Analiticarka -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (5.2.2020 11:26:33)
|
Bas malopre razmisljam o temi, kako se nisam javila skorije sa izvestajem i iskace mi notofikacija da je opet aktivna. Odgovor za Evu: moja beba je imala nepotvrdjenu alergiju. Ja sam prvo iz svoje ishrane izbacila mleko, pa jaja, pa gluten. I sluzave stolice sa pomalo krvi bile su joj dugo dugo. Dojenje nisam zelela da prekinem mada iskreno i razmisljala sam jer sam mislila da nemam drugog izbora. Ako ste vec presli na AD mleko, i sve se sredilo, onda gurajte napred. Iskustva sa savetovalistem nemam. Sto se nas licno tice situacija je sledeca. Mi sutra ulazimo u 7mi mesec. Sto se namirnica tice jede svo voce, povrce i meso. Ustvari voce ne voli pa se tu guramo, ali zato voli meso sa povrcem. Od alergena sam joj uvela samo gluten. Zadnja dva dana jede kasicu sa bananom, jabukom i ovsem. Nemam nameru da zakazujem kontrolu kod gastro u skorije zato sto kod nas u KG vlada neki virus pa sam htela da izbegnem malo cekaonice. Recite mi, s''obzirom da je gluten probala ovako kao sto sam napisala... da li je to sve? Mislim, da je imala alergiju na gluten da li bi se ona vec ispoljila ili bi trebao neki period duzi unosenja? Nasa pedijatrica je malo fijuuu. Prvo se protivila uvodjenju namirnica sa 4 meseca. Pa kad je visela da cu da poslusam gastro odustala je. Sad na poslednjoj kontroli rekla sam joj da smo uveki povrce i meso a ona mi je rekla sad bi mogla da proba jogurt 😳. Ja je pitam a gde je gluten, jaje.... a ona kao daaaa moze prvo gluten. Tako da na nju ne mogu da se oslonim. Imate li neki savet... 3 dana kasica sa glutenom. Danas planiram u povrtnu kasicu da ubacim 5 korn sa glutenom (bezmlecnu) i ako nema reakcije da smatram da smo to testirali i da sebi mogu isto da vratim gluten u ishranu? Da li ne rano posle glutena da joj uvedem zumance ( imace punih 6 meseci) ili da sacekam jos malo? Mleko i mlecno ne planiram da joj uvodim jos dugo...
|
|
|
|