RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (14.2.2017 20:49:03)

Ha ha micina, ko kaubojka. Pa ona moze ima ko cerkice da joj cuva ako porodjaj krene ja se moram stisnuti dok baka ne dodje [sm=smiley36.gif].
Iskreno, danas se nisam mogla zadrzati, pa kad je ceo dan tu i samo me provocira, bezobraznik jedan. Ali ja sam bila ko ranjeni kauboj [sm=jezicek.gif]
Zemunka bas lepo da si se javila, cestitam za ispit i bravo za bebica. Jel si bese pominjala da ti mama treba na operaciju, kako je to proslo?
Ja sam se ko luda najela przenih lignji i salate a treba dete da kupam, stomak duplo pun hihi

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (14.2.2017 21:05:53)

Šta radite?Ja bila u Tempu u nabavci.Dobili lubenice!!!!Naravno 200 din kg ali morala sam da kupim.Pojela sam pola,presrećna.Pravo dam dete,ali šta ću kada na
voću mogu da živim.Želim lubenice,dinje,kajsije.Jedvačekam leto.😃

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 1:16:38)

Veče [sm=nosecka.gif]
Mi svi u krevetu, devojčice hrču uveliko, sad ćemo i mi veliki. Danas sam se prošetala,otišla po mleko uveče i sretnem komšiju koji se izlane i kaže da mu je žena trudna! Baš mi je drago, oni žive 3 kuće niže od nas i klinci nam idu zajedno u vrtić, a ovi će nam sad biti generacija!
Ja punih 39 nedelja, žene moje. Nikad nisam bila ovoliko trudna[sm=smiley36.gif]Danas sam finiširala spisak, ako krene da se ne smotam već da sve spakujem, to su stvari koje mi trebaju svakodnevno pa ne mogu da ih spakujem, poput punjača i mleka za telo i slično.
Mališa i dalje šutira ludački!
Skockice u pravu si, moja svekrva samo čeka kad ćemo da je zovemo da dođe da čuva bube, meni je lako[sm=smiley36.gif]
Krin,neka si jela lubenice u februaru [sm=smiley36.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 8:02:07)

Jutro.Mariya[sm=smiley31.gif].Jela i to slatko,sada ću ostatak za doručak[sm=bravo.gif].Ti dogura do 39 te.Boga mi dočekaćeš izgleda i 40 tu sa ovim trećim😃.
MM ide danas službeno u Čačak pa će svekrva da pošalje novu turu zimnice.Ajvar,cveklu,sok od paradajza...ja to sve obožavam a sada osim cvekle ništa ne
smem ni da probam.Zato moji to "satiru"😃E kajmak smem.Mmmm naš kajmak
je medju najboljima.Skoro su čačanski,kv i užički proglašeni za najbolje😃Šta vi trudnice radite?Jutro je ledeno ali probija se sunce.Ja u jedan idem da sredim
obrve,nokte i da se isfeniram.Posle ću sa ćerom u šetnju.Ne ide u školu dva dana zbog državnog praznika.

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 9:36:28)

Dan!
Krin,nemoj ni da pomisliš,a kamoli napišeš tako nešto, pa poludeću budem li ovakva još dan, a ne nedelju dana[sm=zz_cry.gif]
Da se ne plašim bola,stvarno bih otišla mom dr i rekla da mi indukuje porođaj, e da li mi verujete da mi je toliko dosta!! Ali svesna sam da ne kasnim, pre termina sam, pa ne treba siliti. Nego se raspadam u svakom smislu... Tako da ću danas da se bacim na spremanje, da prevrnem kuću naopačke! I kod nas sija sunce kao da je leto, a mraz je svuda! Moji još spavaju, sad ću da ih lansiram iz kreveta, ni mm ne radi zbog praznika.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 9:44:36)

E sada kapiraš zašto ću od 37 me da smaram doktora da mi indukuje porodjaj.Boli svakako,to su nijanse,ali po meni su gore te zadnje dve nedelje nego par sati bola.A meni su svakako oba indukovana iako sam se prvo mučila po 41 nedelju.Neka hvala!

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 9:46:41)

Zdravo zenske.
Ja sam se do malocas izlezavala sa Vasijem u krevetu sad doruckujemo pa da vidim sta cemo dalje. Razmisljam da pravim lazanje a trebalo bi sa malim negde ici, vreme hladno oblacno ne mili mi se. Bilo bi super kad bi mm opet ranije sa posla onda mozemo negde zajedno ici.

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 19:51:33)

Dobro vece drage moje!

Bila sam danas na kontroli,nije me gledala vaginalno.Gledala mi je urin (na trakice),merila pritisak i kilazu.Naravno i otkucaje bebinog srca.

Urin ok,ima proteina malo vise pa mi je rekla da se nista ne sekiram posto mi je pritisak ok i da trebam vise vode da unosim.PH mi je 0.8.

Kilaza od pocetka trudnoce do sada 5.5kg,kaze da sam na granici i da smanjim krkanje.

Pita jedem li slatko mnogo,reko skoro u opste ne jedem.Pa pita sta jedem reko hleba,krompira,mesa,lazanja po 0.5kg u cugu hahahah[sm=smiley36.gif]

Kaze jaoooo smanjite testeninu,jedite po tri vocke na dan.Reko i jedem ali po 1.5kg na dan hahahahha...Zena se zaprepastila.

Ali kaze posto mi je kilaza otisla na stomak da ce brzo da spadne posle poroda.

Moram i dalje da pijem gvozdje,vitamine,ampulu D vitamina i naravno spasfon u slucaju kontrakcija....i sto vise vode.

Od 20h moram da prekinem i jelo i vodu do sutra do 08h.Radim glicemiju i vadjenje krvi za toxoplasmozu.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 22:13:28)

Veče devojke.MM nije to mnogo kg.Ja sam kukala što sam do 21 ve dobila šest a sad bih sve dala da mogu normalno da jedem.Klopaj i uživaj😃.Ja sredila
danas kosu,nokte i obrve.Naskitala se sa ćerom.Sutra ćemo opet.Divno je vreme

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 22:24:35)

Dobro vece. I ja sam se danas naskitala sa sinkom pa smo se nakrkali lazanja za veceru. Osecam da ne mogu malo duze hodati, vec sve pritiska. Joj samo do nedelje na izdrzim.
Micina, jesi li videla svog bebica, jel znas da li je seka ili bata?
Krin bas si fino i kvalotetno provela dan, sigurno se sad bolje osecas.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 22:36:48)

Skockice super😃Samo da potraje lepo vreme..Sada ću i na Adu.Pored vode sam preporodjena.Samo da je kraj šugavoj zimi

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 22:55:12)

Krin pa zasto ne mozes da jedes?Uh blago tebi malo si se doterala i meni bi dobro doslo.

Skockice imam zakazan UZ za prekosutra u 11:30 pa cu znati.

Prvi UZ sam radila 12.12.2016 tada sam bila trudna 12 nedelja i babica mi je rekla da se ne zna sta je beba,mada ja predosecam da ce biti devojcica.

Ovo je drugi UZ,sto ga ovde zovu morfoloski i tu ce se videti 100%.

Inace ovde nece da kazu pol bebe sa 12 nedelja,mozda po koji privatnik ali i on kaze da je 75% vidljivo.Mada moja komsinica je isto isla kod privatnika koji joj je rekao i veci procenat da cekaju decaka.Ona svima razglasila kako ce biti decak i bummm na morfoloskom se jasno videlo da je devojcica.Rodila je devojcicu.

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (15.2.2017 23:40:09)

Veče [sm=nosecka.gif]
Ja ipak nisam spremala danas[sm=smiley36.gif] lansirala sam moje iz kreveta,pa dok sam ih obukla, nahranila, umorila sam se. Malo odmorila pa smo otišle u šetnju, kupila kolaž papir da L može da lepi i kreira, a H i ja još šetale po dvorištu, posejale smo bosiljak, korijander i peršun u saksije. Onda pekla palačinke za ručak, pa dok smo ručali, došlo vreme za H spavanje, a mene je baš savladao virus pa sam i ja spavala sa njom. I dok sam došla sebi 7 sati, počela serija "How i met your mother" pa smo to gledali. Večera,kupanje i u krevet. I ostade prašina po ćoškovima i po policama [sm=smiley36.gif]

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 9:52:46)

Dobro jutro devojke, moram da vam se pozalim od jutros...

Juce bili do Kopaonika, proveli se super, bas znaci da se pobegne u prirodu iz ovog grada...e sad, set_ali malo ali nista preterano, samo po set_alistu gore-dole, uglavnom smo sedeli u kaficima i suncali se, igrali karte, krkali, i to sto smo set_ali bilo je u nekoliko navrata po 20ak min, jedino sto je uzbrdo-nizbrdo pa sam se par puta malo zadihala. Ali sam od jutros zabrinuta jer mi je za 3 sata 3 puta curnuo sekret onako malo vise, ali onaj vodenast, bez boje i mirisa. Desavalo mi se to redovno od pocetka trudnoce tako jednom u par dana da curne, da mi gacice budu mokre, ali nikad do sada mi se nije desilo 3 puta za jutro.... pa sam se uplasila da li to moze da bude curkanje plodove vode? Da se nisam nesto preopteretila juce? Ne boli me nista, nemam nikakve kontrakcije, bebac se sutirao nocas, maaalo me zateze stomak kad ustanem ali to je ja mislim blaga upala misica od hodanja...

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 9:52:58)

Jutro😃Micina M ponovo povraćam.Čim pojedem nešto konkretno.Jedem samo nešto lagano.Devojke šta ima kod vas.Ja pijem kaficu.Čekam da grane sunce pa
odoh u šetnju sa ćerkom.Mm se danas vraća iz Ča,doneće sve i svašta pa ne moram da kuvam muškima.N i ja ćwmo negde na ručak.Ja ću da probam da
svarim cezar salatu.I danas su najavili 15 stepeni😃😎.Ana ja mislim da je to normalno.Meni se to često dešava.Povremeno i bešika popusti kada se sagnem.A i uveče stavljam utrogestan vaginalno pa i od njega ima sekreta

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 9:57:53)

Krin, u istom minutu smo objavile post [sm=smiley36.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 10:00:46)

Jesmo Ana😃 Dodala sam ti u njega odgovor da ne pišem duplo

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 10:27:23)

Nije besika sigurno jer tacno osetim kad curne, bude ono kao kad imas menstruaciju...ma nebi me uopste brinulo da mi se nije desilo cak 3 puta od jutros, desavalo mi se jednom u par dana i to sam vec skontala da je sasvim normalno, nekad i zaredja par dana za redom, ali ne ovoliko cesto... ispraticu danas da li ce i koliko da se ponavlja... uh, samo neke brige, jedva cekam da se porodim... muka mi je vise od ove odgovornosti, pazi sta jedes, pazi kako hodas, pazi kako se savijas, pazi kako spavas, pazi kako dises...i opet ne znas da li si uradila sve sto je u tvojoj moci da sve bude u redu...

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 10:48:39)

Ana uradi "babicin test" da se umiris.Uzmi čistu belu pamučnu majicu.Iseci je na deset_ traka veličine uloška.Stojiš deset_ minuta.Na minut menjaš po jednu
trakicu.Izvadjene slažeš jednu pored druge.Ako ih više od 5 bude mokro ili vlažno otidji kod dr.

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 10:56:42)

A ne, toliko definitivno nije, malopre sam setala pola sata po kuci i ves mi je bio skroz suv...

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 11:08:46)

Onda nema razloga za brigu.Ako se ponovi uradi da budeš mirna.Inače ovo je odličan test.

zumbulcic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 11:30:29)

Jutrooo, evo me pijem kafu ba bujrum
Mene moj malac bas unistava, pa ja ne znam kad bebe spavaju. Zadnjih 3-4 dana sta god radila lezala,sjedila,hodala on lupa li lupa. Sjedeci spava[sm=smiley36.gif] dijete mi je bas hiperaktivno...

Jucer sam isla kod oca busem pa cijeli dan na nogama i bas me iscrpilo al opet nisam mogla spavat od ovog. Stomak me sinoc poceo bolit po dnu a primjetila sam i neki iscjedak (tamno zute boje, bez mirisa i svraba) pa sam se malo i prepala....vjerujem da je to od stajanja i sjedenja. Jutros nema nista.

Kod nas lijepo vrijeme, sunce usjalo pa kontam da li da idem skitat ali prije da cu izaci samo po neke namirnice za rucak i vratit se u stan ljenskarit. Bas sam iscrpljena

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 11:45:14)

Dobar dan od mene. Ja jutros odvela Vasija u vrtic pa mislila da spavam da iskoristim mir onda se dugo dopisivala sa nekom prijateljicom pa kad sam konacno zaspala drci telefon zovu neki dosadni sto prodaju osiguranja, onda na vrata neko zvoni, pojma nemam valjda je posta. A danas sam resila da mizda samo malo prasinu prebrisem i po kupatilu. Sasvim lagano i opusteno. Toliko me malac stiska dole da me sve boli, samo cekam da nesto pukne, svaki put kad ustanem mislim sad ce.
Ana i meni non stop curka isto kao ti osetim kako izadje, sad odakle je pojma nemam. I vodenkasto, uglavnom belicasto sa pgimesama zutog, dr kaze nije plodova voda a ako me ne svrbi i ne pece nista nece uzimati bris. I to mi se sigurno vise od mesec dana desava. I iritira me jer ne zelim stavljati uloske jer imam utisak da se to potpari i bude jos gore, pa stavljam kuhinjski papir a ne znam ni to koliko mi je pametno.

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 12:08:13)

Dan [sm=nosecka.gif]
I juče i danas stižu poruke, pitaju jesam li se porodila[sm=hudicek1.gif] Jao, kako me nerviraju, pa da jesam, neko bi im već javio, ako ne ja[sm=zmeden.gif] sad me već smaraju stvarno[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Ja crkavam, danas baš kašljem, kao neki 70godišnji pušač sa rakom pluća, grozno[sm=smiley19.gif] Odmah sam počela da pijem sirup, pa ne mogu sa ovolikom stomačinom kašljati stalno. Grlo me i dalje boli. Eto, samo da kukam. Stomak mi je toliko nisko da niže ne može biti.
Supica se kuva, mm dimi šunku po nekom receptu Jamie Olivera za ručak[sm=smiley1.gif]ja samo da pripremim prilog. Rekla sam mu da pošalje malo mamu da dođe da pegla i da se igra sa devojčicama a ja da odmorim malo. Mada, obe su se tako zabuljile u telefone da ni ne znaju gde su[sm=jezicek.gif]
Meni taj sekret curka najviše uveče, preko dana ga i nema. Ana mislim da ne treba da se brineš. Opusti se malo ženo, nema pravilnog jela, spavanja, hodanja, držanja, ležanja, radiš onako kako ti prija[sm=smiley1.gif]

Zemunka85 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (16.2.2017 12:42:51)

Dancic i od mene. Dva neradna dana, pa smo se i mi opustili malo. Spavali do pola 10. Planirala sam danas kej, mislila sam da ce biti toplije, ali izgleda nista od toga. Sada cemo ovde po kraju, kao i juce ...

Skockice, da mama je operisala ruku, hvala sto pitas. Veliki je rez i sporo zarasta, ali savet je da je sto vise koristi, pa se ona tako i ponasa. U sustini sve je proslo ok, ali trebala je da mi se javi oko 10, taj dan, a nije do 15h, tako da sam jedno 4h plakala bez prestanka taj dan. Jako sam se potresla. Kao nikad. Ja sam mnogo vezana za nju. Ona se ne javlja na mob, u bolnici ni na jedan br, vec sam "sahranila" zenu i krenula ka njoj i na pola puta mi se javila. No, ako to zanemarim, sve je proslo ok.
Cim je dosla kuci, rekla sam joj za babyja, bas je srecna, kao i svi naravno.

Jaoj i ja se patim sa hranom, uzas. Ne povracam, nisam ni u prosloj. Nije mi ni muka. Ali gadjenjeeeee non stop. Isto kao krin na vocu mogu da zivim i sve mi se nezdravo jede, cudo jedno, a bas sam tip koji zivi po principima zdrave ishrane. Da budem iskrena, uuuuopste se ne opterecujem, pa jedem sta mi se jede. Kuvano povrce najslabije ide. Probala sam par puta, ne povratim, mucim se pojedem, ali mi posle toliko bude odvratan osecaj, tezina i fuj, da def vec duze jedem sta mi se jede.

Micina, joj jos malo ides na UZ pa ces saznati, meni je to taaako daleko, a jaedva cekam.
I dabl mi ej zakazan za 7.3. [sm=zmeden.gif] bicu 13+3, prosli put sam radila 24.2. bas bzv ...

Mariya bas sam juce bila kod drugarice, ona je prebacila, kao prvorotka 10dana, i pricamo koji je to stres i ocaj, jesu u pitanju dani, ali teski dani. Ja sam 2 nedelje ranije, msm da je bilo namerno tako uradjeno, nzm sta bi bilo da nije indukovano i dokle bih gurala, ali svih ovih godina kada o tome razmisljam, bas sam happy sto je tako bilo .. ovaj put zaista nzm sta me ceka, ali scenario od proslog puta bi mi savrseno odgovarao.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>