Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (27.7.2019 16:18:44)
|
IZVORNA PORUKA: besnaglista IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: besnaglista Postovana Dr, da li je u redu da beba od 4 meseca ima preko 8 kg(ne znam tacno koliko preko, obicno je merim golu, pre kupanja, tako sto stanem ja na vagu sama, pa sa njom i onda oduzmem)? Zadnju smo kontrolu imali 1. aprila, kada je imala 2 i po meseca i tada je imala 6,5 kg i doktorka nije rekla da je to problem. Sada je poprilicno bucmasta, sva je u krofnicama. Jede adaptirano mleko, iskljucivo PRE, nismo nikada prelazili na 1 po savetu doktorke. Jede na svaka 3 sata 210 ml(7 merica) od pre nekoliko dana, do tada je jela 180 ml. Zadnji dnevni obrok joj je u 9 uvece pre spavanja i onda se budi oko 5,6 da jede. Ne znam da li je to previse, sa obzirom da nam je doktorka rekla da PRE hrane mozemo davati koliko god ona zeli i kada ona zeli. Jos uvek nismo uveli krutu hranu. Sledeci termin nam je tek 17 juna, pa bih da znam da li da nastavimo ovako ili da joj nekada izmedju obroka ponudim caj ili vodu. Telesna masa koju ste imali na kontroli je odgovarajuca za uzrast i za decake i za devojcice. Kada se beba hrani adaptiranim mlekom vise dobija na telesnoj masi. Kada kazete 8 kg. to izgleda puno, ali je mnogo bitnije kako izgleda beba ,kako se ponasa i reaguje . Kada odete kod doktorke dobicete upustva za nemlecnu ishranu i to ce poceti da se regulise, dobijace manje na telesnoj tezini. Ja bih vam posavetovala da joj produzite interval na cetiri sata, da je hranite sa tim kolicinama koje ste naveli i kako pise u upustvu na mleku, nemojte je hraniti nocu. Molim vas javite mi sta kaze doktorka na kontroli, kako se beba ponasa i kakve su joj reakcije. Uveli smo krutu hranu, i dalje je jako krupna. Zdrava je, doktorka kaze da je sve u redu. Vesela je i dobra. Mleko dobija na svaka 4 sata sad, a vec imamo i dorucak koji je zamenio jednu bocicu. Noc prespava. Zao mi je sto se tek sada javljam. Hvala Hvala vam sto ste se javili. Drago mi je sto doktor krekao da je sve uredu. Sada sa uvodjenjem cvrste hrane ce se regulisati rast tezine, manje ce napredovati sto je uredu. Uostalom ko zna kakvi ste vi roditelji bili u tom uzrastu, geni su cudo. Pozdravljam vas i javite se uvek .
|
|
|
|