vocicana
|
Mila ja tek sada videla, da li je protivno pravilima ili ne, ne znam, ali evo recepta. SUve paprike potopi u mlaku vodu da odmeknu,. vodi racuna kada ih kupujes, cesto znaju biti budjave unutra. U dubljem tiganju prodinstaj glavicu crnog luka posoli po ukusu i kada se luk zastakli dodaj jednu vecu rendanu sargarepu, sve to dinstaj jedno 3-4 minuta. Kada sargarepica malo odmekne, dodas 1 solju integralnog pirinca u sve to, sa malo vode, mesaj varjacom, dok voda ne ispari. Kada ispari voda, skloni sa vatre, trebas skuvati 1 solju krupnog zelenog sociva , kuva se oko 45 minuta, socivo ocedi i sjedini sa pirincem, lukom i sargarepom, izmesaj, suve paprike puni, naredjaj u sud i nalij vodom, malo ih ukrckaj na ringli, 5-10 minuta pa stavi u rernu. Vrlo je ukusno i zdravo . Maraj, ja obozavam suvu papriku,, ima i jedna salata koja se pravi sa prazilukom i njom, sirce, ulje, so, prste da polizes.
_____________________________
Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci... Jer smo tako u mogucnosti!!!
|