Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (29.10.2016 9:46:02)
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Ne znam gde da postavim pitanje, pa cu probati ovde. Beba ima 20 meseci. Do nedavno nije imala nikakvih problema sa uspavljivanjem (stavim je u krevetac, izadjem iz sobe i ona zaspi), ali u poslednjih nekoliko dana jednostavno ne moze da zaspi. Prema krevecu ima averziju, place, ne zeli da udje u njega, tako da smo nakon nekoliko pokusaja odustali od njega i sada spava u nasem krevetu. Kad dodje vreme za spavanje preko dana je pospana, legne, mazi se, pokusavamo na sve moguce nacine da se uspavamo, ali ne uspeva. Uvece je dete vec umorno, nervozno i iscrpljeno, ali opet odbija krevetac kao i samu pomisao da ide na spavanje. U toku noci, kad zaspi, ne budi se. Pre problema sa dnevnim spavanjem pocinjala bi da se budi usred noci, da pokusava da preskoci ogradicu kireveca i kad bih je uzela kod sebe, ona bi se otrgla i pocinjala dezorjentisano da hoda po stanu. Kad bi se rasanila, trazila je da se igra. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali mislim da je ovo pocelo da se desava u vreme kada je primila MMR vakcinu, pa se plasim da nije ostavila neke posledice. Ako dete lakse zaspi dok je uz vas , nosite je , mazite je , koristite to da je smirite. To dezorjentisano hodanje nakon budjenja i ponasanje zaheva pregled decijeg neurologa. Nisu mi poznate ovakve reakcije na MMR vakcinu.
|
|
|
|