cega?! Samo se izlupetala. Prvo detetu kako izgleda 1 bubreg stvarno ne radi ali to nije tako katastrofalno. Ona je tad prilikom pregleda rekla da "ima osecaj" da dete nema bradu, a onda a kao evo je. I onda na kraju "ima osecaj" da srce nije u redu, a sto to nije znala da kaze [sm=zmeden.gif] Toliki aparati i sprave a ona mi prica o svom osecaju, ma koga je bre za to briga.
Sto kazete oni treba hiljadu posto da su sigurni u neki problem pre nego sto ga izloze trudnici jer se zna koliko je zena tad osetljiva, a ne da glume vidovite Zorke i lupetaju neka negativna nagadjanja!

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 12:10:32)

Hvala vam zene zbog vas se osecam bolje i smireno.

Mariya cuj zavidis mi ,pa Boga mi ja sam isla na to da ovaj put bude decak ali "nije se primio"[sm=smiley36.gif]

Mozda ce cetvrti put biti hehehehe...

Anaana hvala ti,i meni je super ova slika,moracu da je uokvirim.Ista je kao i ove moje dve cerkice.Sve tri lice ali maximalno.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 13:11:32)

Tako bih i ja cerkicu ali ne verujem da cu se resiti na trece, jer ova trudnoca je toliko bila puna komplikacija i gluposti , ne bih mislim opet mogla kroz to prolaziti. I ovo drugo bih ranije rodila da sam mogla, ne bih cekala da predjem 30-u, ali sta je tu je.
Nek su mi decaci zivi i zdravi, to je u sustini najbitnije.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 13:29:08)

Gotov ručak..mmm..morala sam da jedem grašak.Obožavam ga!Pa šta bude.Ja od kada slabo jedem kuvam i mesim kao luda.Moraću da usporim da ne
podgojim ukućane.N posebno podstičem da vodi računa.Jako je visoka,trenira košarku a u pubertetu je.Još malo će i mm kući.Subotom radi kraće.Čim ne
mogu napolje dosadno je.Skockice nikada nije kasno.Ja sam prešla 40 tu i za sada mi je lakša ova nego one dve predhodne.😃

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 14:41:04)

Ja bih rodila 10oro dece da imam uslove da ih sve lepo othranim i situiram.

Meni je dvoje dece malo.

Malopre sam pricala sa zaovom,kaze ona za nifty test.Nije skupo (i ovde je oko 700 eura),pa uradis i vidis da li je musko ili zensko pa ako zelis zeljeni pol uplatis i gledas,dok ne bude abortiras.Kaze ljudi masovno gledaju to,pa cak i nasi koji su ovde.

Do duse i ona je komentarisala da je to veliki greh a tako i ja smatram.Gde ces ubiti svoje dete pa sta god da je i to specijalno sto nije tog pola kojeg ti zelis.Jos mu platis presudu.

Ja sam znala da ce kod mene beba biti devojcica i po bhcg,onog sto se radi u prvih 22 dana,ako prelazi normu onda je devojcica a ako je ispod onda je decak.U mom slucaju je bilo tacno jer sam imala superiornu vrednost bhcg.(Jevrejska metoda ranog otkrivanja pola)

A i ona teorija genitalija je tacna sto sam objavljivala,paralelne genitalije sa kicmom su devojcica a uspravno do oko 30° i vise je decak.To vredi za UZ sa 12 i 13 nedelja.U 11-oj bebe imaju skoro iste genitalije.

Znala sam i nisam ni pomislila da abortiram,vazno mi je da je hematom otisao i beba je ostala.

Volela bih imati i jednog decaka ali sta je tu je,neka su mi zive i zdrave.Do duse imam 27-am godina pa imam i fore jos da rodim,samo Boze zdravlja.

nikiteki -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:15:11)

Dobro veče i na ovoj temi.EVo da se i ja pridružim. Micinamama kako znas sta nosis po bhcg?

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:39:34)

Nikiteki dobrodosla!

Pa ima tabela norme bhcg,to je inace jevrejska metoda za pre-vremeno otkrivanje pola do 20-og dana post ovulacije.

Visina beta hcg u m iu/ml

dani posle donja norma superiorna devojcica decak
ovulacije

14 16 80 300 +94,80 iu -94,80 iu

15 27 130 500 +154,05 iu -154,05 iu

16 44 220 800 +260,70 iu -260,70I ui

17 70 350 1300 +414,75 iu -414,75 iu

18 120 600 2000 +711 iu -711 iu

19 190 900 3500 +1066,50 iu -1066,50 iu

20 320 1500 6000 +1777,50 iu -1777,50 iu

E sada,ako je visina Bhcg ispod norme od -18.5% je decak,a ako je vise od norme preko +18.5%.

Norme izracunate sa - i + 18.5% su navedene za svaku nedelju ispod imena pola (decak,devojcica)

Ako je na sredini onda se ne moze predivideti.Onda je 50-50%

U mom slucaju je bilo tacno i u slucaju moje zaove,ja sam imala skoro max bhcg za svoju dob,takodje i moja zaova.Citala sam komentare na FR forumima i vidim da je vecinom pogodjeno,retko da nekome nije.Mada bilo je par slucajeva.

nikiteki -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:46:17)

Meni je beta 624

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:47:57)

Tabela nije bas pregledna posto mi je tako izbacilo ovde.

U glavnom prva vertikalna kolona su dani posle ovulacije,tj od dana ovulacije.Druga kolona je donja granica bhcg,treca kolona je normalna vrednost,cetvrta kolona je superiorna vrednost bhcg za taj dan.

e sada visok bhcg znaci da je devojcica a nizak decak

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:48:25)

Koji dan posle ovulacije??

nikiteki -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 22:55:31)

Zadnja menstruacija mi je bila 26.12,radila sam test 8.2bio negativan pa ponovila 14.02pozitivan. Betu radila 15.02bila 624

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 23:04:50)

Pa ne znam kada ti je bila ovulacija ipak si imala zadnju menstruaciju u decembru 2016 a trudnocu otkrila 14 februara...kolika ti je starost trudnoce odredjena po nalazima ili uz.Od kog datuma?

Za ovu tabelu moras znati dan svoje ovulacije a tabela ide od 14-og do 20-og dana od ovulacije

nikiteki -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 23:06:00)

Po ultrazvuku 5+1

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 23:16:23)

Bilo bi bolje da nekako izracunas datum ovulacije pa da uporedis.Cini mi se da ti je nizak bhcg.Mozda bi mogao biti bata.

Kod mene je bio 18-i dan bhcg 2470 a 20-i dan je bio 4500 dosta iznad norme za te dane i stvarno je devojcica.

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (18.2.2017 23:36:58)

Veče [sm=nosecka.gif]
Mi u krevetu, ove dve napasti nikako da zaspu, H već nekoliko dana nosi jedan kamiončić sa sobom na spavanje pa ga voza dok ne zaspi, a on zvecka[sm=jezicek.gif] A L po običaju nikako da ućuti..
Danas mi opet bila sestra,usisavala, spremala,nahranila devojčice, kažem joj, ja ne znam šta bih da nemam nju[sm=smiley1.gif]i žao mi je što ja najverovatnije neću moći da joj vratim sve što ona čini za mene.
Danas mi se glava raspada,boli me nos, sinusi,oči, vilica...ne znam šta više da pijem, propolis, vit.c, panadol,kapi za nos, gomilu voća i čajeva u sirup od sleza. A što je najgore, kašljem i kijam a svako kašljanje i kijanje ide sa upišavanjem [sm=smiley19.gif]
Muž se danas brecnuo na svaki moj jauk, sve misli da mi je krenuo porođaj. Rekoh mu da me ne nervira i on! Mali sad ima da sačeka barem ponedeljak, valjda će mi dotad biti bolje.
Od silnog kukanja stalno zaboravim da vam se pohvalim da smo rešili da sobe za dečicu pravimo na spratu,(plan je bio da dogradimo u dvorištu ali ipak ćemo na sprat,tj potkrovlje) danas bio majstor da pogleda,da predloge i kaže šta da odradimo da bi mogao početi sa radovima. Baš mi je drago,jedva čekam da dobiju svaka svoju sobu[sm=smiley1.gif]
Micinam, ti si baš mlada, ti možeš još troje da rodiš i da ne budeš prestara za rađanje[sm=smiley36.gif]
Skockice, i ja sam rekla posle H da mi ne pada napamet još jedno roditi, baš mi je bila teška ta trudnoća sa njom, a eto vidiš, ipak sam se odlučila na još jednu, i ispade još teža nego prethodna, ali poenta je da sam rekla neću a ipak se predomislila [sm=smiley36.gif] možda ćeš i ti za 2 godine opet u ovu temu. Budite sigurne da ja neću[sm=smiley36.gif]

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (19.2.2017 0:18:18)

Mariya mozda ces i ti uskoro jos jednom da se vratis na ovu temu [sm=smiley36.gif]

Ja sve vracam na svake 4 god hahahah...

Super za cure[sm=bravo.gif]

Jos malo pa ces da se resis i super sto je bata!Moja starija cerkica je razocarana sto nece dobiti brata.Odmah me pitala kada cu da rodim cetvrto .[sm=smiley36.gif]

Zemunka85 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (19.2.2017 4:32:55)

Micina, po ovome je kod mene opet devojcica [sm=smiley36.gif].
Bas javljam ....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>