Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (26.10.2016 14:50:07)
|
IZVORNA PORUKA: vocicana RR Draga doktorka, imam jedno pitanje, sve da znam za prvi put, da ne ispadnem prava guska. Beba ima 6,5 meseci, nismo do sada imali temperaturu, niti neki kasalj, malo zapusenog nosica koje uspesno saniramo ispiranjem. Interesuje me naime, da li kada se pojavi temepratura preko 38, treba odmah dete odvesti lekaru, s obzirom da biva prvi put, sta se moze uraditi kod kaslja, suvog, neproduktivnog, da li sta pobornik inhalatora i njegove upotrebe kod zapusenih partija gornjeg respiratornog trakta, recimo samo fizioloskim rastvorom? Treba mi direktiva. Unapred zahvalna! Kod male dece kao sto je vase, pri povecanoj temperaturi , dajte lek za temperaturu i pratite dete, kako jede ,kako se ponasa,da li ima urednu stolisu,da li mokri. Nakon dva dana temperature odvedite dete lekari na pregled. Inhalator je moj izbor nakon pregleda kod lekara, ako dete ima opstruktivni nalaz na plucima, ali kod zapusenog nosica koristite ukapavanje fizioloskog rastvora, a ne ispiranje spricom. Kod svakiog suvog, neproduktivniog kaslja , odvedite dete na auskultaciju pluca kod pedijatra.
|
|
|
|