|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat]
20.2.2016 14:52:34   
IvanaSK RR
Uf, i dalje zub zeza...
Alex, nemoj da se opterećujes kilazom, znas da to nije precizno. Koliko ima beba sada?
Ako neko treba da se brine, to sam ja, ne hranim se bas zdravo, voce jednom u dve nedelje, bude mi muka od voca...

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 876
20.2.2016 15:25:25   
alex88
2600 user posted image .Znam da retko kome pokazu pravu kilazu,mojoj kumi je npr bila beba u petak 3700 a porodila se u nedelju 3450!Ali opet ne svidja mi se sto je pre 8 dana imala vise a sad manje user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 877
20.2.2016 15:32:33   
IvanaSK RR
Moje mišljenje je da je to cista glupost. Uopšte o tome nemoj da razmišljas. Beba je dovoljno velika, uskoro ce napolje i ona ce brzo napredovati.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 878
20.2.2016 15:37:44   
Anck Su Nmaun
Alex ne sekiraj se zbog toga zato sto UZ nikad nije tacan 100%
Tako da ako ti je sad pokazao manje ... ne bih to bas uzimala k srcu da sam na tvom mestu.

Direktna veza do poruke: 879
20.2.2016 15:51:07   
marijana22
Alex kao što rekoše žene merenje beba na uz uopšte nije precizno. Meni su na dan porodjaja izmerili bebu- 3600, a sin se rodio sa 4100, omašili za po kile.
A druga stvar pa šta iako je beba malo sitnija lakše ćeš se poroditi. Žena koja je išla sa mnom u školicu za trudnice porodila se početkom devetog meseca beba imala manje od 2500gr. Sve bilo ok izašla posle 3 dana iz porodilišta.
Samo pozitivno, uskoro ćeš grliti svoju bebu. Kad dođete kući pa kad joj ti spremiš jednu sarmu da vidiš kako će da se ubuci.user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 880
20.2.2016 15:51:25   
alex88
Hvala devojke,uhvatila me pored svega i prehlada,pijem caj,paracetamol,stavila rakijanu krpu user posted image ,bas sad me snaslo,ali ovo je vreme bolesno
Marijana nasmeja me sa sarmom,pojeli smo mi posle pregleda ceo burek user posted image

< Poruku je uredio alex88 -- 20.2.2016 15:54:36 >

Direktna veza do poruke: 881
20.2.2016 16:43:41   
krin 40
Pozz devojke.Alex ne brini,nemas zbog cega…Bitno je kako ce bebica napredovati posle porodjaja,bice to ok.Ne razumem te pojedine budale od dr koje opterete trudnicu sa bespotrebnim podacima i to pred porodjaj.To su stvari koje uopste ne treba da znas.Sto manje znas,manje te boli glava

< Poruku je uredio krin 40 -- 20.2.2016 16:44:38 >

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 882
20.2.2016 16:52:30   
IvanaSK RR
Krin, draga, kako si? Imas privatnu poruku

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 883
20.2.2016 16:59:24   
krin 40
Mrtav čovek hoda,ali proći će,videla sam poruku i odgovorila.Ivana ne brini zbog bebe sto ne jedeš,evo meni je treća trudnoća kako živim od vazduha,bebe pokupe ono najbolje od nas,zato je uglavnom losa krvna slika u trudnoci

< Poruku je uredio krin 40 -- 20.2.2016 17:00:19 >

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

Direktna veza do poruke: 884
20.2.2016 17:49:47   
BubaBubica
Pozdrav i od mene! Kao prvo čestitam megi, to je baš bilo brzo! user posted image Kako se ona oseća, jel dobro?

Alex evo i ja da ti potvrdim, pogotovo na kraju trudnoće ''merenje'' beba preko UZ uopšte nije precizno, omaše oni i čitav kilogram jer teško mogu da uhvate bebin obim stomaka i glave, kao što su meni u drugoj trudnoći uvek mučili muku sa merenjem glavice, jer je bila nisko u karlici pa je često ispadalo da ima malu glavu ali dr je znao u čemu je problem pa nije se opterećivao. Biće ona lepa bebica user posted image

Krin user posted image

Ostale moje bebelice user posted image

Ja sam tek sad sela i uključila komp, ceo dan sam u pokretu, imala mušterije za šišanje, pravila palačinke na brzinu i spremala kuću, sad je muž odveo klinceze kod svekrve na spavanje pa odmaram. Stavila sam da se ispeču rebarca, samo za mene, muž sebi kuva boraniju, obožava je a ja baš i ne, tako da jedva čekam da se ispeku, mnjam user posted image Malopre sam prolazila pored ogledala i gledam kako mi stomak ide nekako u vis, kao da nosim visoko, devojke sam nosila nisko i morala pojas, sad mi je nekako čudno kako mi je stomak tako visok i šiljast, totalno drugačiji user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 885
20.2.2016 19:46:29   
pipi_coco
Dobro vecer debelice, šta se radi veceras

Ja se opružila, i danas cijeli dan u pokretu, a i najela sam se ko pepa prase user posted image , tako da sada samo odmor user posted image

alex ne brini, meni je dr rekla da je vaganje na UZ neprecizno i da ima odstupanja + ili - 500 grama. Nije mi uopšte jasno kako mogu da izvale takvu glupost da je beba manja nego prošli put user posted image pa nije valjda da može gubiti na kilaži dok je u stomaku

Ivana ja se trudim da svaki dan pojedem barem nešto od voca ( obzirom da ne volim povrce), cini mi se da sam najviše banana pojela za ovo vrijeme, i to da me neko ne napomene zaboravila bih, ni ja ne osjecam potrebu za vocem.......Krin sad si i mene utješila user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 886
20.2.2016 21:56:57   
IvanaSK RR
Ma, ja bih jela, ali uglavnom povracam od voca :)

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 887
20.2.2016 22:30:08   
vocicana
Jedva sam se ulogovala na RR, ne znam sta je billo.
Krin drzi se.
Alex to su gluposti, ne opterecuj se, omase oni ihaaaaj, moja mladja sestricina mladja je rodjena sa 2000 gr, cascena je sa 150 gr da ne bi bila poslata za Beograd, rodjena u 34+3, borac, da je vidis sada kao lutkica, nemoj da se sekiras, dosta si se iskidala do sada, sve si lepo i hrabro iznela, sve ce biti ok.
Pipi, ja isto danas stala nisam. Voce jedem, ljustim, ananas, narandze, jabuke, mandarina sta sam u januaru pojela, pa to je strasno. Ako se ne moze, sta da se radi.
Ogromna sam i puci cu vise. Pipi, jedva cekam da se druzimo sa bebicama, bas sam nikakva juce i danas, izboleo me je stomak, nista mi ovako ne fali, ne znam da li da idem doktorki, mozda da sacekam jos neki dan, ali mi je bas nepotrebno da me sada na kraju sve ovako zeza.user posted image
Mega se oseca super, tako mi je rekla i porucila da vas sve pozdravim.

< Poruku je uredio vocicana -- 20.2.2016 22:31:00 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

Direktna veza do poruke: 888
20.2.2016 23:30:46   
alex88
Lepo spavajte drage moje :* kod mene i veceras ista sluz ,probacu da spavam, trebace mi snage

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 889
20.2.2016 23:32:26   
marinchica
mega cestitam! user posted image
Drage ja nemam zeludac vise, sve mi je kiselina pojela, Idem u ponedeljak u Visegradsku, pa cu videti.
Sta bih dala za jednu pomorandzu...user posted image
Sve vas ljubim! user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 890
21.2.2016 7:56:37   
Anck Su Nmaun
Dobro jutro devojkeee
Mi vec budni , moji mali budilnicu ne daju da se spava preko 7h user posted image

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 891
21.2.2016 8:08:25   
vocicana
Dobro jutro drugarice, moze jedan nes, moze sigurno.user posted image
MI smo budni odavno, ali da ne budem tu negde polozajnik, bas svako gjutra. Kako ste spavale, ja sam se malo odmorila juceujutru s am bila odsrafljena.Da mi je neko pricao, ne bi verovala da cu se ovako osecati, posle onoliko sporta, treniranja, jaoooooo kako mi nedostaje sve .....

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

Direktna veza do poruke: 892
21.2.2016 8:56:22   
popkica bebic
Dobro jutro!Voci,ja bih cistu tursku! Alex,NE BRINI SE! Dragoljub jos nikome nije pogodio kilazu deteta. Meni je rekao da ce mi ova beba biti krupnija od V i jeste tako bilo. Ali, za V mi je 2 dana pred porodjaj rekao da je tezak 3650g, a on je imao 400g manje. Ne brini,ok ste. Kuma moja se u terminu porodila i beka je imala 2700g i sve ok.
Ajmo Jole!user posted image

"Mama je glagol od glagola raditi!"

Direktna veza do poruke: 893
21.2.2016 8:58:43   
vocicana
Odmah kuvam, a lepu kafu kuvam zaista. Izvolite! Kako je Angelina, jeste li se uhodale malo? Bas nedostajes user posted image
Alex javi se kada stignes sta se desava.
Jole daaaa, cekamo vesti od tebe!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 894
21.2.2016 9:03:00   
emicaa
Dobro jutro stomačići.
Alex meni je dr rekla da T nije razvijena kako bi trebala biti pa sam od osmog mjeseca išla u bolnicu na preglede,jednom sedmično.prvi put su me tri različita doktora pregledala u bolnici i zaključili da em sam ja mala em oni nikad ne mogu sigurno reći kolika je beba tačno.
Od juče ujutru umirem za slatkišima user posted image
Popkice kako se snalazite?

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 895
21.2.2016 9:34:37   
alex88
Dobro jutro devojke,Voci moze nes user posted image .Da kazem dobro sam,mada me zezaju nos i grlo,sluz je tuuser posted image ,al cekacemo nadam se sutra,Popkice mislim da on uzme mere a aparat sam odredi tezinu,volela bi da je pogresio ali da bude veca,manja ne .Do sad smo super napredovali,neznam zasto je stao rast user posted image .

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 896
21.2.2016 12:12:03   
BubaBubica
Ja krenula da pišem dobro jutro a ono već 12, kad pre? user posted image

Ja sam ustala u 10h, devojke su kod svekrve, ne žele ni jedan vikend da ostanu kod kuće, dok je svekar kući on se igra sa njima pa uživaju user posted image

Alex zašto misliš da je stala sa rastom? Koliko sam skontala, razmak između UZ je nedelju dana jel tako? Ako jeste onda je to mali period da bi se išta zaključilo. Videćeš na sledećem UZ, ja mislim da se sad tako namestila jer koliko ja znam, beba ne može da slabi u stomaku. Doduše ako se i usporilo dobijanje težine, na kraju si trudnoće i nemoj da brineš, ja sam se porodila sa 36+ ne znam koji dan, devojka je imala 2900 gr i sve je bilo u najboljem redu, nikakvih problema nije imala ni sa žuticom da bi ostajali duže u bolnici. Odmah smo išli kući. Eto od sutra ćeš biti na sigurnom user posted image

Ljubim user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 897
21.2.2016 12:34:46   
alex88
Jeste Bubi osam dana razmak,a zasto je stao rast neznam!Ja mislim da je juce bio zadnji uz i da cu se poroditi ovih dana, sutra mi skida serklaz, nece nista cekati

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 898
21.2.2016 12:38:16   
BubaBubica
Ti si već 36+6 dana, sutra punih 37, super je to! user posted image Kažem ti, ne mora da znači da je stao rast.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 899
21.2.2016 12:56:34   
popkica bebic
Emice,pitala si me svojevremeno u razgovorima mama kako sam izdrzala u porodilistu bez V.Kada sam Angelinu ugledala,pa jos njene plave okice,istopila sam se,a za V sam plakala na porodjajnom stolu kad sam lezala 2 sata.
Angelina lepo siki,Bogu hvala lepo napreduje,ali grrrceeeviii.Uf! Bato je poceo da je ljubi i mazi.
Alex,pokusaj da mislis pozitivno.Aparat je to.Meni je taj isti dr pre 3 god.rekao da imam vanmatericnu,operisao me je i tada shvatio da je napravio s...nije bilo toga,bzv.sam secena...da ne mracim!

"Mama je glagol od glagola raditi!"

Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Forumi
jabudic

Da li ste aktivan clan u na nekom drugom forumu?

Da (32%)

Ne (68%)

Ukupan broj glasova: 113

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here