Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 11:38:15
|
|
|
|
BubaBubica
|
Evo i mene lep, prelep dan napolju! Samo da Buba odgleda Mašu, begamo napolje. Alex čekamo zajedno sa tobom, javljaj stanje obavezno! Voci slobodno piši, mogu da zamislim koliko ti je teško, ali kao što kažeš, imaš puno obaveza, prelepih obaveza pred sobom, brzo će to Ostale su kiflice, izvolite Ja jedva čekam to sortiranje i sređivanje stvarčica, samo da konačno i definitivno potvrdimo da je dečkić pa da od tetke sa tavana donesemo stvari da vidimo šta ima a šta će nam faliti. Ja sam inače kao njihova sestra, jer je mama najstarija a ima još 5 sestara koje su meni više kao sestre jer su dosta mlađe od mame, pravo bogastvo! I tako delimo garderobicu, od mojih sestara od tetke ide garderobica kod nas, jer su moje devojčice najmlađe, a garderobica od dečaka idu kod tetke koja i živi blizu mene, ona ima najmlađeg dečaka iz familije koji ide sa mojom starijom ćerkom u vrtić Kad se skupimo na rođendanima, ima sedmoro dece sličnog uzrasta kao moje devojke, moja braća i sestre od tetki, baš smo velika familija. To je takoreći ''druga tura'' braća i sestara, ima ''tura'' oko mog uzrasta i ima tura 10 godina mlađih od mene Jako jako sam srećna što moje devojke odrastaju sa mojima, pravi su zvrci E sad sam ga razvukla hehehe Danas zamalo da povraćam, nije mi bilo muka nego osećaj kao da mi je neko odjednom zglječio želudac rukom, sav sadržaj je hteo napolje, a popila sam pre toga vodu sa kapsulom vitamina.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 12:28:12
|
|
|
|
pipi_coco
|
Dobar dan Ja vec bila u šetnji , vrijeme je preljepo, poceo neki vjetar taman kada sam krenula kuci...veceras idem na UZ, jedva cekam :) Dobila sam u ova zadnja 2-3 dana par komentara da mi se stomak spustio....ja ništa ne vidim i ne osjecam, ja mislim da u svi prolupali, rano je ba da mi se stomak spusti, imam još 5 nedelja alex javljaj nam, navijamo Ivana super su ti tickeri ;) Voci, znam da je teško ,ali proci ce brzo vrijeme u pripremama za dolazak bebe Bubi baš je kod vas veselo kada se sastanete svi, kod mene niko ni sa kim, samo smo ja i jedan rođak odrasli skupa a razlika između nas je dvije godine. Begaj u šetnju dan je predivan
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 13:07:05
|
|
|
|
alex88
|
Preziveh ,sad odmaram i cekamo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 14:10:51
|
|
|
|
marijana22
|
Stigla iz šetnje. napolju je prelepo..... Stigla plata, platila račune, kupila deci neke sitnice, još mi ostalo da kupim sebi čarape za vene i ode pola plate, uđas..... Sad sam se setila da nisam raširila veš, a taman sam legla da odmorim. Još malo da odmorim pa po decu u vrtić, onda parkić i sve po redu.... Uživajte u ovom divnom danu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 15:41:16
|
|
|
|
vocicana
|
IZVORNA PORUKA: alex88 Preziveh ,sad odmaram i cekamo! Alex hrabrice. Nadam se da te nije nista bolelo. Sada ces i ti da nas iznenadis lepo. Jos malo. Emice, Bubi , bicu sama najmanje tri nedelje. Bas sam ali moram nemam izbora. Malo cu ici kod roditelja, malo ovde, imam obaveza, ali uvece mi je najteze, kada nije tu, a takva je tenzija zadnjih dana, zbog milion gluposti koje su se nakarikale, bas mi svaki put bude tesko, ali sada posebno jer sam u zavrsnici, nista sama ne mogu, a tako se jadno osecam ponekad. Emice koja je tema?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 16:20:50
|
|
|
|
emicaa
|
Klik Voci valjda sam dobro kopirala sa tableta sam.Ali bar nije dugo,ja sam mislila da ide na dva-tri mjeseca Alex ja se ne razumijem u to ali koliko treba otprilike da sad krene porodjaj.
< Poruku je uredio emicaa -- 22.2.2016 16:21:50 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 16:41:38
|
|
|
|
vocicana
|
MNogo sam vremena provela sama prosle godine, mnogo mi tesko sada pada zbog trudnoce, nista drugo nije u pitanju, sada cu pogledati. Za Alex, porodjaj moze da krene bilo kada, ako krene, bebica je ok i zrela za zivot izvan materice. Samo neka ide svojim tokom.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 17:17:18
|
|
|
|
alex88
|
Voci nije bas da nije al prezivi se i ne traje dugo.Bolove mogu da ocekujem svakog casa,sutra vece je moj Dr dezurni pa bi bilo lepo da bebac saceka
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 17:38:24
|
|
|
|
marinchica
|
Voci stomak boli i dalje kao da me neko sutnuo u njega, , oseeeetljiv, pece. bice sve drugacije kad dodje beba, neces toliko osecati usamljenost kad tm ode. A toliko pregleda imam ove nedelje, i obaveza, bas se gegam, ne znam na sta ce sve to liciti za mesec dana kad saam sad ko pingvin. Stisle me kontrakcije one bezbolne nasred ulice, stajala sam ko policajac. Otisla u Visegradsku, nacekala se svetski, bebac je 1250gr, 6 dana je ispred, trenutno karlicno, trazila doci saglasnost za vezbe kaze ona moracu da te pregledam. Nista on nij3 pregledao ne znam sta, stavio rukavicu, proverio grlic rukom sekundu, i gotovo. Bog te kad je bebac poceo da besni i sizi i skace posle toga. Izbubnjao me je....unistio me. Kaze grlic 1.5 cm zatvoren. Da to nije malo nisko? Alex velillilililiki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 17:41:30
|
|
|
|
17 joka
|
Alex, ti si zena kraljica jako sve znas , jos malo i stize trudnicice za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 17:47:43
|
|
|
|
emicaa
|
Nismo povratila sigurno mjesec dana i sad sam čini mi se nadoknadila sve.A u pm šta mi bi odjednom,toliko me iscrpi jedva sam se vratila iz kupatila.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 18:05:27
|
|
|
|
17 joka
|
Emice , mozda ti je smetalo nesto sto si pojela,a i cuvaj se kad ides u setnju sve je puno virusa bar ovde kod nas
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 19:02:40
|
|
|
|
Ella2407
|
Caaoo djevojkee.. Samo da vam mahneem i posaljem pusu svim stomacicima Tu sam i ja,redovno vas citam ali vAm nemam sta pisat ovih dana Sve standardno,kuca-posoo-poso-kucaa i tako..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 21:24:41
|
|
|
|
popkica bebic
|
Dobro vece! Jeste li mi dobro? Samo da dam podrsku Alex! Zelim ti mnogo srece, neka je Bog s tobom! Pozdravljam vas sve i ljubim!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 22:01:17
|
|
|
|
pipi_coco
|
Dobro vecer, mi bili na pregledu, sve je ok, beba napreduje, ima oko 2900 gr, malo smo se i gledali na UZ, plodne vode dovoljno, posteljica II stepen, sve je super, ja na 9 nebu od srece Joko Marinchice, a da ipak potražiš i drugo mišljenje, taj mi doca nekako zvuci nemarno
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 22:09:53
|
|
|
|
vocicana
|
Jao boze Marinchice, ponekad i sama kada odem na gin za kontrolu, imam utisak kao da smo na nekakvoj pokretnoj traci, da se samo zene smenjuju, oni skidaju prljave i stavljaju ciste rukavice. Jest ti skracen grlic, ali najvaznije je da je zatvoren, nemoj da brines, malo se utegni u pojas i odmaraj kada god mozes. Mene je danas jedno tri puta stislo tvrdo, ali ne boli,, samo se zategne stomak, kao kamen,a pre dva dana me je boleo stomak dole. Lepu kilazicu ima bebac, jeste malo napredniji, ja jedva cekam uz, bas mi je dan prelep kada odem i vidim ga da mi je dobro. Pipika za lep uz. Divno!!! Popkice Alex dace Bog da sve bude kako i treba da bude, samo se ti drzi. Da li ostajes u bolnici do porodjaja ili si kuci ili tek treba da ides? Mislim na tebe ceo dan. Ja cu biti tuzna sutra, ali moram da budem dobro zbog malog u pupi i zbog mm, prosla godina mi je zapala sa odlascima, koliko god da je kratko ili dugo, mi smo tri godine zajedno, a ja svaki put kao da je prvi. Moja ljubav
< Poruku je uredio vocicana -- 22.2.2016 22:11:20 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 22:14:58
|
|
|
|
alex88
|
Bicu u bolnici do porodjaja, bice to brzo!Probacu malo da odspavam, vrucina je u sobi,otvoren prozor ali ne vredi,nas 6 u sobi,nepamtim kad sam se ovoliko skuvala.Lepo spavajte
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 22.2.2016 22:24:30
|
|
|
|
vocicana
|
I ti Alex, neka ti je laka noc. Mm je zaspao, moram da ga probudim, nije se jos spakovao. Moje zlato... A ostalim mojim isto zelim mirnu noc. Gde je Ivana SK nema je ceo dan ili sam ja nesto propustila i zaboravila da se javljala.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 6:33:07
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro jutro. Ode mm.... Skuvala sam kafu, a tako bi volela da mi se pridruzite... Kako ste spavale? za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 7:38:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro jutroooo Pa naravno tu sam ja da pijemo prvu jutarnju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 8:31:21
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro stomačići,od danas 20 sedmica,predjošmo nekako pola puta
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 8:36:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Bravo emice za polovinu Ju sad sam se rastajala sa zivotom pola sata od mucnine dok mi ova Tothema nije prosla kroz zeludac Napokon me sad pustilo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 9:16:10
|
|
|
|
vocicana
|
Bravo Emiceeee, komentarisala sam pupuuuuu Anck, ja sam pila Feroglobin kapsule, u toku jela, sa ostatkom utovarne lopate suplemenata, nije mi smetao uopste, fino se podnosi. Ne volim Tot ni malo, probaj sa sokicem nekim bistrim, mozda ti lakse bude. Jao probudile ste se, bas sam srecna, da ne budem sama ovde. Ja devojke idem kasnije na feniranje, stavrno je nemoguca misija oprati kosu nad kadom, nema sansi. Pa u dz za doznake, pa do bolnice, danas mi dolazi drugarica sa kojom sam odrasla, i ona je samo treci mesec, pa da se malo druzimo. Boleo me je stomak jutros, kao da cu da dobijem, sta li je to sada? Nije trajalo dugo, prestalo je, ali nije mi bas sve jedno bilo. Kuvam repete kafice, ako neka zeli....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 9:34:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Voci pila sam i ja (fero...nesto neke druge) al mi nisu smetale ali ovo cudo...uzas. To su mi prepisali pa zato to i pijem. Neznam da li bas moram na prazan stomak ... mozda bi mi posle jela lakse leglo jaoo doznake ja cekam moju Dr da dodje s godisnjeg... Lep provod dana zelim
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.2.2016 9:35:56 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] 23.2.2016 11:50:40
|
|
|
|
pipi_coco
|
Aloha i od mene Jutros mi neka muka bljaaaak, tek kada sam pojela malo supe oporavila sam se. Nece me valjda sada neka gripa da uhvati ANck i ja sam pila tothemuu 6.mjesecu. Meni teta u apoteci rekla: istina je da najbolje djeluje na prazan stomak, ali ipak je to teško za želudac, pogotovo želudac trudnice, nego da pijem mješajuci je sa crvenim sokom ( bilo kojim crvenim, malo soka i ampulu izmješati) i to 30 minuta poslije jela. I ja sam pila dva puta dnevno 15 dana, a onda po jednu 20 dana i uspjela sam popraviti željezo i hemoglobin, doduše malo sam i ishranu korigovala pa je i to pomoglo.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
DEVOJCICADJURICIKOJE JE IME LEPSE ZA DEVOJCICUMARIJA (
81%)
RUŽICA (
19%)
Ukupan broj glasova: 229Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!