Rosita -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (10.5.2018 11:10:54)
|
Evo da ja ukatko rezimiram. Mom drugom detetu se pojavljuju praskave stoloice, vodenaste i sa sluzi i grozan ojed u prvom mesecu zivota. Ojed ne reaguje ni na sta, nia na kortiko kremu, tako 10ak dana. Non stop izbacuje po malo stolice i prlja pelenu. Kasnije je pretpostavljeno da tu ima udela mini stenoza- losija analna prolaznost, pa se stolica non stop po malo zadrzava u izlaznom delu. Oko guze se pojavljuju ranice i deluje da to ide ka unutra, odnosno da je i unutra poceo isti proces. S obzirom da je stariji brat bio alergican, postavlja se dijagnoza sumnje na alergiju i laktozne intolerancije. Uvode se colief kapi za bolje varenje laktoze i kombinacija cink- flogocid krema za guzu koje daju rezultat. Dete nije imalo krv u stolici ali mi smo odmah krenuli kod gastroenterologa, pouceni prethodnim iskustvom. Kad se ojed pojavio ukinula sam mleko i soju iz ishrane. Sad tome ima 20ak dana. Stolica i dalje ima raznih, ali deluje da imq napretka. Dete napreduje. Savet gastroenterologa je dijeta za majku i test opterecenja sa godinu dana. Colief kapi do 3.- 4. meseca i waya probiotik i dalje. Moguce da mu jos nesto smeta jer nisu stolice najsjajnije. Ali dr kaze da su to ok stolice za dojenu bebu i da veliki broj beba ima pozitivnu laktozu u stolici kao prolazni efekat nezrelog digestivnog sistema koji ne ometa rast, osim ako je to ekstremno i zakomplikovano alergijama, infekcijama i slicno. Infektivna analiza stolice je u redu. Ja nemam nameru da izbacim orasasto i jaja iz ishrane, jer to koristim, kao ni gluten. Sad, videcemo. Ako nekome treba informacija o tome gde privatno da nadju gastroenterologe sa IMD, neka mi se obrati. Hvala mame!
|
|
|
|