Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.9.2012 14:55:55
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: cani ....... Nego je l mogu da mu dam ovsene mekinje ? Je l daje to neko deci i kako ? Dajem ja, a mislim i mnogi drugi sa foruma, jako su zdrave. Mesam ih sa grizom ili palentom, cak i sa kukuruznim belim brasnom. Stavim npr. kasiku griza i kasiku ovsenih mekinja, super ispadne. A kupila ih greskom i za malo da ih bacim, jos BIO i ohoho sam ih platila. Sada ih redovno koristimo.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.9.2012 15:26:14
|
|
|
|
Anoniman
|
a sta mislite o onoj "dobroj ovsenoj kasi"? daje li to neko bebi? koje mekinje dajete? da li ih kuvate ili kako.. ??
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.9.2012 15:32:28
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Cani, hvala za utehu Primecujem ja da se stalno nesto menja kod ovih malisana. Dajem mu bananu, koju je do pre neki dan voleo i kad bi je video bas bi se obradovao, sad je pljuje, mrsti se ko da mu dajem ne-znam-sta Nekad dobro jede dorucak, pa dodje period kad mi se cini samo rucak obozava da jede, a nekad najvise voli veceru. Jeo je sveze voce, sad kad mu ponudim samo vrti glavom. Osim to u teglici (kupovno). Samo nesto izmisljaju. Juce smo jeli: Dorucak: nestle 8 zitarica kakao uzina: bananu nije hteo, pa je bio vocni jogurt (kupovni) Rucak: Oslic sa povrcem (krompir, sargarepa i brokula) Uzina 2: opet sam mu nudila bananu, nije hteo, pa sam mu dala nestle puding Vecera: Cokolino + dve male kockice kinder cokoladice (nije hteo vise, a kad vidi cokoladu obraduje se, ali brzo se zasiti posle 2 kockice :))) i plus nekoliko ribica, cisto da vidim zna li da gricka, ili je i to zaboravio ) Danas: Dorucak: Popara sa kiselim mlekom + samo kiselo mleko Uzina: Banana ali ispasirana, tako ju je jedva pojeo Rucak: Junetina sa boranijom Uzina: Videcemo, najverovatnije puding Vecera: Tarana sa sirom i kis. mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.9.2012 15:37:03
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Bas sam sad nasla, imam kupljeno jos davno i samo sam mu jednom dala, psenicne mekinje. Pise da sadrze vitamine od A,E i B grupe, minerale, proteine, gvozdje i kalcijum. Pripremaju se pomesane sa jogurtom, mlekom, djusem ili cajem (za decu 2-3 kafene kasice), ako je to ono o cemu pricate
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.9.2012 15:42:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Doručak kifla i jogurt Užina grožđe Ručak gratinirani krompir i tikvice (na kockice isečenikrompir i tikvica, probareni pa preliveni mešavinom jajeta i kisele pavlake sa sitno seckanim šnirom slanine) Užina Barni Večera nemam još ideju
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.9.2012 22:44:23
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pahuljice u - banana r - paprika punjena krompirom + dinstana svinjetina u - puding od cokolade v - pahuljice mleko sve ovo u minimalnim kolicinama, bolesna je..
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.9.2012 22:50:04
|
|
|
|
branki*
|
dorucak-cokolino; uzina-sredina hleba,malo kasnije pola jabuke; rucak-1 kutlaca supe,pola kutlace boranije,malo krastavca i hleb; vecera-krofna;
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.9.2012 22:52:52
|
|
|
|
Ana RR
|
doručak: palenta sa kiselim mlekom užina: banana ručak: ćuretina, krompir, tikvica i feta sir užina: nestle puding i plazma večera: kiflica sa sirom i jogurt
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.9.2012 22:56:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas nam se kuća napunila neočekivanim gostima, ja morala da izađem dva puta neplanirano i sve nam se poremetilo, ručala je dve čokoladice životinjsko carstvo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.9.2012 0:09:14
|
|
|
|
Mariya
|
Kako spremate pasulj i kupus za decu? Ja nijedan ne jedem pa ne znam ni da spremim
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.9.2012 7:25:52
|
|
|
|
branki*
|
ja pasulj i kupus spremam kao za nas,s tim sto boza jos uvek nece kupus,ali pasulj jede. dorucak-griz sa jabukom i breskvom; uzina-keks rucak-supa,1 sarma; vecera-kifla; pio malo soka i grickao smoki i stapice; nan 3 ujutru rano i pred spavanje;
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.9.2012 10:19:59
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Mi juce: dorucak : Nestle 8 zitarica sa keksom uzina: frutek kasica - breskva pirinac rucak: spanac i tikvica sa pirincem i ceeeelo jaje uzina: Nestle puding i nekoliko ribica vecera: cokolino (bio je mnogo umoran, pa je bilo najlakse iako sam planirala drugo) E sad meni nije jasno kako on moze sam da jede ribice, stavlja i po dve u usta, i ne se zagrcne, a od neceg drugog (na primer kuvano povrce) se gadi ili ako mu se nesto ne svidja, onda se i davi. I rucak jede blendiran. Nervira me. Tako mali, a vec izvodi.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.9.2012 12:26:57
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja ne kapiram trenutnu fazu mog deteta, kako vidi kašiku tako počne da kuka i da beži, kad mu dam nešto da zagrize, čak i hleb koji obožava, on taj prvi zalogaj pljune pa promrlja po ustima one mrvice što su ostale i kad oseti da je to ono što voli onda traži još. Danima jako slabo jede, pre neki dan je za čitav dan pojeo 3 kiflice sa sirom i šolju jogurta, neće voće, neće ručak, neće ništa.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.9.2012 14:34:25
|
|
|
|
mtajcica83
|
D: hleb i kajmak,jogurt U : grozdje i par kockica Milke R supa,becka snicla, krompir, salata(paradajz i krastavci) U:vjerovatno neka vocka ili puding Idemo drugaru na rodjendan pa ce tamo grickati vjerovatno svasta nesto, tako da sigiurno nece puno htjeti da vecera
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.9.2012 16:56:20
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Juce smo bili napolju pa skoro sve je bilo kupovno: Dorucak: palenta sa zdenkom i kis. mlekom Uzina: jabuka i jagoda sa jogurtom (k.kasica) Rucak: Povrce sa testeninom i piletinom (k.kasica) - inace mnogo voli kupovne kasice, posebno ove sto su od 8. i 12 meseci Uzina : nestle puding i ribice Vecera: keks i mleko, jedva nekako je pojeo. Bio je premoren.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 0:51:19
|
|
|
|
Anoniman
|
anci, i kod nas je ista situacija. ja sam danas bila na ivici nervog sloma, mm hteo da je hranimo na silu.. uzas. ne mogu vise, po sat i vise je hranim i na kraju nista. jednostavno cim vidi hranu, okrece glavu. najgore je sto je sigurno gladna, jer npr. od ujutru od 9 nista nije jela do 17h i ona opet nece! d - 2/3 doze pahuljica (pravim sa 150 ml ad) u - banana - nije ni liznula, inace obozava r - pileca corbica - par kasicica u - malo keksa i mleka v - preskocila i popila je 120 ml ad pred spavanje eto toliko za danas.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 0:54:56
|
|
|
|
Yula
|
Bice bolje Macaki, vidis da vecina beba ima te faze nejela. Ja je ne bih hranila na silu, ako hoce - hoce, nece ok.
< Poruku je uredio Yula -- 30.9.2012 0:55:30 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 11:02:23
|
|
|
|
noxx
|
Mi jos malo pa 14 meseci. Jel dajete deci puding? Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana? ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 11:54:08
|
|
|
|
ishler
|
Dobar dan, Nas meni danas... dorucak slaninica jogurt uzina kruska i jabuka rucak tikvica,curetina,krompir,sargarepa uzina banana vecera ovsene pahuljice sa mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 11:57:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Macaki, i mene to dovede do ludila, pogotovo što neće ni da proba (mada, tu je na mamu, tako da nemam prava da se ljutim moja mama kaže da on super jede kakva sam ja bila, ništa što je zelene boje nisam htela da jedem). Sinoć sam mu napravila poparu za večeru i ispalo mi je malo više nego inače, pojeo je sve, olizao je činiju. Da sam mu nešto drugo dala ne bi ni probao. Živeo bi na palenti, popari i jogurtu jučerašnji meni doručak: jaje, hleb i jogurt (pojeo je manje od pola parčeta hleba, trećinu jajeta, jogurt je popio) užina: banana (pljunuo je) ručak: palačinke od tikvica (sa feta sirom), u početku se bunio ali pošto ih voli pojeo je 4 kom (malecne su) i naravno jogurt, njega sam traži večera: popara danas doručak: palenta užina: jabuka ručak: pileća čorba + tikvice od juče užina: nestle puding večera: frutolino Ovakav je plan, šta će biti od toga videćemo..
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 11:58:59
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: noxx Mi jos malo pa 14 meseci. Jel dajete deci puding? Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana? ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu Noxx, ja sam pre mesec dana počela da mu dajem nestle dečje pudinge, ove obične mu ne dajem. Za količinu ne znam šta da ti kažem, ja to ne merim, a trenutno smo u fazi nejela tako da su količine smešne.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 12:05:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemam pojma šta jede ovih dana... Tj znam šta jede za obroke ali ne znam šta joj baba i dedda daju u međuvremenu . Kod nas nema neće da proba, naše pravilo glasi: ne mora da jede ništa što joj se ne dopada ali sve mora da proba. U početku je proba bila nekad i na silu, sad je ponekad na prevaru ali je manje više skontala da prva kašika mora da se uzme ako joj se dopadne ona jede ako drugu kašiku odbije menjamo klopu i ne forsiram.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 12:47:00
|
|
|
|
branki*
|
dorucak-palenta sa jogurtom i pavlakom; uzina-pola kifle; rucak-supa,pasulj,hleb; vecera-przenica; nan 3 uvece i ujutru; boza puding nece nikakav.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 12:59:29
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: noxx Mi jos malo pa 14 meseci. Jel dajete deci puding? Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana? ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu Noxx, ja sam pre mesec dana počela da mu dajem nestle dečje pudinge, ove obične mu ne dajem. Za količinu ne znam šta da ti kažem, ja to ne merim, a trenutno smo u fazi nejela tako da su količine smešne. Ja sam bas juce u prodavnici procitala sastave Nestle deserta, sto pudinga sto onih sa pirincem, gotovih, i ima brdo hemije, ne znam tacno sta je sta, ali mi se ni malo nije dopalo. Bas cu veceras naci sastav na netu i iskopirati. Meni licno ovi obicni u kesicama deluju daleko prirodnije nego vec gotovi, mada znam da se mnogi ovde na forumu sa tim nece sloziti. P.S. Gledala sam sada na netu ali ne pise tacan sastav, pise samo cega nema. Nemam sada vremena, li cu potraziti veceras malo bolje.
< Poruku je uredio Yula -- 30.9.2012 13:06:49 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 14:23:55
|
|
|
|
Anoniman
|
yula, negde smo tash i ja pisale o sastavu obicnog pudinga iz kesice. ne mogu da se setim u kojij temi, gledacu da nadjem.. verujem da su kupovni dosta ukusniji jer su namirisani svim is vacim, pa ih zato deca rado jedu.. ja ih prosto ne dajem jer u njima ima mleka. ja kuvam obican puding iz kesice na vodi sa vrlo malo secera. do sada sam kuvala samo od vanile i cokolade, gledacu da probamo jos neke ukuse.. jutros je pojela malo pahuljica sa mlekom.. pa onda uzinu preskocila, nudila sam joj kajsiju iz teglice, nije htela. onda za rucak jela keks i mleko. upravo je zaspala, nadam se da ce bar ponovo jesti pahuljice za veceru.
|
|
|
Anketa
Trudnoca i prevaraPansophiaAko bi vam muz u toku trudnoce saopstio da ima sex sa drugom zenom, da li biste prekinule trudnocu ili biste ostavile njega?Prekinula bih trudnocu i njega bih ostavila (
9%)
Nastavila bih trudnocu, a njega bih ostavila (
79%)
Ostala bih u braku i nastavila trudnocu (
12%)
Ukupan broj glasova: 92Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!