Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 20:52:48
|
|
|
|
vocicana
|
Samo gledaj da sebi olaksas, budi prakticna I najbolje popricaj sa nekim, cega ti koliko treba za pocetak, nemoj ni u cemu preterivati, bebac ce I onako dobiti svega I svacega, ja sve tako razmisljam, za prvi udarac cemo mi, pa posle opste snalazenje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 20:56:40
|
|
|
|
alex88
|
Tako sam i planirala,samo bas najosnovnije sto nam je neophodno za sami pocetak
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 20:56:55
|
|
|
|
Animsaj9
|
Vociii zato smo tu da jedna drugu bodrimo i pametno posavetujemo. Alex ja sam dosta gledala po netu pre nego sto sam krenula u shopping, NS je veliki, tako da sam unapred znala gde cu po benkice, pelene, komodu, kolica, da se ne ponavljam ima sve u temama, mislim da sam sve napisala gde sam kupovala. Ne zurite, ima istih ili sličnih stvari a razlika u cenama je velika. Sad vam je dobra prilika ako imate keša, pa na ovin ng snizenjima nesto ulovite
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:11:43
|
|
|
|
pngpme
|
Ja baš ne mislim da je malo! Uopšte! Čovjek ne smije ni da se raduje ni da misli na bebu (bebe :)) ni da planira jer se ne valja - malo je pa se ne zna da li će da ostane. Kod nas koje nosimo jednu bebu ni ne registruju nas do 4. mjeseca jer je malo i ne zna se hoće li doći do prekida. Nije fer. Za mene su to djeca, srce već kuca, život se razvija... Ja sam se tako skroz nekako distancirala od trudnoće iz straha da se nešto ne dogodi i to sve zbog toga što je svima to malo, dođe mi sebe da išamaram.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:29:01
|
|
|
|
vocicana
|
Pngpme, pa normalno je da tako budes rezervisana, nista nije to cudno, ja te svakako razumem, a tako I sve cekalice. Prvo se trudis, vajas tu bebicu, bas se svaka radujem kada konacno dodje do toga. Razumem I kada kazes da mislis da smo otpisane do zavrsetka 4- tog meseca, bas zbog latentnog miseed- a, ali jednostavno, to je u mentalitetu, da se siri takvo sujeverje I da se misli da nije dobro. Svaka majka svoje dete obozavano, narocito kada je toliko cekamo I zeljeno, pa se tako valja I pripremiti, polako, postepeno I na najlepsi moguci nacin. Ljubimo te moj dasa I ja.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:31:23
|
|
|
|
isidora88
|
Trudnice sam da vam mahnem Grozno sam danas raspolozena, jako sam tuzna i nikakva, grozno sam drustvo. Juce smo bili u Madjarskoj, ko ima prilike nek tamo ide, opremili smo bebana samo tako, jedino ne kupim peskire, podlogu za presvlacenje (komodu imamo) i sebi spavacice. To cu morati ovih dana kad skupim pare. Mi sve sami kupujemo,ni sa Matejom smo tako, niko nam nista nije kupovao za bebu ni kad su dolazili na babine ili su uzimali neke gluposti ili vel.za 3 godine npr.a dosli da vide bebu od 2 meseca Sa prvim detetom sam pocela u 4.mesecu da kupujem, posle prvog ekspretnog ultrazvuka, do 7 meseca smo sve imali. Sad smo kolica kupili cini mi se da sam bila 17,18 nedelja. Naletela na akciju i iskoristila i ustedela sigirno 300, 400 e. Bice snizenja sada u h&m, c&a, pa iskoristite ako ste u mogucnosti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:34:22
|
|
|
|
borica
|
Vece zene, kuckam vam jednom rukom a L mi vezuje drugu igra se policajca, bas nam je zanimljivo . Umorna sam, i spava mi se. Mojoj bebi stigla prva stvarcica danas, ono cebe za bebe u trudnickom peketu, prelepo je
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:38:47
|
|
|
|
alex88
|
Borice za prvu stvarcicu.Isi za kupovinu,nadam se da ces vec sutra biti boljeg raspolozenja.Ko je za plazmu i mleko neka izvoli
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:40:46
|
|
|
|
Sunce_ljubavi
|
IZVORNA PORUKA: MakiJ Dobro vece ja slabo ulazim ovo moje dete nikako da ozdravi. Ja sam utrogestan pila do 35 nedelje ili 36 i sad cu tako, bar tu ginekolozi tako prepisuju. Kod koga vodis trudnocu? Ja sam u prvoj bila do 18-te na utrogestanu, a posle do 36 na partusistenu, ali je bila twin trudnoca.... Sad su mi u 14-toj ukinuli sve lekove, i sve je ok. A sto se kupovine tice, ja jos nisam sve kupila, fali mi dusek, i par plahti, moram jos malo pelena tetra da dokupim, i razmisljam se jos za svedske.... Garderobice valjda imam dovoljno, skupila nesto od cura sto je bilo neutralno, nesto dobila, a jedan deo kupila...samo su razni brojevi, pa moram videti jel imam dovoljno 56-62 za pocetak.... Nego...na apoteku i potrebstine za bolnicu jos nista kupila nisam... Ne secam se sta mi je trebalo prvi put, a sta sam sa cuvenog spiska kupila, pa kasnije i bacila....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:44:44
|
|
|
|
Mala Elena
|
Maki, vocicana thanks...Dakle necu zakasniti za te nalazee, ne mora striktno u 36. nedelji... A utrogestan cu prestati jos veceras, tek sledeceg cetvrtka idem kod ginekologa mada je ctg bio dobar bez kontrakcija...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:45:07
|
|
|
|
borica
|
Alex, i ja malopre jela , pocela sam svaki dan plazmu i mleko da jedem. Isi . a meni se raspolozenje danas menjalo na 15 minuta, cak sam i igrala,dok sam sredjivala stan, pa me uhvatila neka tuga, pa suze na oci,hormoni luduju, sama sebi sam smesna. Sva sreca moj sin nije to video, isbezumilo bi se dete.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 21:53:31
|
|
|
|
vocicana
|
Ma teorije nema da kasnis sa analizama, msm ne razumem ni testiranje na hepatitis kada zena dodje do samog kraja trudnoce, nego verovatno je takvo neko pravilo, samo se ti cuvaj, jedno po jedno I sve ces zavrsiti. Ako te bebica iznenadi, sve ce oni to u bolnici da odrade na hitno, tako da budi opustena. Ja nisam emotivna, placna, nego agresivna, u stanju sam da bijem za svaku rec koja nije na mestu, nije ni to zdravo osecanje, ali sam toliko napeta da bi bila savrsena sa placenog ubicu. Ko se bude nameracio na pogresan nacin najeb...je Iz mesta Toliko, malo da se covek od muke nasmeje, najvise, ali verujte mi, najvise zbog ovih fucking osecanja I oscilacije jedva cekam da se trudnoca zavrsi! Da konacno budem svoja, bez uticaja glupih hormonal I jos glupljih razloga I situacija zbog kojih reagujem " emotivno" .
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:09:09
|
|
|
|
vocicana
|
ja idem na pocinak, ipak je sutra petak, ja sam na ivici snage, jos dve nedelje treba izdrzati, a nedostajace mi moje koleginice, ali mora se mora, nije tesko, jedva cekam ponovo da se povucem. Dosta je bilo. Ljubim vas I budite dobre( msm na ove nase poslednja etapa mamike), ne moram bas u nesvest da padnem ujutru,mada volim dobre vesti cim otvorim oci.
< Poruku je uredio vocicana -- 17.12.2015 22:11:36 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:23:23
|
|
|
|
Animsaj9
|
Voci i borice ismeja se vašim postovima, za iznenađenje do ujutru i za igranje policajaca... svasta vi napisašte dok sam se ja okupala. Nema Mamamaj nadam se da je zauzeta decom, ili možda odmara...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:25:35
|
|
|
|
alex88
|
Ceka Mamaj sestru,nece ona jos .... nadam se.Voci lepo spavaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:27:22
|
|
|
|
madre
|
evo i mene bili malo kod kumova, pa sredjivali bogija za spavanje, pa malo pospremili kucu, pustila masinu i rekoh da vidim kako ste i vidim da ste se skoro svi lepo opremili, a ja jos nista sem skafandera nisam uzela, cak ni bogijeve stvari nisam pregledala, jos su u podrumu, kozmetika za mene i stvari za porodilista, ama bas nista... gorusica me ubi! ME, ne kasnis sa analizama.. sony, jedva cekam da nam ispises iskustvo sa spinalom! voci, ako si pocela polako, to je prava uzivancija, a ne na kraju sve na brzinu! idem da se kupam... edit: tu je mamamaj, viri
< Poruku je uredio madre -- 17.12.2015 22:28:33 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:47:07
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Evo sad sam vas malo čitala. Ne brinite, bez sestre ja ne mrdam nigde, nego sam danas kao i Isi bila loše raspoložena, i vodila sama decu napolje posle baaaaš dugo vremena, i svašta nešto, uglavnom tu sam. Videla sam da ste sve ok, Bogu hvala. Nove ne ustručavajte se, pišite samo. Dijo i Sony, Uroše i Milutine zagrljaji za vas Ja sad odo da pavam, sutra sam kao nova, nadam se...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:49:51
|
|
|
|
marinchica
|
Evo i mene Dosla mi bajna staramajka nazad u posetu...nadam se ne zadugo. Ni zdravo nam nije rekla, vec je s vrata pocela da zvoca. MM se bas razbesneo. Isla do DZ po doznake, sad je teram da me zakazuje kad radi popodne, ne mogu da se cimam daleko mi je cak na drugi deo grada. Elem, mi posle otisli do TC, na pizzu od 50cm, unistili se od nje, i svratimo do prodavnice i kupim one pletene plave dve i dve krem korpe pa sa tkaninom unutra i mashnom napred. Hoce mm da pravi komodu za presvlacenje. Samo nemam pojma koje su dimenzije onog gumenog ili sundjerastog kako se vec zove sto se stavi na komodu kad se presvlaci beba....moram to da izburgijam... Ne mogu da sedim, nikakvo pritiskanje stomaka...hocu da svisnem ako se pritisnem... I opet me nesto pecka kad piskim Taman sam se isprala brusnicom... Borice i ja tucem mlevenu plazmu i mleko. pavam kao beba kad je pojedem pred spavanje.. Ni ja voci nisam nista bolja, ali sve cutim...da bih sebe stedela. Ako mi pukne film, i raspizdim se, nek se spasava ko moze Ja nista za bebu nisam unela u kucu....ali sam zato devojacku zatrpala
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 17.12.2015 22:55:12
|
|
|
|
Bibilib
|
EEEeeeeeeee Marinchica blago tebi za staramajku Samo opusteno nek ti bije promaja kroz usi dok ona zvoca
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 8:03:09
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jutric ...sela da popijem kaficu pa da kuckam malo . Juce isla da uzmem doznake za bolovanje, a i uput za sledecu komisiju posto gospoda ne radi do 24 Jan. I ja trazila da zakazem UZ tamo za kraj Jan a sestra poce kako to ne moze kako ja hocu, za celu trudnocu se rade samo 3 UZ ...molim? Objasnim gospodji da mi je ovo treca trudnoca znam kako sam do sad radila..a ona ce meni kako sam ja to sve radila kod privatnika ...joj zamalo da se popi..... Al ajd spustila sam loptu! Zvacu negde krajem dec. pa cu probati...luda zena! Vidi ..vidi 7777 post
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.12.2015 8:04:10 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 8:07:56
|
|
|
|
popkica bebic
|
Dobro jutro! Kako ste?imate li vi problem sa nesanicom? Ljudi moji, ja sam kao zombi... Lepo zaspim u 9, 10, a onda obavezno budjenje u 1, 2 i nespavanje do 4, 5, a u 6h budjenje za posao. Ja uskoro idem sa V u KV da cekamo porodjaj. Jedva cekam da kupim sta treba za bebu i mene. Cak sam i bade mantil htela da kupim, da bude sve u fulu. Kod nas oni daju "sexy" spavacice, otvorene do pupka i pritom pune fleka. A za bebu imam odelce, belo je sa narandzastim tufnicama, iako ne znam ide li narandzasto za oba pola jer mi ne znamo cekamo li batu ili seku....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 8:18:07
|
|
|
|
isidora88
|
Dobro jutro Mom velikom decaku je danas rodjendan pa sam bas happy Sad cu da spremam peciva za rodjus, tortu sam sinoc napravila. Kuckamo se kad budem pravila pauzu ili veceras
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 8:31:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Jutro trudnicice. Popkice mi odoamo danas u kV, vodimo N na kontrolu kod deematologa hoces sa nama E a za spavacice da utesim tebe I Alex ovog puta bile sui bez fleka Ali smrdljive na cigare zbog onih zenturaca sto puse u veseraku... Isi srecan velikom decaku rodjendancic.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 8:42:10
|
|
|
|
madre
|
dobro jutro, evo ja doruckujem pa se bacam na posao, imam danas dosta toga da uradim... ASN, nije te ona slagala, stvarno se kao radi 3 UZ za celu trudnocu, ali sigurna sam da svi rade mnogo vise popkice, kako to zvuci, da cekate porodjaj inace za decaka moze narandzasta boja, ako te to buni, ali nekako mi tufnice bas ne idu isidora, srecan vam rodjendanko, provedite lep dan
< Poruku je uredio madre -- 18.12.2015 8:56:37 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 18.12.2015 9:21:05
|
|
|
|
borica
|
Dobro jutro i od mene, popila jednu kafu i pije mi se jos . Isi, srecan vam rodjendanko . Sad cemo polako da se spremamo, pa idemo do vrtica da platim novogodisnji kalendar , jer L ne ide, pa do moje majke, veceras na folklor, stize nam narodna nosnja . Tako da cemo tek veceras da se kuckamo. Sve vas
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?