bebilule -> RE: Decembarski online sastanak sa Pampers doktorima (23.12.2015 13:48:54)
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: bebilule Moje.pitanje je za pedijatra. Beba ima.2 mjeseca. Rekli su da dodjemo za petnaest dana da primi vakcinu. Do sada je primio bsg i hepatitis (na rodjenju i sa mjesec dana). Medjutim u BiH, odakle sam ja, jos uvijek.se daju Torlakove trovalentne vakcine. Do nedavno su roditelji mogli u apoteci kupiti pentaxin i donijeti porodicnom pedijatru da je da djetetu. Sad je to zabranjeno nekom depesom ministarstva zdravlja. Pretpostavljam da se vecina roditelja.odlucivala za tu opciju pa im je propaladala kupovina starih vakcina preko.sumnjivog tendera. Takvu svoju odluku opravdali su time sto su rekli kako apoteke mozda nepropisno cuvaju i transportuju pentaxin. Mi imamo opciju kupovine petovalentne vakcine u jednoj apoteci, a bebi bi je dao pedijatar koji ima.privatnu ordinaciju, i pri tom naravno izdao potvrdu o vakcinaciji radi upisa u karton. Interesuje me vase misljenje, da li ste prije za petovalentne nego za trovalentne? I da li se one razlikuju iskljucivo u nacinu primanja i mogucim reakcijama, ili je i sastav drukciji? Takodje, interesuje me kako bih je pravilno mogla prenijeti iz apoteke do ordinacije? Hvala! Ako mozete sigurno nabaviti vakcinu, apoteka da odgovara za transport, dajte joj petovalentnu vakcinu jer doktor koji pregleda dete pre vakcine i odluci se da da vakcinu je odgovoran doktor, a izdace vam i potvrdu o vakcini. Petovalentna vakcina se aplikuje sa jedni ubodom, a ova druga sa dva uboda i pijenjem, sto znaci da se dete manje muci. U mojoj preksi sam imala manje propratnih reakcija , koje svaka vakcina moze da , sa petovalentnom vakcinom, nego sa ovom drugom koju pominjete Sto se tice transporta postoje mali frizideri i to bi vas poducio svaki apotekar. Hvala vam. Jos kratko, posto je nestasica pentaksina u apoteci su mi rekli da je imaju sada na stanju, da je mogu kupiti i drzati u svom frizideru do davanja. Je li to u redu?
|
|
|
|