Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 0:03:00
|
|
|
|
MicinaMama
|
Vece drage moje trudnice!Nadam se da ste sve dobro posto se slabije kuckamo u zadnje vreme.Valjda ova praznicna euforija nas sve okupira hehe. Mimice bar si radila kakve nalaze,ja jos nikakve a u cetvrtom sam mesecu pfff... Nemam snage,ah to sto me boli stomak i ne marim.Mirujem koliko mogu,a ostalo moram da pozavrsavam.Dvoje dece,kuca i omanje obaveze.Moj vrci problem je sto sam uzasno slaba i uzasno brzo se zamaram. Sto se tice bolova boli me sve i ledja i noge pa i stomak. Jos sam na to sve i prehladjena.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 0:06:56
|
|
|
|
degu
|
Gde ste žene? Samo da se javim. Bila na ctg-u danas,nikakvih naznaka nema, a bebac me danas tako gura, sve imam osećaj da hoće da se uglavi u položaj za porođaj. Bešiku mi urniše, piškim svaki čas. Sve u svemu samo kukam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 0:38:03
|
|
|
|
Mariya
|
Veče Mi u krevetu, ja ne mogu da spavam,a umorna sam. Mm se vratio u spavaću, ozdravio je,znači budiće me. Sutra L ide prepodne u vrtić, ustajemo u pola 7,nosimo je u vrtić pa mi nastavljamo za Segedin da malo procunjamo. Ni danas nismo okitili jelku pripremila sam sve, pa smo čekali da L dođe iz vrtića, ruča,a onda su nam došli kumovi, pa kad su otišli, večera,kupanje,mazanje i više nismo imali vremena. Valjda ćemo sutra uveče uspeti. Ali sam barem napravila nekoliko ikebana i vence na vrata i kapiju. I L mi je pomagala, ona je napravila jednu korpicu,kaže za kumu Mimice, moći ćeš jer moraš. Nar ćeš biti fit mama trčeći za detetom i obavezama Degu,znam kako ti je. Još malo. Gledala sam ti tiker, ja sam se sa 38+3 porodila sa H. Ja puna 31 nedelja pitala sam kumu ima li da mi pozajmi odećicu za dečake. Doduše kumić je rođen u aprilu pa su većinom letnje stvari ali barem nekoliko pantalona, duksića, štramplica, sve će biti od pomoći, ne kupuju mi se male stvari koje će nositi 2-3 nedelje. Bolje da ih pozajmim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 0:58:39
|
|
|
|
degu
|
I ja sam se sa 38+3 porodila sa Teodorom, a sad nemam utisak da će on da krene napolje skoro,nekad mi bude dosta i hoću odmah,pa se usfrkišem pa mi i 10-12 dana malo čoveče ko će se opet porađati??? i sad razmišljam, masna mi je kosa, šta ako me sad uhvati sutra je moramoprati i opet se izbrijati.Inače odavno ja tuništa ne vidim, sve radim po osećaju i uspevam nekako. Sinoć sam nokte na nogama isekla, jupiiii.U petak idem opet na UZ, baš me zanimasprema li se mališa.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 7:27:14
|
|
|
|
mimica83
|
Jutro trudnice, ja poranila malo valja spremati i doceakti goste MM bas cudno da tamo kod vas nerade ranije nalaze krvi, procice te ze koju nedelju ta slabost tako sam se i ja osecala u tim nedeljama, medjutim sad kad osetim da imam volje i energije za rad i kretanje sad me koce ovi bolovi, pa moram da se organizujem da povremeno odmaram, ti imas puta dva :) duple obaveze svaka cast na tome. Marya da znam sta se mora-mora, mogu zamisliti kako je tebi sa dve devojcice dosta obaveza skidam kapu mamama sa vise dece :) Degu sad ce bebac jos malo, to jebas divno za praznike cete imati najlepsi dar i poklon ima li sta lepse od toga verujem da ti je frka za porodjaj ali bar nam kazu kod drugorotki ide lakse i brze :) Kazite mi vi koje ste iskusnije, jel normalno u trudnoci da imam bolove ponekad dole u vagini, ja se plasim secam se da me dole sa J bolelo samo kad sam se otvarala?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 14:38:03
|
|
|
|
AnaAna1
|
Dobar daaan :) ja sam za ponedeljak zakazala kod dr, kod ovog sto idem privatno, i uzimace mi vaginalni bris prvi put u trudnoci to je nesto sto mrzim naaaajvise na svetu! Ali tesi me sto cu opet da vidim bebicuuu na UZ :) danas i juce je takoreci nema da se javi, nije dobraaa, vise volim kada mrda
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 18:23:02
|
|
|
|
krin 40
|
Veče.Mimice mislim da je to normalno.Ja to nikada nisam imala ali čitam da se to često dešava.Joj žene moje samo kukate da Vas nešto boli.Plašite me.Ako Vas boli,šta će biti samnom u ovim godinama u većoj trudnoći ?Vreme leti,hvala Bogu.Evo sutra već petak a ja u ponedeljak 18 ta nedelja.Daj Bože da mi cela trudnoća ovako proleti.Nije mi više muka .Sada jedem supice,pomorandže i kiwi.Konačno!Što se termina tiče,obe sam prebacila.U ovoj,ako Bog da da uredno dobacim do devetog,čim udjem u deveti i potvrdi dr zrelost bebe idem da me porodi.Nema šanse da čekam ceo deveti,da se stresiram pomera li se i sl.:)
< Poruku je uredio krin 40 -- 22.12.2016 18:24:57 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 18:50:16
|
|
|
|
degu
|
Krin i ti imas tripove od 9.meseca kao ja, mene sad izludjuje sto ne krece, sad mu nista vise ne znaci sa bude u stomaku, ja se bas plasim 9. meseca, al trudim se da taj strah potisnem. I sa T sam ga imala. A ne mora da znaci da ce tebe boleti sve, zavisi i od kondicije, konstiticije i ko zna cega vec. Mimice mene boli vagina vec duze vreme, mogu biti i prosirene vene. Sad me bas boli kao da se otvaram, nadam se da je tako.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 18:55:03
|
|
|
|
krin 40
|
Degu ako bude do kondicije tu sam car.Pa vidiš da rintam i trčkaram pola trudnoće:P. Ja ranije nisam imala nikakve tripove,ali u ovoj tripujem od svega.U devetom ću biti već svršen nervčik tako da idem na porodjaj odmah
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 22.12.2016 21:32:12
|
|
|
|
AnaAna1
|
Pre par dana se porodila od muzevljevog kolege zena, otisla u porodiliste u 11 uvece, u 2 ujutru je vec imala bebu u narucju, a prvi joj je porodjaj u zivotu. Njen recept je setnja sto vise, ona kaze da je u 8. i 9. mesecu prelazila po 5-6km dnevno ciljano zbog porodjaja, nezavisno od drugih aktivnosti... i sad mene muz napinje ajde da setamo pa ajde da setamo... a meni hlaaadno, inace obozavam zimu i nikad nisam kukala na hladnocu, ali ne zove se ovo dzabe drugo stanje i kazem mu ja "smisli ti nesto kako da ja setam a da to ne bude na -5 stepeni po snegu i ledu", i eto ga zove me danas sav srecan sa posla "smislio sam! Vec 3 dana razisljam o tome! Upisacemo teretanu zajedno, i dok ja vezbam na spravama ti ces lagano da hodas na traci za trcanje!" a ja inace iz kola ne izlazim i kad nisam trudna, parking trazim dok ne nadjem sto blize, nisam bas neki tip za setanje ali verujem da znaci kod porodjaja... i sad nemam srca da ga odbijem kad je tako lepo naso resenje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 1:35:57
|
|
|
|
degu
|
Ja sam sa T samo setala i relstivno sam se lako porodila. Sad me sve toliko boli da nema sanse da setam. Zadnji put kad smo prosle nedelje isli da pokupujemo igracke za psketice sam na pola prekinula i rekla mm da idemo kuci jer ne mogu vise. Sto se tice zime meni uopste nije hladno. Izadjem ja svaki dan s T da prosetam ali to bije nista, al valjda secracuna i kuvanje, ves, pranje sudova u neke aktivnosti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 7:20:17
|
|
|
|
krin 40
|
Zavisi to od žene do žene.Sa sinom sam radila do devetog meseca,peške na posao i sa posla.Ma kakvi.Dva dana sam bila u bolnici pod bolovima uz sva moguća medicinska pomagala jedva se otvorila 3 dan.Ćerku,drugotorka,isto aktivna kao i u prvoj.Otišla u bolnicu ujutro oko 8h porodila se u 23h i 45 min Džaba mi sve bilo kada je grlić u obe bio kao kamen.Ne mrda.E sada sam matora pa ćemo videti šta će biti .Zaova mi se skoro porodila u 43 ćoj,prvo dete,lenčarila celu trudnoću.Pukao joj vodenjak u Knez Mihailovoj u 18h,držala bebu u rukama već u 22h i 30 min.Sve je to individualno.Odoh da rintam.Uživajte danas i za mene
< Poruku je uredio krin 40 -- 23.12.2016 7:24:54 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 7:45:25
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Bas tako sto kaze Krin. U prvoj trudnoci sam setala do besvesti a nikako da se otvorim, uzas. Drugu pogotovo trecu mrdnula nisam jer me je sve bolelo i brzinski se porodila. U svakom slucaju setajte, moze samo da pomogne, pa kako bude.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 8:43:05
|
|
|
|
MicinaMama
|
Dobro jutro zene, Degu ajde imas fore do kraja devetog i + 10 dana da preneses Ovde je to sasvim normalno tih +10 dana.Bez panike. Ja sam u prvoj imala placenta previu od 2 meseca trudnoce.Beba je ostala ali ja sam morala samo da lezim.Mada nisam slusala i svekar me terao da hodam kao bolje za trudnocu a ja ne smem ni da ustanem iz kreveta kako treba.Pred kraj 7 meseca dobijem kontrakcije pa zaglavim u bolnici ceo 8 mesec na konstantnoj infuziji giniprala.Vratim se kuci 4-og decembra.Peti dan pocne porod.Jedva se otvorila 3,5 prsta i to me doktor rukom rasirivao.Bolelo je kao nista u zivotu.Pocepao mi se grlic.Dao mi je anesteziju u vaginu i rasekao.Tako su izvukli M iz mene i jos joj se slomila kljucna kost.Sa obzirom da sam ga dobro platila(u Bosni je to normalno)Samo mi je rekao znam zasto necu da se porodis na carski,da sam hteo da te se resim poslao bih te odmah pod noz. Usivao me je sa nekakvom duguljastom masinom.Sa obzirom da su zene u bolnici uvek komentarisale koliko imaju konaca ja sam pitala doktora koliko ja imam,kaze on meni: Suti...imas jedan...ali ceo! 7h sam se poradjala(na dripu). Sa D sam hodala,ali ne mnogo jer me je grlic boleo cesto a nosila sam je bas nisko i imala sam krupan stomak.I sa njom sam dobila kontrakcije oko 6meseca.Babica mi je dolazila kuci da mi kontrolise ctg.Sve je bilo super i porodim se samo dve nedelje ranije a posle poroda sam mogla da trcim.Ma kao da se porodila nisam. E sada cemo videti,ovu trudnocu od pocetka samo setam.2-3 puta idem do marketa a ima lepo da se pesaci.Sve uz brdo-niz brdo i dobre stepenice.Ima oko 35 stepenika.Ovaj put mi prija svez zrak pa mi je lepo izaci iz kuce.Hoce li mi sta pomoci-videcemo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 10:49:37
|
|
|
|
WhiteSnow
|
Jao citam sad ovo i setih se svojih porodjaja, ja sam se oba puta porodila tacno na dan termina, prvi porodjaj: usla u 10h porodila se u 13i40h, drugi: usla u 7 porodila se u 8i20h i bila sam bas, bas aktivna oba puta, a sad me sve zivo mrzi. Videcemo kako ce biti do kraja. Ja sam u drugoj pila caj od lista maline na preporuku sa ringeraje, mozda je i to pomoglo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 12:28:20
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam sa D pila maslinovo ulje,kao da beba lakse izadje i da ne pucam...i nisam.Bas sam se lako porodila.A kontrakcije mi u opste nisu bile jake-jake.Ctg je pokazivao kontrakcije a mene nije tako nesto bolelo.Mozda sam samo imala srece drugi put. Do duse ja sam oko podne otisla u bolnicu i bila tamo ceo dan.Hodala oko bolnice posto sam bila otvorena 4cm pa su se plasili da me vrate kuci.Tek uvece sam otisla na sto oko devet a porodila se oko 11h uvece
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 17:08:53
|
|
|
|
Mariya
|
Dan drugarice! Mi juče bili u Segedinu, kupila sam nešto odeće za bebca, i odelce za iznošenje Meni dani prolaze u jurnjavi, nekad kad se setim da pogledam tiker, pa kad vidim još 8 nedelja uprpam se. Ne porađa mi se nešto. Ustvari užasavaju me oni minuti provedeni na stolu. Ja od prvog porođaja imam traumu od tog stola. Mada sam drugi put ležala svega 20 minuta na njemu,opet mi se ne ide na njega Mimice, normalno je i mene tako boli. Ma mene sve boli Krin,i ti ćeš kao i mi,pogotovo kad dođeš u ove 30te nedelje da kukaš kako te sve živo boli A sad odoh da pravim kolače sa L, dok H spava.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 19:14:19
|
|
|
|
krin 40
|
Mariya samo da dobacim do 30 te ko leptirić pa posle neka kukam:P Radila sam do pet i cim sam ušla u kuću obučena se prużila da odmorim pet min.Pet min.se pretvorilo u sat ipo spavanja .Ja sam šampion u spavanju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 19:32:54
|
|
|
|
AnaAna1
|
Ja sam spavala duze od 2h malopre, naslonila se u dnevnoj na trosed, jos ugasila grejanje, kao necu dugo... Jao mene zadnja dva dan uhvatilo da gledam kolica, nisam ih proucavala do sada :) svidjaju mi se da budu bez-bela, tako kombinacija nekih svetlih boja, i naravno da budu kvalitetna jer ih planiram i za 2.dete, da budu set 3 u 1, i koliko je moguce lagana jer cu stalno ih kola u kola da ih secam,itd itd... pa sam videla jedna CAM, i jedna KUNERT... mojih par prijatelja je kupovalo Kunert i bas su zadovoljni, jeftinija su od Cam, ali miiislim da su Cam ipak kvalitetnija. Mada nisam uzivo gledala nego na netu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 19:59:07
|
|
|
|
krin 40
|
I ja Ana sve ponovo moram da kupujem.Sanjala nisam da ću da poželim treće u ovim godinama.Sve novo Nadjino sam poklonila.Krevetac,kolica,dubak,brdo garderobice .Sada ću kupovati ali ću posle da prodam.Kunert ću i ja da uzmem.Gledala sam na netu skroz su ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 20:01:58
|
|
|
|
MicinaMama
|
Anaana ako uzmes bez-bela ubrzo ce postati prljavo bez-smedja Kolica samo da nisu svetla i nikako roza. Smedja,crno...crvena.Na zelena se sakupljaju bubice u proljece i leto.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 20:12:29
|
|
|
|
krin 40
|
Da,tamna boja obavezno.Ja ću neku tamno sivu kombinaciju
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 20:20:00
|
|
|
|
MicinaMama
|
Krin i meni se jako svidja takva boja.Sto se kaze moze i za musko i zensko dete. Ja imam u planu nova chicco kolica stvarno su extra.Malo su poskupa,mm ce dobiti fras kada budemo birali kolica.Opet su jeftinija nego Stokke Videcu jos...sta ja znam ovde se kolica,ona malo bolja,krecu oko 500 i + eura Ova su sto se meni svidjaju 670€ sa aubert clanskom kartom.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 20:41:17
|
|
|
|
Mariya
|
Veče! Ja ostala sama. Muž je još u 6 otišao na večeru tj proslavu povodom završetka polugodišta, a svekra odnela devočice na spavanje kod nje. Već mesecima hoće da ostanu tamo, mislim da neće biti problema ali će mi biti veoma čudno, H će sad prvi put spavati van kuće i bez mene A ja ću spavati u potpunom mraku i tišini Ana, i ja se slažem za boju kolica, gledaj da ne budu previše svetla, ja imam crveno-svetlo siva, mislila sam da se ta siva neće mnogo prljati ali prlja se veoma brzo. A kad jednom upregneš kolica, nemaš mnogo vremena a ni volje da stalno skidaš te presvlake da ih pereš. Mi smo uzeli Chicco trio enjoy, evo imaju više od 5 godina, izvozala su dvoje i sad će još jedno dete, a mislim da če moći još 3 dece!! Koštala su 560e ali vrede svaku paru. I nakon stotinu pranja nisu izbedela, imaju dosta ogrebotina ali ništa se na njima nije raspalo, pokvarilo,slomilo. jao, napravila sam 4 vrste kolača, trebalo bi da limunčiće prelijem čokoladom i da pospremim kuću ali nikako da se pokrenem...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 23.12.2016 21:20:07
|
|
|
|
AnaAna1
|
Jao znaaaam da ce da se prljaju i da su mnogo prakticnija tamnija, ali ova su preeelepa :) a i onako ukljucujem masinu svaki dan, pa i da ih operem malo cesce... nekako bih istrpela maltretiranje ako su i uzivo ovako lepa Cam su 510e a Kunert 380e, oba su 3 u 1, i naravno teeek cu da gledam po gradu, ima vremena... ovo samo ubijam vreme trenutno po netu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zna li beba u stomaku šta mama jede?Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?