Rosita -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (13.2.2020 22:28:41)
|
Kolika je tvoja beba? Oba deteta imala su dijagnozu malapsorptio propter intolerantio alimenti. Stariji, koji sad puni 7 imao je praskave, sluzave stolice, grozne grčeve, divljanje od bolova tokom podoja, crvenjenje, bacanje... Najviše sam ga hranila u snu od drugog do trećeg meseca. Sa 3+ su počeli mali pomaci na bolje. On nije imao ojed. Ni terapiju, samo moju dijetu. Na testu opterećenja sa 14 m nije prošao. Imao je 15-16 groznih stolica kad je popiomleko, čini mi se. Sa 3 g je rado popio na testu i sve je postalo ok. Mlađi, slične simptome, ali već sa njegovih 10-15 d sam počela sa dijetom, a sa mesec colief i waya. To sve do 4+ je uzimao. On je najveći problem imao sa ojedom, stolice česte i nekontrolisane, čim gas ispusti on i umaže guzu, tečne su bile, penušavo. GE je rekao da su te promene verovatno i malo creva zahvatile. On se brže sredio. Obojica su gorko stenjali i ječali sve vreme u snu dok im nije bilo bolje. Mali je na testu sa godinu i malo jače rado pio mleko i sve je prošlo ok. Starijeg sam dojila 21 m sve vreme na dijeti. Malog 17 m, na dijeti dok je on bio, posle ne.
|
|
|
|