sonyasha -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (18.1.2018 17:03:20)
|
Nikodina, nama se desilo isto kao vama, koliko sam razumela. M je sa 6 meseci probao Milupa mlečnu kašicu sa pirinčem i osuo se jako oko usta, ali nije bilo ni malo naivno, bilo je skoro bordo i brzo se širilo, prekrilo je bradu i obraze donji deo i stalo. Prepala sam se, slikala i brzo otišla do lekara, za tih 20 minuta je sve krenulo samo da se povlači pa nije dobio ni bocu. Do tada je bio isključivo dojen a ja obožavam sve mlečno, tako da sam stvarno puno i jela i pila baš mleko i nikada nije do tada imao problem. Onda mi je doktorka rekla da mu ne dajem ništa mlečno, a da nastavi da sisa normalno i da odložimo mleko malo, da ne paničim. Kaže za dva meseca prvo mu namažite mlekce na nadlanicu, pa malo oko usta pa ako nema reakcije to je dobar znak. Tako je i bilo, ispostavilo se da na mleko, pavlaku, puter nema nikakve reakcije, a na bilo koju Formulu idalje ima [sm=smiley1.gif], čak i na one hipove teglice koje u sebi imaju mleko, uz to tačkice i danas dobija na Imlekovo kiselo mleko a na druga ne. Sve u svemu ja sam ostala bez zvaničnog zaključka šta je problem. Kasnije sam povezala da je i u bolnici dok je bio na dohrani bio sav osut ali baš burno, tek kada je 100% krenuo da sisa sve se povuklo. Eto, deluje mi da on ima neki vid osetljivosti na nešto iz pojedinih mlečnih proizvoda, onako laički, i da smo imali sreće da je mogao da sisa 15 meseci jer sa formulama bi baš loše prošli. On takođe nije bio nešto rad da uzima mlečne proizvode u startu, ali mislim da treba i njih "slušati" ostavi to za malo kasnije, za par meseci! Kod nas je tako ispalo savršeno! Istina i danas sam obazriva kada mu dajem nešto novo mlečno da proba, jer se nikada ne zna [sm=zmeden.gif] Drage žene, želim vam da dečica što pre prevaziđu reakciju na mlekce [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|