dunja RR -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (14.11.2017 15:09:31)
|
Draga Dr Julka, Hvala vam puno! [sm=smiley31.gif] IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Nakon tretmana Didermalom koji smo mazali u septembru 3 nedelje, prevlačili smo i prevlačimo i dalje kožicu, ali bez mazanja. Ide to pomalo, videću na kontroli u decembru šta će nam reći. Da li smem da ponovim još jednom mazanje Didermalom 3 nedelje u novembru, uz prevlačanje kožice naravno? Plašim se da nema neželjenih dejstava ako se previše koristi Didermal, s obzirom da čini mi se ima i kortikosteroidna svojstva. Hvala unapred! IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Mažemo Didermal mast sinu na pišu, uz povlačenje kožice. Nije ništa kritično za sada, ali nam je urolog (prilikom pregleda kilice koju moramo na proleće da operišemo) savetovao da mažemo Didermal mast uz povlačenje kožice 3 nedelje. Mažemo 7 dana, ali se slabo kožica pomera na dole, on se buni dok ga mažemo, tj. pokušamo da prevučemo. Da li da budemo malo grublji i malo jače cimnemo na dole prilikom mazanja ili da nastavimo nežno povlačenje, mada tim tempom za ovih 7 dana nije bilo pomaka ... Inače, tek vrh piše izlazi iz kožice. Ima 3 godine i 2 meseca. Mažemo celu pišu, mao više utrljamo na prevoju kožice. Ranije je naša pedijatrica (koja više ne radi u našem DZ), umela da cimne i prevuče skroz uz par kapi krvi. Pa puta, dok je bio beba. On se kratko zaplače, i posle bude ok. Hvala unapred! Mazite vi to i nezno povlacite, nikako na silu, svaki dan po milimetar i bice dosta. Nemojte nista vi na silu zbog traume i oziljaka koji mogu da nastanu. Ako bube trebalo to ce hirurg uraditi pri operaciji kile. Ja mislim da ce do tada to uspeti sa mazanjem i postepenim povlacemnjem. Ceo novembar, do kontrole , mazite kozicu pet dana i povlacite po malo, dva dana pravite pauzu. To je sigurno i bez brige budite.
|
|
|
|