Pampers psiholog -> RE: Novembarski online sastanak sa Pampers doktorima (3.12.2015 17:55:47)
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Pitanje za pampers psihologa. Imam sina od 22 meseca i bebu od dve nedelje. Od kada smo došli iz porodilišta stariji sin se skroz promenio. Plače za svaku sitnicu, baca i lomi igračke, udara nas, baca igračke na nas, pokušava da udari bebu. Kada udari nekog od nas ili bebu odmah dođe da nas poljubi. Pre pet meseci smo skinuli pelene međutim sad neće da kaže kada mu se piški. Uveče neće na spavanje. Jako je bezobrazan i rado sve što ne sme inače. Moje pitanje je kako postupiti u tim trenucima. S obzirom da beba samo ručka i spava imam dovoljno vremena i za njega i trudim se da mu se posvetim da se ne bi osetio zapostavljeno, a sa druge strane me plaši da to ne ode u drugu krajnost je ga je nekad jako teško obuzdati. Draga "Sanjaliceee", sasvim je očekivana pojava da rađanje nove bebe unese u život starijeg deteta veliku promenu. Neretko se javljaju zbunjenost i ambivalentnost. Neko detet to brže i lakše prihvati, nekom drugom je potrebno više vremena, strpljenja i pažnje roditelja da bi se priviklo na novonastalu situaciju. Sa vašim sinom je slična situacija. Budući da je još uvek dosta mali, oseća nesigurnost i ugroženost svoje do skoro dominantne pozicije. Ukoliko je moguće, negativno ponašanje, ukoliko nije ugrožavajuće po bebu, pokušajte da ignorišete neko vreme, a pozitivno ponašanje da nagrađujete dodatnim ispoljavanjem nežnosti, zadovoljstva i pažnje. To će ga motivisati da se ovo poslednje učvrsti. Hvala puno na odgovoru. Njegovo ponašanje jeste ugrožavajuće po bebu, pokušava da je udari, danas je pokušao da ga ugrize. Bukvalno moramo sa zaključavamo bebu. udari Budući da njegovo ponašanje jeste ugrožavajuće po bebu u meri da morate da je zaključavate u drugu sobu, smatram da je neophodno da starijeg sina odvedete kod dečjeg psihologa koji bi prvo, video otkud tolika agresivnost u ponašanju, a drugo, radio sa njim kontinuirano na prevazilaženju navedenog problema.
|
|
|
|