Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (30.11.2018 18:39:27)
|
IZVORNA PORUKA: Bojana88 Doktorka,javicu vam rezultate cim stignu.Sada imamo problem ponovo sa virusima,upala grla ,afte u ustima ,visoka temperatura evo treci dan ,krvna slika pokazala virus,ali me zabrinulo sto je hemoglobin 103 a proslog meseca je bio 120,inace smo na terapiji referumom od petog meseca.Da li je moguce da zbog bolesti opadne hemoglobin u toj meri(inace se jako trudimo da se beba zdravo hrani,koristimo i meso ,jaja cveklu...i svo ostalo voce i povrce koje sme u tom uzrastu) tako da su me rezultati jako zabrinuli,da li ce se hemoglobin vratiti posle prelezanog virusa,da li je pad trenutni?Inace beba ovih dana jako slabo jede zbog ranica cak ni formulu kojom se hrani nece mnogo.Izvinite na opsirnosti ,jako sam zabrinuta,nasi pedijatri nam govore da je pad hemoglobina zbog virusa ali me brine da li ce ostati tako nizak.Inace on je jako vesela beba,ali me brine trenutno stanje i da li mu mogu necim pojacati imunitet,osim ishranom?Hvala unapred na odgovoru . Virusne infekcije uvek uticu na smanjenje hemoglobina. Ako je hemoglobin iznad 100 i kod zdravog deteta ne treba davati preparate gvozdja, sacekajte da infekcija prodje, da se organizam oporavi pa tek onda ponovo uradite KKS, za sada vodite racuna samo o ishrani. Javite mi vrednost Hgb kada sve prodje.
|
|
|
|