RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 14:18:28)

Krin meni protiv mucnina "sadasnih" pomaze dobra i kvalitetna voda.Sada sam presla na Contrex vodu,obogqcenq magnezijumom i kalcijumom.Sve sto ima malo vise magnezijuma i malo gorcne smanjuje mi mucninu neverovatno.

Nekim trudnicama pomaze kisela voda verovatno iz istih razloga.

Zemunka daaaaaaa,sutra mi je UZ jupiiii!!!Samo se nadam da je sve u redu.

Anaana uradi test na plodovu vodu da vidis da nije slucajno to.Bez obzira kontrolisi.Tako je meni bilo u drugoj trudnoci ali sam otisla odmah u bolnicu i nije bila plodova voda nego samo sekret.

Danas sam radila analizu glicemije i toxoplasmozu,nalazi ce biti sutra ali su mi rekli da je sve u redu posto su odmah proverili.Malo mi je pozlilo od glukoze.Preslatko i nije mi pala na zeludac,pocelo da mi se vrteti u glavi.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 15:32:24)

Dan devojke.Mm meni je muka kada jedem.Na prazan stomak sam super.Bila aam sa N u šetnji.Svratile u Ušće da joj nešto kupim.Samo što smo sele u kafić i ja srknula cedjenju pomorandžu morala sam da otrčim u wc i povraćam.Koji blam.Deset minuta sam povraćala.Ovo je užas.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 15:59:12)

Ja samo da vam mahnem debelice, izasla sa muzem u setnjicu vreme je predivno, sad uzivamo na klupici.
Krin oooh [sm=smiley13.gif]

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 17:57:55)

Krin drzace te to jedan period pa ces ponovo moci da jedes...bar se nadamo [sm=smiley1.gif]

Skockice uzivaj u setnji.

Ja sam se naspavala super,malo me ruke bole od vadjenja krvi.Tri puta su mi vadili krv na svakih sat vremena.

Toliko sam uzbudjena zbog UZ sutra!!!Sada se svi zezamo ko za koji pol navija!hahahahah

Svi ce biti sutra u neizvesnosti dok ne objavim.

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 18:48:01)

Samo da javim da od jutros nije bilo vise onog curkanja, tako da je verovatno bio samo neki nalet sekreta... ma ajde bre samo neki stresovi, zaboli te ovo, curne ti ono, kad idem u wc buljim u papir svaki put da nema slucajno neke krvi, i tako sve u krug ahahaha

Krin jao kako su ti se glupo vratile te mucnine... mora da je bebac bas pritisnuo zeludac, mozda prestanu uskoro kad se malo pomeri, okrene... valjda nece da ti bude tako do kraja [sm=zmeden.gif]
i mene povremeno uhvati neka mucnina, ali hvala Bogu nisam povracala... e da, juce zamalo da padnem u nesvest i to dok sam sedela u piceriji... poce da mi de vrti u glavi od jednom, oblio me hladan znoj i kazem muzu pascu u nesvest ako nesto ne preduzmem, i onda se naslonim na zid i dignem mu noge u krilo, zabacim glavu, popijem malo vode i gricnem cokoladicu i proslo me posle par minuta... niie mi pao secer jer sam malo pre toga doruckovala i pila sok, nego eto ko zna sta mi je doslo tako...

MicinaMama epa i mi jedva cekamo da cujemo utiske sa tog UZa sutra [sm=bravo.gif]

Zemunka dobro je da je sve ok i kod tebe, lagano napredujes, ispracaces nas jednu po jednu pa posle i mi tebe da bodrimo dok nam se ne pridruzis u drugim temama o bebama [sm=smiley36.gif]

Marija mogu da zamislim koliko pocne da nervira to pitanje "a nisi jooos? A stooo? Pa kad ces?" [sm=zmeden.gif]

Skockice vreme je suuuper i kod nas, a sledecih 10ak dana ce biti sve suncano i 10ak, 15''stepeni, milina za set_njicu...

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 22:15:28)

Zene moram da vas pitam,citam tako neke postovo po netu i vidim da se skoro svakoj zeni beba smesti na desnu stranu i tamo bude ili po malo menjaju mesto.

Kod mene je beba non-stop na levoj strani u opste ne menja mesto i udara dole nogicama.

Videla sam da i babica trazi otkucaje odmah na desnoj strani stomaka i nisu se bas ni culi posto je na levoj strani.

Gde su kod vas bebe smestene???

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 23:58:31)

Micina ja iskreno nikad nisam obracala paznju. Moj bebac je sad veliki i ima ga svuda [sm=smiley36.gif] ali kad si pitala trup mu jeste na desnoj strani, mozda sto ja i spavam na toj strani pa mu tu bilo lakse da se ugnezdi hehe. I doktori kad rade UZ uvek su sa desne strane pa mozda tu i zapocinju snimanje. Ali iskreno mislim da to nema nikakve veze. Mozda tvoj bebac kad se okrene u polozaj za radjanje promeni stranu.

Danas sam se fino nasetala i nauzivala sa mm posle je on otisao po Vasija u vrtic, a ja sam oko vecere. Ovo malo doslo svo srecno bili danas u Cirihu u zoološkom vrtu pa pun utisaka celo vece prica sta je video. Sad mi bolje da spavam moguce da ce se ujutru u 6 dici iako sam ga danas jedva u 7 i 10 probudila za vrtic.

Laku noc okruglice [sm=nosecka.gif]

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 1:19:58)

Veče [sm=nosecka.gif]
Ja nikako da zaspim.. Danas sam sredila kuhinju,trpezariju i pola spavaće sobe, usisala celu kuću osim dnevne. Sutra nastavljam[sm=smiley1.gif] Ako mališa i neće napolje,bar će kuća biti sređena [sm=smiley1.gif]
Sutra opet na ctg[sm=hudicek1.gif]
Mališa šutira, razvlači mi stomak,boksuje bešiku, bezobraznik mali!
Zemunka,ja još nisam prenela ali mi ke već dosadilo jer sam devojčice u ovo vreme već odavno rodila a ovaj mali nikako da izađe. Govorim mu da ne čeka da ozdravim već da izađe[sm=smiley36.gif]
Ana,tako sam i ja kad sam pala u nesvest, ko zna od čega je to[sm=zmeden.gif] a znaš kako su dosadni... Danas mi rođena sestra piše jesam li cela!! Pa ona će posle mm odmah saznati, nije mi jasno što pita. Pa posle nje kuma,pa drugarica. Samo me drndaju [sm=hudicek1.gif]
Micinam, moj bebac je na levoj strani. Čekamo izveštaj sutra!
Jao, krin, baš te snašlo. Ali ti si trudnica, pa ti je dozvoljeno da povraćaš,nije baš toliki blam! Što kaže Ana, sad si verovatno u periodu kad beba pritiska želudac, kad se okrene ili spusti,biće bolje. Sećaš se koliko sam ja kukala zbog želuca, a sad mi je ok.

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 7:32:58)

MicinaMama ne znam na kojoj je strani bebac, udara na sve strane [sm=smiley36.gif] mada malo vise na levoj, ali mislim da se oni stalno pomeraju u tom ranijem periodu dok jos imaju mesta, vrte se, tako da je sve to relativna stvar... moja se okrenula glavom na dole jos na samom pocetlu 7.meseca, i jos je tako... ma gde god da su super im je, nema tu bolje iki losije, to su gluposti :)

zumbulcic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 9:33:34)

Jutrooo
MicinaMama kod mene je malac vise od mjesec nekako polozen ispod pupka vodoravno duz stomaka. Glava mu je na desnoj strani, guza kod karlice a noggice na desnoj strani i kad se okrece okrece se za kao valjak [sm=smiley36.gif]

Iskreno malo me i brine, nije ovo velika trudnoca a meni je toliiki pritisak kad sam na nogama, imam osjecaj da hoce sve napolje. Bas me nekako podsjeti kad sam imala spontani...

Mariya vjerujem da ti vec svi idu na zivce s pitanjima. Vjerovatno ce i kod mene tako da bude ali samo sa bratom... taj je tako osjetljiv i kad me zove ako se ne javim odmah on ne odustaje, ne skida se s telefona dok se ne javim[sm=smiley36.gif] Odmah misli nesto se desilo

Krin zao mi je zbog mucnina[sm=smiley13.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 9:51:48)

Jutroo.Moj bebac je svuda.Levo,desno,iznad pupka.Tačno mu ritam već znam.Skoro u isto vreme se budi i bude aktivan.Što se povraćanja tiče ovo me podseća
na prvu trudnoću.Tada sam povraćala i na stolu za porodjaj.Šta je tu je.Zumbuliću misli pozitivno.Normalno je da oset_iš pritisak u odmakloj trudnoći.Kada imaš
kontrolu?Neka ti pregleda grlić da se umiriš.Micina M danas ćeš saznati pol.Divnoo.Mariya ja sam poznata kao neko ko se često ne javlja na telefon pa me
mnogo ne smaraju😃.Inače imam lepe vesti.Juče me muž iznenadio po povratku iz Čačka.Tačnije svekar i mužev stric me oduševili.Kupili su mi metalik crnu
mazdu 3(sad imam nekog golfa kog ću prodati).Stiže mi za par dana,samo da ga provere kod majstora i srede papire😎.Slikaću čim stigne.Stvarno su divniii.
Znam da je mužev atruc najzaslužniji.On je povratnik iz Kanade,imućan je a nema decu,samo nas.Stvarno je divan😃.Muž se zeza da nije fer,on je njegov stric
nije moj,hahaha.U svakom slučaju ovo mi je prvi poklon za ovu trudnoću i ODUŠEVLJENA SAM!Joj mrzim papirologiju.Danas moram po uput za komisiju😒.
U utorak kontrola,u sredu komisija.Moram i krv da vadim.Kada vidi dr hemoglobin srušiće se😎.Ne pijem ništa jer povraćam.

zumbulcic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 10:01:38)

krin dobra si kad mu znas ritam [sm=bravo.gif] Ja uhvatim mozda 2-3 sata da je miran, ostale sate je non stop aktivan. Nepamtim dan kad sam prespavala noc u cugu [sm=smiley36.gif]
Naredna kontrola mi je sad 28.2. iduci utorak i vjerujem da ce me pregledati ginekoloski. Zadnji ginekoloski pregled je bio oko 17 sedmice
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za strica i svekra. Pravo paze na snajku.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 10:34:36)

Zdravo moje debelice.
Moje dete doslo nocas u 3 kod mene kao naspavao se, rekoh jos je mrak hajde u svoj krevetic da spavas i on se nije bunio vidi papi jos tu, nema mesta. Ali nije dugo potrajalo u 6 i 20 eto ga opet. Ja ne znam gde se nalazim. Jutros kad se mm spremao za posao videla sam da se vrata od spavace otvaraju sama, mozda je povuklo ko ce ga znati ali sam se tako prestravila. Vreme je grozno pada kisa, trebalo bi negde voditi ovog zvrka samo izmislja sta ce da jede, sta ce da gleda, da se igra... a bas me mrzi.

Krin cestitam za auto, da te dobro sluzi [sm=bravo.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 10:51:12)

Hvala devojke[sm=bravo.gif]Zumbuliću nemoj da misliš o predhodnom spontanom.A i on ti se desio verovatno u ranoj trudnoći??Moj missed je bio u 13-14 nedelji.I ja sam pola trudnoće o tome mislila ali dosta mi je,ne mogu više!

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 13:58:13)

Dan [sm=nosecka.gif]
Evo me. Ctg ok, idem opet u ponedeljak, tad će me dr i pregledati pošto nije od 35 nedelje [sm=zmeden.gif].
Kad danas nisam precrkla od straha,žene moje. Ja ležim na onom krevetu i odjednom se mališi počeli usporavati srčani tonovi. Babica dolazi,kaže okreni se na bok. Pitam šta je to, kaže, pa kad ležiš na leđima, beba pritiska arterije i ne dobija dovoljno kiseonika. Ja sam to znala,ali mi se nikad nije desilo! Kaže da je zato što je sad već velik i težak. I da mi izmeri pritisak, pa naravno da je skočio, 135/95! Ali i ona i dr su opušteni, kao nije to ništa, a ja...
Posle sam se prošetala,namerno sam se pentrala stepenicama, sad još jedino čučnjeve nisam radila ali to ni ne mogu, raspadam se koliko me bole prepone!
Krin, divan poklon, svaka čast za strica i svekra [sm=bravo.gif]
Zumbule, ja sam danas imala taj osećaj da će mi sve ispasti, ali u prvoj trudnoći je sasvim normalno, bebac je sve veći i teži a tvoje telo nije naviknuto na to (za razliku od mog, hahaha) ja u 6 godina 3 trudnoće! Srela sam jednog starog kolegu, nismo se videli godinama, on da padne u nesvest kad sam mu rekla da je treće, on mislio da mi je prvo. Pa se čudi što se šetam sama. Eh,šta sve ja radim sama, mislim se u sebi, što ne bih šetala[sm=smiley36.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 14:32:12)

E Mariya baš zbog tih trzavica mrzim čekanje[sm=zz_hot.gif].I ja sam išla kod dr.u dom zdravlja.Uzela upute.Iduće sedmice mi "gust raspored".U ponedeljak krv i mokraća.U utorak idem
privatno kod mog dr.na redovnu kontrolu.U sredu na komisiju.U četvrtak sa papirima od komisije opet u dom zdravlja po doznake.[sm=zz_eek.png].Ludilo

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 15:06:47)

Zdravo drage moje evo i nas!!

Bili smo na UZ,curica je opet.Kazem ja mm : ja odustajem!![sm=smiley36.gif]

Znala sam da ce biti curka,ali manje vise.Malo me brine kazu da joj je malen zeludac,ispraznjen je.Kaze da "nije jela" pa zbog toga moram za 3 nedelje opet na UZ da vide je li dobro sve sa zelucem.

Malo me prestrasilo to.Nesto nije ni napredna,sve mere su joj ispod sredine.

Valjda ce biti dobro

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 16:42:33)

Micina mama nek je živa i zdrava duša mala.Pa ok je kada su joj mere oko sredine.To je dobro.Normalbo napreduje,ne zaostaje u razvoju(daleko bilo).Za to "nije jela"čujem prvi put u životu.Ludost.Sve je to ok.Biće lepotica👄👄👄

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 17:11:30)

Micina nek je ziva i zdrava, ne moj se bojati na prvu loptu, sta su meni napricali za moju bebu tek, kao da cu vanzemaljca roditi daleko bilo.
Mariya i ja sam cula da ne valja na ledjima ali tad se ovaj mali najvise pomera i mazi, mada sam više u nekom polusedecem polozaju.
Danas nam je svima dan za plasenje. I ja sam negde u vreme rucka par puta osetila bolove u krstima da sam pomislila da je pocelo. I evo celo popodne sam prespavala to me proslo. Verovatno sam se ovih dana preforsirala sa setnjom i ciscenjem.

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 17:11:31)

u principu kaze da je mnogo mali zeludac i ispraznjen.Za 3 nedelje moram opet na uz da se vidi kako napreduje zeludac.Ma sada sam se isplakala strasno,gledam njenu sliku sa UZ i strah me zbog tog problema.Nebih mogla podnjeti ni najmanju sitnicu da joj ne stima.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0217/q41-201702.jpg[/img]

ovo je moje zlato

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 18:09:29)

Joooj dusa medena kako je slatka. Draga misli pozitivno nemoj se opterecivati tako je i meni dr rekla da ne vidi besiku, kaze mozda je upravo ispraznio a ja jadna mislim kako ce mi dete ziveti bez besike [sm=zmeden.gif] I naravno na sledecem UZ su videli da ima. I njima se greske dešavaju, zato ti kažem sta sam se gluposti naslusala da sam poverovala u sve sto kazu ne bih ni dogurala dovde.

Zemunka85 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 19:10:04)

Miciiiinaaaa [sm=love.gif][sm=zz_wub.gif].

Mooooolim te nemoj se sekirati, pa znas koliko oni grese? Svaka od nas se naslusala brdo netacnih prognoza. Koliko njih imam samo u okruzenju da su, najsurovije, ali najsurovije dijagnoze dobijali u trudnoci (rupa na srcu), preko toga da dabl pokaze 1;nekoliko da je DS, do toga da na rodjenju dobije ocenu 0, pa sve bude ok.
Naravno da ne mozes da ne mislis, ali nemoj se ni opterecivati. Nista niti je definitivno, niti moze biti.
Oni spomenu, lupe .. zene se pojedu do sledeceg UZ i u 99,99% bude sve ok.
Probaj sto smirenije i pozitivnije, a nema sanse da tako ne bude.

Ja standardno, muku mucim sa hranom. Tona voca, a izmedju sta mi se jede. Uglavnom kifla i jogurt [sm=smiley36.gif], jutros forneti +++, to u zivotu ne bih jela, kao ni MC, ali mi se sada bas jede, uzasno mi je cudan ukus sada. Kremasto mogu - sutrlijasi, pudinzi, sejkovi, smutiji ...a kuvano povrce i sl [sm=smiley11.gif]. Nadam se da nece jos dugo ....

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 19:19:17)

Hvala vam od srca,stvarno!Bas ste me smirile.

Ja sam se vec dva puta isplakala.Uvek covek pomisli na najgore.

Pa gledam njenu sliku,cini mi se zaljubila sam se tog trenutka kada sam je videla na ekranu i onda ne znam hoce li biti dobro ili nece.Strasno!

Bas vam hvala,nadam se da je i u mom slucaju bila greska ufff...treba opet cekati tri nedelje.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 20:36:47)

Probaj da ne mislis na to , kao da ti nista nije rekla. Pricaj sa svojom devojcicom, pevaj joj, mazi stomak, ona oseca tvoju brigu. Eto i to moram kazati da je meni jedna dr rekla da postoji sansa i da dete umre u stomaku, pa sta sam mogla raditi samo iscekivati dan kad ga vise necu oset_iti, blesava krava. Ovako sam pricala sa njim, pevala mu, verovala u njega, verovala u nas... I sad je krupniji od proseka, aktivan...
Gledaj njenu slicicu i dalje nek ti ona daje snage i vere, kazi zna mama da ces ti biti dobro, da si zdrava, ti si majkin andjeo...

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (17.2.2017 20:47:27)

Hvala skockice...uf joj ne dao Bog da mi tako nesto kaze ikada,ja ne znam sta bih od tuge.

Hvala Bogu da je sve ispalo dobro,a nadam se da ce i kod mene biti isto tako.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>