dddaca -> RE: Decembarski online sastanak sa Pampers doktorima (23.12.2015 22:11:50)
|
I mene to zanima, s'' tim sto beba ima 10.5 meseci. Pljeska rucicama kada kazemo bravo, na tasi tasi pljeska samo kad ona hoce, ne uvek i ne celu pesmicu, slabo "prica", zna slogove ma, ba, ali nece uvek da ponovi, vec i to samo kad ona hoce. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dddaca ja mozda necu biti tu kasnije zato da pitam sad dermatologa: Beba 10.5 meseci ima sitan osip po celom licu vec 3 dana. Osip nije crven, vec je koza na dodir neravna. Crveni su samo obrazi. Juce joj je izbio jedan zub, a jos jedan je na putu. U poslednjih nedelju dana joj nisam uvodila ni jednu novu namirnicu, osim sto je pre 3 dana prvi put jela pilece belo meso (piletinu je jela i ranije i nije bilo reakcije). Nisam menjala ni deterdzent za ves, a inace ga dva puta ispiram i dalje. Da li su zubicu uzrok mozda? Pitanje za pedijatra: Pitanje se odnosi na kolicinu hrane. Da li se preporucena kolicina mesa odnosi na sveze ili kuvano meso (kuvanjem se tezina skoro prepolovi) i koja je preporucena kolicina mesa za bebu uzrasta od 10.5 meseci? Koliko mladog sira smem da dam bebi? Kiselo mleko pojede celu casu, pavlake pola, a mogla bi i prilicno sira, ali joj ne dajem vise od 50 gr jer nigde nisam nasla preporucenu kolicinu, a ne bih da joj opteretim stomak Kolicina, svezeg, mesa u tom uzrastu, iznosi oko 70 gr na drugi dan. Za mladi sir je dovoljn do 100 gr i ne svaki dan.Ja bih ostala na vasih 50 gr, ti podatci o kolicini hrane nigde nisu sasvim sigurni i potpuno tacni. Kiselo mleko je zdravo jer se odlicno vari ,ali obzirom na uzrast mislim da je to velika kolicina.Nemoj te je opterecivati i biti toliko striktni oko kolicine. Hvala na odgovoru. Ona bi pojela i vise od case kiselog mleka, ali i ja smatram da je to vise nego dovoljno. Inace su joj obroci dosta obilni, i vrlo cesto pojede izmedju 200 i 300 grama.
|
|
|
|