Peace* -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (29.11.2019 14:45:57)
|
IZVORNA PORUKA: Analiticarka Upravo tako. Laktoza je mlecni secer i nebitno je iz kod mleka potice, ako ona smeta smetace i iz majcinog mleka. Sto znaci da iako majka ne unosi mleko i mlecne proizvode laktoza je ipak sastavni deo njenog mleka tako da dzabe eliminaciona dijeta bez mleka. Sa druge strane kazeina ima mnooogo vise u kravljem mleku i mislim (znaci samo mislim ispravice me vec neko) da eliminacionom dijetom on se izoluje. Kazen iz majcinog mleka i kazein iz kravljeg nisu isti. Zato kad je reakcija na protein kravljeg mleka kazein onda dijeta ima smisla.Neocate mleko je potpuni hidrolizat. U pitanju su ciste razlozene aminokiseline i organizam ih ne prepoznaje kao smetnju. Najcesce se prepisuje kada je ima vise alergije i kad ne moze tacno da se utvrdi na sta. Ivanka, bas pitaj sestru kakvog je ukusa neocate, zanima me. Rekla si da ga je sestric dobro prihvatio. Vidiš, nisam znala, mislila sam da je ista priča sa laktozom kao i sa kazeinom. Sva ta mleka su gadna, ali i moj je prihvatio bez problema. Baš voleo, pio je duuugo, mislim do 2,5-3god. Onda su nešto promenili, nije htelo lepo da mi se razmuti, i on počeo da ga odbija. Kazein je stvar koja daje ukus raznim namirnicama. Ako ga izoluješ...
|
|
|
|