|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
8.10.2012 12:55:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Macaki, kako pravis junecu corbu? Hvala

stavim junetinu da se kuva, najbolje rozbratnu, a ako nemam stavim od buta.. onda malo kasnije dodam persun, paskanat i celer, pa sargarepu, pa malo krompira. pred kraj dodam persunov list. onda sve povadim, procedim corbu, iseckam povrce na sitne kockice ili ga ispasiram viljuskom, meso iseckam na siiitne kockice.. moze se malo brasna razmutiti sa vodom u soljici, pa dodati pred kraj pre nego sto corba provri, ja to uglavnom ne radim. da, naravno posolis, povegetis, sta ces koristis i to je to..

d - pahuljice sa mlekom
u - kruska, kuvani kukuruz
r - pileca corba, sarmica od blitve
u - ne znam, mozda breskve
v - pahuljice

(odgovor članu Mama.Veki)
  Direktna veza do poruke: 2051
9.10.2012 10:15:16   
Anck Su Nmaun
Pre neki dan ja krenem da pravim tu corbu i skontam da nemam nista od tih zacina user posted image na kraju je samo ispala supa s junetinom i povrcem user posted image

Juce imali za rucak sarmu s blitvom, ni jedna nije htela da jede user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2052
9.10.2012 10:18:59   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nevena Uzme Barnija, okrene ga prema sebi i nešto mu priča, kad se ispriča, poljubi ga u glavu i onda mu odgrize uvo.user posted image

user posted image user posted image user posted image

Inace Barni je nasa Omiiiljena uzina! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2053
9.10.2012 23:23:15   
Yula
Anck, jel pocela Hanica malo bolje da jede?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2054
11.10.2012 23:40:31   
Anoniman
danas...
d - nestle 8 zitarica sa kakaom
u - banana i keks
r - teletina sa bastenskim povrcem i malo kifle
u - pecena bundeva
v - pahuljice sa povrcem

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2055
11.10.2012 23:52:01   
Yula
Ja bas veceras kupila bundevu, zapravo, ovo je ta neka muskatna tikva, tako je bar tu u SRB zovete, a ja uopste ne pravim razliku izmedju nje i bundeve! U cemu je fora zna li ko? L. nisam ne pamtim davala pecenu bundevu, vidis, mogla bih je tako neki put spremiti, mada, ostavicu to za zimske dane kada bude manje svezeg voca na meniju. Za naredne dane sam kupila: crno grozdje, pomorandze,kruske, BIO kivi i banane.

Danasnji meni je izgledao ovako:

D- mlecna kasa od griza i ovsenih mekinja.
U- trebao je da jede ananas, ali mu se nesto nije dopao, valjda zato sto ga je juce jeo, pa sam mu dala jogurt.
R- file oslic pecen u tiganju na kapi ulja, bela boranija, krompir, praziluk, kuvani na pari. Malo kasnije sokic od jedne pomorandze, nesto manje od 1dl.
U- dinja
V- potaz od komoraca, maleni krompiric, vrlo malo tikvice, paradajz. Na kraju dodala vrlo malo belog luka u prahu i kasikicu pavlake.

Pred spavanje je popio manje od 200ml mleka, spremili smo mu standardnih 240ml, ali vec nekoliko poslednjih dana smanjuje kolicinu i uvek ostan eu flasici bar 30ml. Od sutra cemo mu praviti 210ml.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2056
12.10.2012 7:56:59   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Yula

Anck, jel pocela Hanica malo bolje da jede?

Pa voli ona da jede, ali kuvanje bas ne, znaci rucak s mesom suvo hoce al corbasto ne, onda nece grasak, spanac, pasulj user posted image ...mrzim to jer nemoze stalmno jedno isto da jede user posted image ponestaje mi ideja iskreno .

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2057
12.10.2012 22:25:02   
Yula
Nece piree od povrca? Jesi li probala da ubacis malo pavlake u njih, mozda joj se tako dopadne? Reci sta voli da jede pa mozda nadjemo neke zanimljivije ideje, predloge kako da joj kombinujes i ostalo uz to.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2058
16.10.2012 0:37:39   
Christabel
Koliko cesto dete od 13 meseci sme nedeljno da jede jaje? Planiram uskoro da pocnem da dajem kajganicu (ako joj se bude svidelo) i to za dorucak, povremeno, pa zato pitam

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2059
16.10.2012 0:43:04   
Yula
Ne znam tacno za dete od 13m, ali znam da mi je dr rekao da za odrasle nije preporucljivo cesce od 2x nedeljno, mada i on sam jede malte ne svakodnevno, sam mi je priznao user posted image

Valjda ce se vec javiti neko ko ce znati da ti da odgovor. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2060
16.10.2012 8:51:51   
Anck Su Nmaun

Nece piree od povrca? Jesi li probala da ubacis malo pavlake u njih, mozda joj se tako dopadne? Reci sta voli da jede pa mozda nadjemo neke zanimljivije ideje, predloge kako da joj kombinujes i ostalo uz to.

Ma nece ona vise tako kasaste ruckove kao za male bebe.... il retko bas.
Dzigu joj viljuskom izmrvim u pire krompir, al pojede malo. Brokoli im samo malo skinem one svetica i u supu , al ne previse jer nece onda.
Pre neki dan je ruckala boraniju moja mama spremala, al bez onih koncica, samo sam ih malo viljuskom stisla, sve je poruckala, a grasak i pasulj nece valjda zbog one opne user posted image

Jaja nece onako kuvana il pecena, vec ubacim u palentu il griz, ili pohovana tikvica npr.

Uglavnom, svasta moram da smisljam i izmisljam.... teeeska su mi deca na jelu user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2061
16.10.2012 17:29:36   
Anoniman

Ne znam tacno za dete od 13m, ali znam da mi je dr rekao da za odrasle nije preporucljivo cesce od 2x nedeljno, mada i on sam jede malte ne svakodnevno, sam mi je priznao user posted image

kada smo mi bili deca, vazila je ona: svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2062
16.10.2012 21:51:43   
branki*
dorucak-griz sa kuvanom dunjom,oko 250-300 ml;
uzina-malo kifle;
rucak-paradajz supa,1 kutlaca,boranija sa mesom,hleb;
uzina-sok od jabuke,2 kocke cokolade,stapici;
vecera-hleb,virsla;
nan 3 pred spavanje i pred zoru;

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2063
16.10.2012 22:08:26   
Yula
Molim vas, kako to bese pravite griz i palentu sa nekim vockama, znam da je neko pisao na nekoj od prethodnih stranica, ali nisam to najbolje pohvatala. Ako bi neko bio ljubazan da mi to pojasni.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2064
16.10.2012 22:17:33   
branki*
ja skuvam posebno griz ili palentu.onda izblendiram griz sa npr kuvanom jabukom ili breskvom,a uz palentu ide fino banana ili kuvana kruska,bude finouser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2065
16.10.2012 22:34:23   
Yula
Hvala ti branki. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2066
16.10.2012 23:28:18   
Anoniman
d - pahuljice sa mesavinom voca
u - kruska
r - par kasika junece corbe, par kasika rucka (jagnjetina, praziluk, krompir i spanac), par zalogaja hleba - sve u svemu nista
u - izbacila od nedavno
v - teglica sa curetinom plus ostaci rucka
mleko 180 ml

resila sam da joj smanjim kolicinu mleka koju unosi, zbog KS, pa ce sada samo piti mleko pred spavanje i jesti ga ujutru u kasi sa zitaricama. za veceru ce od sada jesti meso i povrce, slicno kao i za rucak.
takodje, dozvolila sam joj da izbaci jednu uzinu, jer mislim da joj nije potrebna. samo jos razmisljam da li da raspored obroka bude: d-r-u-v ili d-u-r-v. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2067
17.10.2012 23:13:02   
Yula
Macaki, vidi to sama, najbolje vidi kako njoj odgovara, probaj i ovako i onako, pa vidi sta je najbolje.

Nas danasnji meni:

D: cerealije sa malinama i 180ml ad mleka
U: kr.jogurt sa borovnicama i vrlo malo meda
R: jagnjetina sa krompirom, prazilukom i tikvicama, danas prvi put nisam ljustila tikvice, ovde ih inace ne ljuste, a BIO su pa sam mislila da ce biti ok. Malo kasnije je popio sok od jedne cedjene narandze.
U: banana i kivi.
V: pire od sargarepe, plavog patlidzana i vrlo malo brokolija, kasika pavlake.
210ml mleka pred spavanje.

Ima vec nekoliko dana kako u flasici obavezno ostavi bar 30ml mleka, tako da mu sada pravim po 210ml. Mislim da mu je to dovoljno, on je oduvek sam smanjivao kolicine mleka, ja sam samo pratila njegove zelje. Kada mu pravim domace zitarice, obicno ih kuvam na 250ml ml kravljeg mleka, taj dan unese vise mlecnog, a kada spremam kupovne, to obicno bude sa 6 doza ad mleka, znaci 180ml. Uglavnom dnevno unese u proseku oko 500ml mlecnog.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2068
17.10.2012 23:31:54   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Zato što mu daješ bebeći doručak i dalje. user posted image A večeru mu daješ kuvano.

Ja oba dajem "suhomesnato" i uz to dajem sveže povrće, koje obavezno sakrivam u hleb, inače se svađa sa mnom.

Tasho, meni zao da mu dajem drugu hranu jer ovu jos uvek jako lepo jede, a sve je pripremljeno na pari. Ako mu uvedem suhomesnato, npr. za veceru, jer je ovde dorucak obicno sladak, neko pecivo, cerealije sa mlekom i sl., morala bih da mu dajem hranu punu hemije. Gledala sam sastave sunke, ne znam kako se kod nas zove, nije to suseno meso, vec je kao bareni svinjski but, u njemu ima hemije, u virslama ima hemije, u SVEMU ima hemije. Nesto mi je sveki donela iz SRB sto sam zamrzla ( slaninicu i suvo meso-prsutu ) i to nema hemije, pitala je coveka koji to pravi, ima svoju kasapnicu i sam pravi suhomesnato, ima sve dozvole i deklaracije. Opet to retko dajem, obicno nekada uvece, namazem mu krem sir na hleb i dam mu iseckanu slaninicu ili paradajz uz to.

Ovako mi jede bas dosta povrca, ali uglavnom sve bareno na pari, kao sto tamo na temi spomenuh, nikako da mu dam nesto sveze, osim paradajza. Krastavac sam kupovala pa mi vec dva puta istrulio u frizideru, nikako da mu dam, zapravo, davala sam mu, ali ne voli neslan, jeo je kod MicineMame, gomilu je pojeo i krastavca i paradajza, ali bili su u salati, slani i to mu se bas dopalo. Ja mu dva dana posle dala neslan i on nije hteo da jede.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2069
17.10.2012 23:38:19   
Anoniman
A šta će da mu bude ako s vremena na vreme jede soljen krastavac?

Ja jedem svu salatu neslanu, i tako je dajem i deci. Nikada mi nije palo na pamet da posolim i vidim hoće li tako. baš ću probati.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2070
18.10.2012 9:38:38   
Anoniman
K jede soljen paradajz i krastavac, zapravo jede istu salatu koju i mi jedemo, zacinjenu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2071
18.10.2012 10:40:09   
Yula
U pravu ste, vec je vreme ionako bilo da jede slano ( mada ovde pedijatri savetuju ako se moze da se nikada ni ne soli, cak ni u odraslom dobu, sto je mene preterivanje, sta treba da brstimo lisce i pasemo travu i na kraju cemo da pandrknemo od neceg desetog, gluposti ) pa je ok da pocne od salate. Sutra cu da mu je napravim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2072
18.10.2012 10:46:06   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2073
18.10.2012 12:07:10   
MarijaBg
Natalija krece u vrtic u ponedeljak i ja se iskreno nadam da ce tamo zavoleti hranu koju kuci nece da jede, a spisak je poduzi... Ona inace klopa fino i raznovrsno, ali je jako izbirljiva u smislu da nece: nista od mlevenog mesa, krompir jede samo u corbici (kao i vecinu povrca koje ne moze da se jede sveze), nece spanac, pasulj, pohovane tikvice/paprike... U corbici jede sve, pa joj stalno i forsiram corbe sa raznim povrcem, sveze povrce obozava u bilo kom obliku, jede sve salate, sad je pocela i zimnicu, svidja joj se kiselo... Kupus, papriku i krastavac bi uvek izabrala pre nego cokoladu... Dalje, opsednuta je grozdjem, inace voli voce, ali grozdje tamani, a mi u dvoristu imamo grozdje, lepo ubere sama i klopa. Zbog njega kaki kao blesava user posted image Meso joj je br ! hrana i to me vec nervira! Sta god da jede, naklopa se i trazi posle toga meso. Rucak nam najcesce bude corbica, neko meso i salata, retko kada hoce jos nesto kuvano uz to meso. Nije to lose, super je sto jede toliko svezeg voca i povrca, ali meni je vec smor sto ako npr pravim musaku, za nju moram posebno corbicu i obavezno neko meso inace ne pojede ni zalogaj user posted image Znaci sinoc jede cokolino i na pola pocne da moli: mama daj meeeesaaaaa user posted image Juce sam kuvala pasulj, a za nju corbu posebno i takooo user posted image
Dorucak i vecera nam nisu problem, jede sve: poparu, przenice, palentu, virslice, kiflice, tople sendvice, sir, slaninicu, pije jogurt... Jedino ne jede namaze na hlebu ni slatke ni slane, od skoro hoce argeta junior pastetu, ali to ja izbegavam da joj dajem, jela je 2x.
I zadnjih 15 dana mrljavi, ali izbila su 2 zuba, to je razlog sigurno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2074
20.10.2012 16:41:58   
Anoniman
juce

d-grisolino sa mlekom
r-par kasicica punjenih tikvica
u-banana i keks
v-punjene tikvice 2 komada
210 ml mleka

danas

d-pahuljice sa mesavinom voca sa mlekom
u-sok jabuka i sargarepa
r-put tanjir pilece corbe nadrbljen hlebom
u-ne znam, sumnjam da ce hteti
v-isto sto i rucak

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here