Rosita -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (13.2.2020 13:51:24)
|
IZVORNA PORUKA: Anika1 IZVORNA PORUKA: Eva258 Anika1, zao mi je sto se tako mucite. I kod nas je bio gadan ojed, kao zive rane. Nijedna krema nije pomagala ali prosao je kao rukom odnesen cim su se stolice proredile. Mi smo za sada zadovoljni dr Prokicem na Institutu. Prvo smo ga nasli privatno i vec sutradan nas je primio na Institutu, uradio rektoskopiju i zbog specificnih promena na debelom crevu dao dg alergije na pkm. Hromatografija secera u stolici je bila + na galaktozu samo. Kako je kod vas bilo? Zbog toga je rekao da se ukine podoj uprkos mom nekonzumiranju mlecnih proizvoda, da beba bude samo na Aptamilu ADC, da krenemo sa kasicama sa 4 meseca, kao i da se javimo sluzbi za metabolicke i genetske poremecaje. Tako da za mesec dana imamo to i sledecu kontrolu kod gastro. Dotle smo mi stigli. Javite sta je rekao dr Radlovic kada budete imali vremena. Eva, sta je vaša beba imala od simptoma? Nama su na institutu samo rekli da ne toleriše laktozu, ništa drugo. Doktor Radlovic Je rekao da pošto dobro napreduje smatra da nema nikakav problem. Kaze da hromatografija nije validna za tako malu decu i da laktoza nije problem u njenom slucaju. Pošto nakon tri nedelje kako sam izbacila mlecno nema boljitka rekao mi je da slobodno mogu da konzumiram ponovo. Takodje smatra da kolif kapi i waya ništa ne pomažu. Sve u svemu on smatra da je sve to normalno kod nje. Vratili smo se na nulu. Ona i dalje ima praskave stolice, izbacuje kaku svako malo, ima puno sluzi u stolici ili vode, grceve, gasove, ojed, kiselu stolicu i sada smo bez terapije i ideje da li je to sve OK ili ne. Moj suprug neće da čuje da je opet negde vodimo a ja mislim da ovi simptomi nisu za zanemarivanje. Sve sam ovo prošla, od a do š, uključujući i muža 😜. Dizala mi se kosa na glavi od toga da napreduje i sve je ok. Pričam za starije dete. A i mali, dodavao je 1500+ prva tri meseca. A guza u ranama... Ali mora da prođe neko, individualno i za nas mame predugo vreme, dok se creva ne smire. Ja bih nastavila dijetu, colief i waya. I čekala. 3 n je malo. Po doktorima možda nije,ali moje iskustvo je tako. I da, jeste najbitnije da dobro napreduje! Sve će proći, držite se mame.
|
|
|
|