lesica -> RE: Decembarski online sastanak sa Pampers doktorima (13.1.2016 19:04:58)
|
IZVORNA PORUKA: Pampers dermatolog IZVORNA PORUKA: lesica RR Pitanje za dr Goranu. Molim vas, možete l mi reći da li je ovo po obraščićima ekcem? E sad, ono što sam dužna. Bebac ima 9 meseci, ovo je sada prvi put da se pojavi ovako nešto. Ništa novo nismo uvodili od hrane, nije bilo promene kozmetike. Jedino što je novo je to da je prehlađen i već par dana slinav, i nekako se ovo manifestovalo uporedo sa prehladom, odnosno ma koliko da čistim nosić on nekako čas razmaže po sebi sline. I od tada je tako. A i zubi su u najavi, pa su ruke, igracke i sve cega se dohvati non stop u ustima. I da ne zaboravim, ovo su samo crveni pečati, nijehrapavo, i ne peruta se. Svakako ćemo poset__iti našu doktorku, ali bi mi značilo mišljenje. Hvala unapred. Bebica na slici svakako ima nekoliko znakova atopijske konstitucije koje prate pojavu decijeg ekcema. To su mali nabori ispod donjih kapaka takozvane Morganijeve brazde, izrazito crvene usne sa belim rubom u okolini i crvenilo na obrazima. Ako je koza nesto suvlja narocito posle kupanja i ako neko u porodici ima suvlju kozu, alergiju na polene i kucnu prasinu ili sklonost alergiji na lekove i hranu. Vrlo verovatno da se radi o decijem ekcemu koji zahteva medicinsku negu koze, kupanje uljnim kupkama, obavezna nega adekvatnim kremama posle kupanja i izbegavanje u ishrani namirnica koje izazivaju svrab i cesanje na kozi kao sto su kostunice, belance jajeta, morski plodovi, konzervisana riba i zastitu koze od iritanasa u regiji oko usta i pelenskoj regiji Poštovana doktorka, hvala najlepše na savetu. Isto nam je i naša dr rekla, i posavetovala nas šta dalje.
|
|
|
|