Pampers psiholog -> RE: Novembarski online sastanak sa Pampers doktorima (27.11.2015 14:32:18)
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Pitanje za psihologa: Postovanje. Moja cerka ima 3god i 3m. Ja sam generalno zadovoljna njenim napredkom - zdrava je i znatizeljna devojcica. Sa njom pricam kao sa odraslom osobom. Ono sto sam primetila je - da je preemotivina. Brine brige koje nisu za decu (i vaspitacica je to primetila), jako je saosecajna i burno reaguje. Zapravo, ona je mala ja. To su sve moje karatkeristike. Obzirom da je nesvesno usvojila sve moje osobine - brazo prica, mnogo prica, glasno govori (uvek), glasno se raduje, brza je, burno reaguje, cesto se dere .. i dosta place da li je poenta da se ja smirim, pa ce i ona. Kod nje je nekako PREVISE svega - previse srece, previse suza, ne miruje ... Ono sto me od svega najvise zanima, kako se izboriti sa tim - sto ne ume da kontrolise naboj emocija. Kada je uzbudjena, mase rukama. Tacno vidim da je to obuzelo (to radi bukvalno oduvek). Nekada je to jako cesto - ako je na rodjendanu, slavlju i sl gde ima puno uzbudjenja. Sada je vec velika i to pocinje da mi smeta. Probala sam svasta, ali ne ide. Nesvesno je, kao i grickanje noktiju (za koje tkdj trazim savet :D). Hvala najlepse. Dobro ste to primetili da je vaša ćerka "pokupila" vaše oblike ponašanja posmatrajući vas. Učenje po modelu je jedan od osnovnih oblika učenja. Tačno je i to da ukoliko vi uspete smirenije da reagujete, da će se ona ponovo ugledati na vas kao na izuzetno važnu osobu. Grickanje noktiju može da ukazuje da povišenu napetost ili na to da je nešto muči. Razgovarajte sa njom, a i razgovori sa psihologom bi svakako olakšali i ubrzali nalaženje rešenja.
|
|
|
|