Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.10.2012 22:28:03
|
|
|
|
Yula
|
D: Nestle cerealije, pomesala 2 vrste i 180ml mleka U: Kravlji jogurt sa malom bananom. R: Becarac i zecetina, ali to je neki moj preradjeni becarac za njegov uzrast, ispekla sa papriku a u baby cook-u skuvala malo tikvice, praziluka i jedan paradajz, zecetinu. Posle sve to iseckala i sjedinila, dodala na kraju malo suncokretovog ulja cedjenog na hladno. U: Kruska i kivi V: krem sir na dve malene kriskice hleba, malo domace slaninice i paradajz i krastavac salata. Skoro sve pojeo a bilo je ohoho... 210ml mleka. Od sutra cu poceti po malo da solim hranu, bila sam jedno vreme krenula da stavljam bukvalno po 2-3 zrnceta soli, pa stala, sada cu da solim jer vidim da je poceo da slaze face na ovu nesoljenu hranu od kada je probao picu i jos neke zasoljene stvari. Ovde savetuju da se uopste nikada ne soli, ali meni je to preterivanje.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.10.2012 10:33:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo malo ću pisati šta Nini dajem da klopa kad je kod kuće. Sad za vikend, subota: Doručak: home made kiflice slane, jogurt Užina: voćna salata - nar, banana, kivi + mrva meda Ručak: grašak i pileće belo meso Užina: sutlijaš Večera: palačinke Nedelja: Doručak : omlet, čaj Užina: pola jabuke, mrljala keks Ručak: supa, sos, meso (teleća supa, paradajz sos, barena teletina, pire krompir) Užina: pita sa bundevom, pojela jedno parče Večera: projica, jogurt Mleko oko 300ml pre spavanja. Ješna je, ne proždere sve ali se ponekad i postidim
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.10.2012 10:40:27
|
|
|
|
Anoniman
|
I da, na spisku obožavanih jela: špageti sa mlevenim mesom i paradajz sosom, krompir sa paradjz sosom + meso sa paradjz sosom, sve sa paradjz sosom sa svim što ima paradjz sos.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.10.2012 12:24:23
|
|
|
|
jovicaa
|
i aleks obozava spagete
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.10.2012 21:57:36
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pahuljice sa mlekom u - pola kruske, keks r - dinstana pileca dzigerica na mladom luku, krompirici, paradajz u - sok od kajsije, mandarine i pomorandze u setnji grickala hleb v - pecenica, ajvar, secerac mleko sa malo pahuljica na flasicu pred spavanje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.10.2012 22:13:41
|
|
|
|
ica82
|
Dorucak: pirincani griz sa 200 ml mleka Uzina: mala banana, pola kruske i pola jabuke (izmiksano) Rucak: junetina, tikvica, sargarepa brokoli, karfiol, prokelj, blitva (izmiksano i pmomesano sa pola kiselog mleka) Vecera: zitarice (vocni jogurt probiotik hipp-manja porcija za 6 meseci) Pred spavanje mleko oko 200ml Ovo je danas jeo, i to je dan kada je bas lepo jeo, inace sve nesto mrcvari, nista nece....uf, cesto pojede i polovinu od ove sve kolicine, nekada se pitam da li je to ok
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2012 21:16:55
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pahuljice sa mlekom.. pa hleb i pecenica u - banana i keks, kompot od breskvi r - pasulj, hleb, paradajz v - juvitana spanac i krompir.. pa hleb i pecenica 210 ml mleka, kukala za jos
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.11.2012 8:04:59
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Intertesuje me koliko jaja je ok nedeljno za ovaj uzrast, Jer ona bas voli pohovano, pa joj ubacim jaje u griz...pa ona palenta muckalica sa zitaricama, vocem.......to oboozavaaaa, jer ona meso bas ne voli, jede kad uspem da ga sakrijem
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.11.2012 10:58:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I jos nesto mame koje pahuljice, zitarice dajete sad deci? Svasta iam do godinu dana a ove posle su mnogo velike, ona to nece da jede, pa sam kupila neke sa medom i9 neke cokoladne i sve samlela pa sad mesam..inace ima Milupinih za 12 meseci..ostale bas neznam IZVORNA PORUKA: Yula Molim vas, kako to bese pravite griz i palentu sa nekim vockama, znam da je neko pisao na nekoj od prethodnih stranica, ali nisam to najbolje pohvatala. Ako bi neko bio ljubazan da mi to pojasni. IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa palenta mora malo da se prokuva, znaci u mleko sipas prvo palentu da malo kuva, ja sam odmah zatim i musli pa jaje brzo mesas da se razmuti lepo, pa plazmu i voce,na kraju med . Ovo moje dete obooozavaaaaaa!!!! Pravim joj bar jednom nedeljno
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 5.11.2012 11:06:17 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.11.2012 15:06:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ovde niko nista ne pise Ja se mucim s mojom Hanom, ona nece da jede kuvano nikako, grasak, pasulj,kupus, spanac, pocne da place i mase glavom . Pre nesi dan resim da je nateram da pojede, i nista drugo joj nisam daala ali dzaba ona je posle 4-5 sati e bila gladna jako i plakala ali da pojede kuanje nee i nee
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 9.11.2012 15:07:06 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.11.2012 15:43:37
|
|
|
|
Anoniman
|
evo ja cu malo da pisem.. danasnji meni (inace, kod beba smo dosle odmah posle dorucka, pa jede citav dan sta joj baba sprema): d - corn flakes sa mlekom i malo cokolina u - banana + bundeva pecena + mlevena plazma r - corbica od karfiola i ostalog povrca sa zumancetom u - ne znam, dacu joj sokic i jednu plazmu v - slaninica i hleb, a baba obecala i ustipke K mi nekada slabo ruca jer uglavnom fino uzina prepodne. ako joj se dopadne jede lepo, ako ne, pojede par kasicica i gotovo. a uz voce mora obavezno da jede plazmu, drugacije ga nece ni jesti. inace, planiram da i ja probam da napravim tu muckalicu, samo bez mleka i meda.. znaci, samo palenta, corn flakes, zumance i plazma. bas me zanima kako ce to proci..
< Poruku je uredio Macaki -- 9.11.2012 15:44:16 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.11.2012 18:02:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Macaki , ma super je , ja je uvek zavrsim ..tj ono sto njoj ostane , i to sa zadovoljstvom hiihihihhii
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.11.2012 23:05:51
|
|
|
|
Anoniman
|
mmmmmm jedva cekam da probam ajd da napisem i jucerasnji meni, kad vec nece niko nista da pise... d - cokokuglice sa mlekom u - dunja, bundeva i visnja sa plazmom r - pileci batak i zlatna mesavina (baaas sam bila zadovoljna, pojela je 2/3 bataka i sama nabadala povrce viljuskom - prilicno je pojela) u - sok od jabuke, plazma v - suvo meso i hleb mleko 240 ml
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.11.2012 0:35:14
|
|
|
|
Mariya
|
Evo i ja da napišem šta smo jele: Šolja kozjeg mleka jabuka, brusnica i medolino banana i petit keks pil. džiga, pil. meso, karfiol i krompir monte i malo hleba 8 cereals podoj.
< Poruku je uredio Mariya -- 10.11.2012 0:37:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.11.2012 22:21:27
|
|
|
|
Anoniman
|
d - skoro, pa nista u - banana i dunja sa mlevenom plazmom r - spagete bolonjeze v - griz sa crnom cokoladom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.11.2012 21:24:56
|
|
|
|
branki*
|
-malo hleba i malo cajne; -sok; supa,krompir,hleb,malo paradajza; -2 pogacice; -mleko pred spavanje;
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.11.2012 22:50:26
|
|
|
|
Anoniman
|
d - cokolino sa mlekom u - jabuka i visnja - juvitana jela i malo bureka.. r - juneca corba u gostima pila vocnu dolinu od breskve, to je bio prvi put da sam joj dala da pije sok za odrasle v - muckalica sa RR (palenta + jaje + corn flakes + plazma) - olizala tanjir! mtajcica, hvala za recept, ovo cemo sigurno redovno spremati!!!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 1:42:11
|
|
|
|
Christabel
|
Moracu i ja da prepisem recept pa da napravim koji put. Nego, palenta se moze kuvati i u mleku? Ja uvek kuvam u vodi, ali nije ljubitelj, pa joj jako retko i spremam, mozda sam svega 3-4 puta dala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 9:21:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja uvek kuvam u mleku.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 11:35:41
|
|
|
|
Mama.Veki
|
E pa kad kazete da deca vole tu muckalicu, moram i ja probati Samo mi nije jasno jel se stavlja taj obican kornfleks i/ili kakvi musli? I zasto da stavljam kornfleks kad je vec palenta kukuruzna? I jos jedno pitanje: znaci napravim palentu sa mlekom, dodam jaje i koliko plazme?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 12:38:32
|
|
|
|
Christabel
|
Ni meni nije bas najjasnije... Dakle, ovako ako sam razumela - u mleko ubaciti palentu da se kuva, pa dodati musli (moze li preporuka za neki?). Onda dodati zivo jaje (je li se to prvo ubucka sa strane pa se onda tako sipa u tu serpu gde se kuva?) Kuvati dalje i brzo mesati. E sad, da li se tu skida sa ringle pa se onda dodaje plazma i voce i med? Koje je voce najukusnije staviti? I koja kolicina svega se stavlja- mleka, palente, muslija, plazme?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 15:09:18
|
|
|
|
Anoniman
|
po receptu koji je mtajcica postavila ide: palenta na mleku, pa valjda jaje zivo, pa corn flakes, pa voce, palzma.. i na kraju med. nedam se da nisam nesto preskocila, trebalo bi da je to to. ja sam recept modifikovala jer ne konzumiramo ni belance, ni kravlje mleko.. ja sam skuvala palentu na vodi, dodala secer, przeno zumance, corn flakes (najobicniji) i na kraju mlevenu plazmu. voce nisam stavljala. ispalo je super, K se odusevila, a i mm i ja smo probali i odusevili se. probajte, stvarno je ukusno! danas... d - sultlijas sa mlekom u - banana + plazma, grickala cips r - juneca corba u - videcu... v - dacu joj suvo meso i hleb
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 15:13:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Meni to tako bljak zvuči sama pomisao na palentu sa mlekom (mi je kuvamo na vodi), pa onda šećer i jaje, pa kornfleks, plazma, med.. meni to ne ide jedno sa drugim ama nikako
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 15:52:17
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Vidim dosta vas preskoci voce ? Ja stavljam bananau, bas mu daje Extra smek! A i med daje lepsi ukus od secera. Ana teoretski stvarno ne ide jedno s drugim, ali jesi probala ??? Fantasticnog je ukusa! Eneergetska bomba IZVORNA PORUKA: Christabel Ni meni nije bas najjasnije... Dakle, ovako ako sam razumela - u mleko ubaciti palentu da se kuva, pa dodati musli (moze li preporuka za neki?). Onda dodati zivo jaje (je li se to prvo ubucka sa strane pa se onda tako sipa u tu serpu gde se kuva?) Kuvati dalje i brzo mesati. E sad, da li se tu skida sa ringle pa se onda dodaje plazma i voce i med? Koje je voce najukusnije staviti? I koja kolicina svega se stavlja- mleka, palente, muslija, plazme? Ja sam mlela musli, pa je sad u prahu.A jaje onako direkt u sve to dok se kuva i brzo mesas da se ne zgrudva...sve ubacujes dok je na sporetu...sem meda na kraju, a i voce mozes posle. A Mtajcica je pisala kol na prethodnoj str.... odprilike 250 ml mleka, palente 2 kasike, plazme 2 kasike, musli 1 kasika,jaje,1 banana (ja je najvise kombinujem jer je najlepsa) 2 kas meda. Ja sam toliko odusevljena ovim da kad god se spomene u temi ..odmah se ja javim
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.11.2012 15:57:26 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 16:06:08
|
|
|
|
Anoniman
|
ja nisam stavila voce, jer cu ovo davati za dorucak ili veceru, a voce vec dajem za uzinu. mada verujem da je sa bananom njam! i nisam mlela corn flakes, onako sam ubacila, potpuno se raspao dok se skuvalo. med joj jos nisam uvela, tj. jede ga u plazmi isl. ali nisam ga jos davala ovako.. mada je sigurno zdravije sa njim nego sa secerom. ana, probaj! ne moras puno da sladis, znam da mare ne obozava slatko..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?