Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (10.5.2019 17:27:28)
|
IZVORNA PORUKA: Šapa Postovana dr Julka, moje dete zadnjih mesec dana kaslje uglavnom je to zreo kasao koji ide uz zapusen nosic i pretpostavila sam da se javio od slivanja sekrecije iz nosica. Bez temperature. Stara je 10meseci. Prvo smo dobili sedam dana inhalacije beroduala 3x dnevno po 4 kapi i uz to pentraksil sirup 4ml 2x dnevno (inace ima 8kg). Nakon toga smo dobili pulmikort 0.25 2x dnevno. Sutra idemo na kontrolu, njoj je bolje, ali za nijansu. Inace nocu spava ne kaslje. Radili smo ks i crp (miran) pokazali virozu, brisevi guse I nosa dobri. Sta dalje? Vec se brinem. Hvala. Ja predpostavljam , obzirom da odojce ima 10 meseci ,da se radi o bronhiolitisu. Uradili ste laboratorijse analize koje su potvrdile da je virus uzrocnik. Terapija, kod tih anamnestickih podataka i nakon auskultacije, je inhalacija Berodualom i Pulmicortom 0.25. Ta dva leka sire disajne puteve i smanjuju edem disajnih puteva, pa nakon primene tih lekova deca kaslju zrelije. Najvaznije kakav je nalaz pri auskultaciji i kako se dete ponasa, da li ima temperature, da li jede, da li uredno mokri i ima stolicu ,da li je veselo i raspolozeno. Vazan je pregled nakon terapije. Ako je kasalj posledica slivanja vazna je toaleta nosa sa fizioloskim rastvorom i aspiracija sekreta, to se sve da proceni pri pregledu deteta. Vazno mi je da mi kazete koliko je dana trajala terapija sa Berodualo i Pulmikorto. Virusi su najcesci uzrocnici, a disajni putevi su mali i uski. Molim vas da mi se javite nakon kontrole.
|
|
|
|