Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 14:33:40
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Dobar dan, drruštvo Mi smo vredni od jutros, peče nam se štrudla, jedna s makom, jedna s džemom. Bubice, trudna si, ženo, a i dečak je, čim te muž nervira što bi rekle babe Sony, tako mi je žao što te sad to snađe s tim kašljanjem, a opet, ako je već moralo, možda bolje sada, nego kad se porodiš, ne znam kako bi bilo onda sa ranom od cr. Dijo, pakuj ti torbu. Imam neki osećaj, mada ne znam kakav au, što sam ti pomogla Anim moja, ja danas po terminu ulazim u deveti, jupiiii, i nama se približava. Voći, da vreme bez muža proleti za čas, moj danas ceo dan nije kući, baš fali, a kad dođe, nervira me samo, heheh
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 5.12.2015 14:37:47 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 14:35:31
|
|
|
|
popkica bebic
|
Nema potrebe da se izvinjavas, nego rekoh, da kazem kako je i sta je. Ajmo, Dijo, ajmo napred! Tebi stize pretpraznicni smotuljak u najlepsi paketic ispod jelkice.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 14:37:59
|
|
|
|
sonyasha
|
Di, evo ja povukla nogu za torbu, spakovala se, samo neku plazmicu da dokupim i to je to! Nešto trčkam u wc, pa se uprpila i sve spakovala
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 14:44:41
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Popkice, pa sad ste i vi veliki, hvala Bogu, bravo za uz. Mi imamo još 30dana... Alex,kako si ti? Nadam se da te je popustilo. Ja uzimam propolis i pijem čaj ili limunadu s medom i ujutru i uveče uzmem kašičicu slatkog od borovnica. Ručkam i domaće jabuke i kruške svaki dan, a i neko voće iz prodavnice, s vremena na vreme. Mandarine najčešće, one mi prijaju baš. Ja ne pijem nikakve vitamine i trudim se da kroz ove domaće proizvode preguram sve.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 15:54:47
|
|
|
|
alex88
|
Nije me jos stislo hvala Bogu,pijem cajeve,jedem voce,nadam se da cu spreciti a i ceo dan ko prase samo mazem nesto Di bice veselo,izgleda bebac krece polako,javljaj se i srecno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 16:07:45
|
|
|
|
madre
|
evo i mene drugari bogi sinoc spavao kod dede, pa su jutros pravili zajedno gibanicu a ja samo otisla na gotov dorucak nisam bolje, ali nisam ni losije, leci me mm, kuva cajeve, limunade, secka voce, valjda cu do ponedeljka da skroz ozdravim. evo sada mm kuva pasulj, juce zalucio papriku, jedva cekam rucak bogi drema, a posle ce mu doci drugar na druzenje... popkice, bravo za bebaca! sony, je l tebi bolje? mamamaj, joj kad tako ispises sta si sve zamesila, mene bude sramota! je l kod vas ima dosta ukucana, je l vi to sve pojedete? di, ako si vala torbu spremila, vreme je
< Poruku je uredio madre -- 5.12.2015 16:08:47 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 16:40:20
|
|
|
|
Animsaj9
|
Mamamaj za ulazak, ja sam ušla prošlu subotu... I ne mogu da dočekam da odem na kontrolu i da krenem na taj ctg, sigurno si pročitala da UZ je crko kad sam bila juče, nervira me to nismo se videli od 32nd Mi smo sad ručali, pravila sam pitu i supicu
< Poruku je uredio Animsaj9 -- 5.12.2015 16:42:06 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 16:58:17
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Madre, nas je četvoro, plus bebac u stomaku, ali smo mi jedna ješna porodica, ne libimo se hrane i uživamo u njoj, a večeras mi dolazi i dever, pa da se nađe svašta na stolu. Nego, nisam ispratila da si i ti prehlađena, Bože, virusi haraju. Anim, pročitala sam da je uz u kvaru, ali ti se dobro osećaš, lepo izgledaš, ma biće to sve ok, u ime Boga. Ja idem tek 16,i na uz i ctg, ali ne u dz, nego u polikliniku pri porodilištu, kod dr koja me porodila s K, a nadam se i da će ovaj put.
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 5.12.2015 17:01:53 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 17:36:20
|
|
|
|
Animsaj9
|
Pa to je super što imate tu mogućnost da idete na uz pri porodilištu. Ipak su tu lekari koji će te pratiti do kraja. Kod nas u DZ do termina se ide na UZ i CTG. Posle termina dobijas uput i ideš na Polikliniku u Kliničkom centru, ne u Betaniji nego u KCV gde dolaze lekari sa Betanije,pa oni te onda kontrolišu. Ne znam kako će to funkcionisati za vreme praznika ako omašimo termin, zato sto poliklinika ne radi.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 18:17:48
|
|
|
|
emicaa
|
Popkice ja sam vidjela 31 i 7 a nisam ni gledala koji mjesec i odma sebi u glavi skonrala to je to Idem da pravim palačinke,ako volite izvolite,zovite me ako se Di počne poradjati
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 18:51:53
|
|
|
|
sonyasha
|
Animsaj, meni je to pri porodilištu najbolji uz, ovoj mojoj iz dz ništa ne verujem a pritom i uz može da uradi dva puta u trudnoći i zakazuje se na tri meseca nisam to ni tražila, nego sve pri gradskoj! Da li nam je Di krenuo porođaj? Baš mislim na nju, valjda će nešto da nam javi! Madre, malo mi je kao bolje, prosto ne smem ni da kažem! Kao da sazreva!
< Poruku je uredio sonyasha -- 5.12.2015 18:54:49 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 18:53:57
|
|
|
|
alex88
|
Sony i ja razmisljam o njoj,javice nam ako ne kad krene,onda kad se porodi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 18:58:45
|
|
|
|
Animsaj9
|
Sonya to vam je super! Diiiii zenska javi se... Ne drzi nas u neizvesnosti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 20:44:54
|
|
|
|
popkica bebic
|
Ljudi, pa nije valjda da se Di poradja??? Wow! Mi evo legli i gnjavimo se V i ja, pojescu ga kako mi je swadak ponekad! Sony, jel danas bolje?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 20:47:50
|
|
|
|
alex88
|
Popkice neznamo dal se poradja,samo nagadjamo,e sad dal pegla il se poradja javice nam ona veceras,nocas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:19:41
|
|
|
|
madre
|
drugari, nema vas? otkud vam to za dijanu? mm mi pravio tople sendvice, bas sam se nakrkala...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:23:04
|
|
|
|
alex88
|
gde nocas o hrani .Pominjala je danas da je ima bas bolne kontrakcije
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:25:12
|
|
|
|
madre
|
pa sta ti mislisa zasto ja vodim u onoj temi koliko ste se ugojile u trudnoci? zezanju nju te kontrakcije cesto u poslednje vreme... javila bi ona da je nesto krenulo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:29:22
|
|
|
|
alex88
|
Zezaju je al danas je bila bas ozbiljna i nasekirala se oko sincica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:41:09
|
|
|
|
madre
|
znam, znam, ali sam ipak nekako sigurna da je kod kuce i odmara... i ja idem polako da se spremam za spavanje, laku noc vam zelim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 5.12.2015 23:43:53
|
|
|
|
alex88
|
laku noc Madre i ostale ,veceras je bilo bas tiho
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 6.12.2015 0:34:07
|
|
|
|
dijana1*
|
Drage moje jos sam tu. Izgleda da sam digla uzbunu a nije mi bila namera. Nego dok ja sve sredim, decu spakujem i uspavam bas bude kasno. Uglavnom kad god da krene prvo se ovde javljam pa tek onda idem Madre upravu si, bas me cesto zezaju. Ali nije to bol koji traje pola min-min pa prodje , mene bas uhvati i ne pusta. Jutros me je drzalo oko 3 sata. Prvo sam nahranila decu i reko da odvedem V u igraonicu a K kod dr. Obukla njih i sebe ne mogu. Bas boli. I nekako se svi spakujemo i da izadjemo iz stana ja ne mogu da mrdnem. Odem u vc, pa legnem i nekako se malo smiri. Odvezemo V u igraonicu a mm i ja K kod dr. Tu me je malo popustilo i onda i K odvedem malo da se izigra dok nisam pocela da menjam boje na licu od bola tete iz igraonice ih obule i spremile i reko bezi Dijana kuci dok jos mozes posle se smirilo. Kupila sam ogradicu i posteljinu za bebu. Sve sam oprala i jedva cekam da se osusi pa da je stavim. I da nikako ne zaboravim, konacno sam spakovala torbu hahaha. Ali ipak bi ja sacekala radni dan. Sonya kako si sada? A jel bas moras na CR? Sta ces ako bi krenulo ranije? Madre zamenila si UM sto se tice hrane hehehe.
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 6.12.2015 0:36:09 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 6.12.2015 4:24:55
|
|
|
|
alex88
|
E dobra si Di ,uzivaj ti jos danas pa od ponedeljka torbu I pravac porodiliste
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 6.12.2015 8:08:14
|
|
|
|
sonyasha
|
Dobro jutro trudničice! Di, vidim da vi još tu, neka si, šta fali par dana oko termina, samo ti ne želim da prebaciš jer je to specijalan smor! Kako to imaš stalne bolove tj. U kontinuitetu?jel kao pred mecu? Mene napadaju krsne kontrakcije nekad kada legnem ili se jako nakašljem, ali par komada po par sekundi - onako bolne i neprijatne ali izdržljive! Meni su rekli ako krene ranije odmah da dođem i hitan cr! Mada mi je doca na pregledu rekao da je grlić tako tvrd i zatvoren i na takvoj visini kao da nisam trudna a ne da sam deveti mesec ova moja deca vole da uđu u 42. nedelju a i tada ih silom vade Alex, drago mi je da te nije oborio grip Idem da kuvam kamilicu, jel ima raspoloženih?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 6.12.2015 8:21:14
|
|
|
|
popkica bebic
|
Dobro jutro, debelice okruglice! Sony! Ja bih kafu, ako te ne mrzi da skuvas. A sad - ustiiiiipciiii!!! IZVOLTE!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?