Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (2.1.2018 11:43:51)
|
IZVORNA PORUKA: dddaca IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dddaca Postovana Dr. Julka, u poslednje vreme kod devojčice stare 2 god. i 10 meseci u stolici primecujem komadice nesvarenog voća (jabuke) i ta stolica se bukvalno raspadne u noši ukoliko je pomešana sa mokraćom. I kao beba je imala česte stolice i nesvarene komade voca i povrca u istoj, a regulisalo se dugotrajnom upotrebom Latopica (koji je dobila zbog drugog problema sa kozom). Obično ima jednu stolicu dnevno, uglavnom tvrdu, mada se po nekada desi da prodju i dva dana između stolice. U poslednja dva dana taj ritam se poremetio tako da je juče kakila tri puta, a danas dva puta. Stolica nije prolivasta, ali zbog komada nesvarenog voca je nekako rastresita. Ne znam kako drugačije da objasnim. Juče je jela krušku, danas jabuku. Uzimala ih je za prepodnevnu užinu, oko 11, a iskakila bi ih već oko 18 sati. Dala sam joj večeras Multilac, jer sam samo njega imala u kući. Da li je on dovoljno efikasan ili da joj dam neki drugi? Šta može biti razlog ovome i da li treba da je vodim na pregled? Vesela je, raspoložena, ne žali se na bolove, ne gubi kilograme, nema temperaturu. Apetit joj je normalan osim što i dalje odbija sve kiselomlečne proizvode (jogurt, sir, pavlaku, kiselo mleko) i jedino sto prihvata od mleka je čokoladno mleko ili Nesquick. Hvala unapred Da li je to nesvareno voce od pocetka uvodjenja u ishranu ili sada u poslednje vreme. Broj solica je uredu, to sto dajete Multilac jedan dnevno uredu, ja bih to samo pratila i ne bih mnogo brinula. Cujeo se posle nove god. sa izvestajem o izgledu stolice. Najvaznije nam je da dete napreduje i da nema drugih problema. Obzirom da nece nista osim cokoladnog mleka , nastavite sa njim jer nam mleko treba u ishrani. Srecna vam Nova Godina i javite mi obavezno sta se desava. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dddaca Hvala Vam na odgovoru. Od pocetka dohrane je imala nesvarene komade voca i cvekle(od povrca) u stolici sto se regulisalo pre nesto vise od godinu i po dana kada smo uveli Latopic i kada se broj stolica sveo na jednu dnevno. Latopic je pila oko 5-6 meseci. Ovo o cemu sam pisala se desava u poslednjih nekoliko dana. Moj savet je da ne dajete cveklu jedno vreme jer je ona teska za varenje, mozete je cediti pa u malim kolicinama mesate sa drugim sokom i tako je dajite. Voce dajite obareno ili na pr. pecenu jabuku i krusku i polako po malo da se crevna sluznica privikne i da enzimi odrade svoju funkciju. Sve ce to biti uredu sa rastom i razvojem deteta. Hvala vam na odgovoru. Ono sto sam takodje primetila u poslednjih 7 dana je pojava sluzi u stolici. Ima je bas dosta i pocinje da me brine. Mislila sam da ce se uzimanjem probiotika ublaziti, ali i dalje je prisutna. Multilac smo potrosili, sada joj dajem Probiotic Bulardi Junior (to su suprugu dali u apoteci) koji rastvorim u cokoladnom mleku. Nastavite sa tim probiotikom koji sadrzi Bulardi, verovatno se radi o poremecaju crevne flore i uzimanjem tog probiotika, duze vreme, bice bolje. Javite mi kako je dete.
|
|
|
|