Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 10:12:56
|
|
|
|
mtajcica83
|
Zanima me da li jaja termički obradiš. Mina, jaje prvo sa viljuskom izlupam u tanjir posebno, tu dodam voce ili povrce, pa kad mi prokuva ovo sve ostalo sto stavim, onda tek ubacim jajce i malo jos kuvam i dignem...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 11:47:47
|
|
|
|
Mama.Veki
|
I mi smo vec u ovoj grupi Juce smo jeli: Dorucak: 8 zitarica Nestle kakao uzina: Banana Rucak: Pileci batak sa sargarepom i brokulom i crnim lukom uzina: Nestle dezert sa vanilom komada 2 Vecera: Skuvana tarana sa sirom i kiselim mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 11:49:13
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Zanima me da li jaja termički obradiš. Mina, jaje prvo sa viljuskom izlupam u tanjir posebno, tu dodam voce ili povrce, pa kad mi prokuva ovo sve ostalo sto stavim, onda tek ubacim jajce i malo jos kuvam i dignem... Moram probati sledeci put da mu stavim jaje u palentu. A ovo da stavim voce u razmuceno jaje, zamisljam i brrrrr, ne mogu da svarim tu informaciju.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 12:07:58
|
|
|
|
mtajcica83
|
A ovo da stavim voce u razmuceno jaje, zamisljam i brrrrr, ne mogu da svarim tu informaciju. user posted image Mama.Veki...nije brrrr, mislim to je sve zdravo za djecicu, iskreno ni ja to ne bi pojela ali sve to tako zajedno ima prelijep ukus, vec sam napisala moj svrco pojede punu zdjelu toga, jos ja dodam i malo cimeta pa je bas ukusno
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 12:26:23
|
|
|
|
cani
|
Ja palentu pravim sa sirom i pavlakom,nisam nesto eksperimentisala ni sa vocem ni sa povrcem u toj varijanti.Meni to nekako ne ide pa nisam.Voce ponekad kombinujem sa recimo grizom ili 7 korn,keksom tu i tamo...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 18:50:41
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 A ovo da stavim voce u razmuceno jaje, zamisljam i brrrrr, ne mogu da svarim tu informaciju. user posted image Mama.Veki...nije brrrr, mislim to je sve zdravo za djecicu, iskreno ni ja to ne bi pojela ali sve to tako zajedno ima prelijep ukus, vec sam napisala moj svrco pojede punu zdjelu toga, jos ja dodam i malo cimeta pa je bas ukusno Joj, ma ja nisam navikla na takve neke kombinacije, i nekako ono sto je meni prvo cudno, ne mogu da dam detetu. Ne znam zasto, jednostavno je tako. I ja pravim palentu u slanoj kombinaciji, a griz u slatkoj.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 23:14:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Znaci stavim ovako 250 mlijeka, 2 kasike mlj.plazme, 1 kasiku zitarica(tj,izmrvljen musli),1 jaje,i neko voce, posle u to stavim 2 kasikice meda. izvinjavam se, a gde je ovde palenta? mi danas citav dan nista nismo jeli, nemam sta da napisem.. samo za veceru nestle riza i kukuruz oko 2/3 porcije koju inace pojede i 150 ml aptamila pred spavanje. jako nas muce zubi.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 23:24:55
|
|
|
|
Ana RR
|
Danas kod nas: rano ujutru 240ml mleka (nan 3) doručak: popara užina: banana, malo kasnije 1 plazmica ručak: pileći batak, krompir, celer večera: palačinka od ražanog brašna i namazana pavlaka pre spavanja oko 200ml mleka
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 10:31:22
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Znaci stavim ovako 250 mlijeka, 2 kasike mlj.plazme, 1 kasiku zitarica(tj,izmrvljen musli),1 jaje,i neko voce, posle u to stavim 2 kasikice meda. izvinjavam se, a gde je ovde palenta? Na prethodnoj strani Nase meni (juce): Dorucak: Palenta sa kiselim mlekom i malo sira Uzina: Kasica od jagoda i jabuka i jogurtom (kupovna) Rucak: Junetina sa graskom (plus crni luk, sargarepa i krompir) Uzina2: kinder cokoladica i malo kasnije Nestle desert Vecera: Griz sa mlekom, pola cokoladice Zivotinjsko carstvo, i pola banane, sve zajedno. Inace, imamo ruznu naviku da glavne obroke jedemo pred TV-om (Baby tv), ranije su bile igracke da mu drze paznju, a sad tv nazalost. Ali njemu je jelo gubljenje vremena, i bez tv-a samo se vrti, pokazuje prstom na sve zivo (to znaci daj mi to) i na kraju se jedno od nas dvoje iznervira, pa onda i oboje. Samo se nadam da ce proci i da ce moci jednog dana da jede ko covek. I da, iskreno se nadam i molim tom danu kad ce on sam reci da je gladan.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 12:27:46
|
|
|
|
branki*
|
dorucak-palenta od 200 ml mleka,jogurt i kuvano zumance; uzina-kroasan seven days; rucak-supa,kriska hleba,riba; vecera-parce pite; uvece i rano ujutru oko 350ml AD mleka;
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 23:11:42
|
|
|
|
Yula
|
Ti kroasani 7-days su puni hemije, ja ih obozavam ali sam ih izbegavala bas zato, a detetu ih ne bih davala, pogotovu malom. D: Nestle zitarice sa medom, u sastavu pise da je najveci procenat zitarica zapravo ovas, 180ml ad mleka i jedan keksic petit beure, jer uvodimo preko njega jaja. U: Jogurt+pola porcije Nestle vocne kasice: jabuka, ananas, mango... R: Prasetina, prokelj, praziluk, paradajz ( ladno je rucak bio sve na slovo 'P' U: Kruskica i dve sljive V: Kupovna kasica od povrca 240ml ad mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 23:18:04
|
|
|
|
Anoniman
|
D. hleb, slanina, paradajz U. bundevara R. paprikaš, pa malo i pečene piletine sa krompirom iz mog tanjira U. kokice V. hleb i džem od šljiva
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 23:18:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Ups, mi ne spadamo ovde.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 23:20:31
|
|
|
|
Yula
|
Rastete
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.9.2012 23:26:40
|
|
|
|
Anoniman
|
d - psenicne pahuljice sa jabukom, mleko u - banana, gustav keks r - punjena paprika u - puding od vanile v- pirincano-kukuruzne pahuljice mleko pred spavanje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 0:51:31
|
|
|
|
Mariya
|
Evo i nas u ovoj temi, porasli smo!! Mamicak, ja izbegavam kupovne supe, uvek kuvam domaću. ( onako kako me je baba naučila -stavim meso u vodu da kuva, posle 40ak minuta dodam povrće za supu pa kuvak dok ne omekša. Onda procedim supu, od mesa i povrća pravim klopu za Lu, a bujon začinim, ubacim testo i lišće peršuna i prokuvam). danas je posle ručka (200g mesa i povrća) pojela još 1dl supe i testenine izgleda da je na mene, voli supice. A evo i našeg menija: ujutro: šolja jogurta i 1 petit beure doručak kašica od višanja, jabuka i medolino ručak oko 1 dl supice, piletina, malo džige i povrće iz supice užina: mladi sir,paradajz,list zelene salate i pečeni krompir večera: 8 cereals sa AD mlekom podoj Probali smo danas i malkice pačetine pa ćemo sutra nastaviti sa njom, a sutra počinjemo i kozje mleko (koje je izazvalo toliku svađu ) Kakvu ribu dajete deci? Osim zamrznutoih fileta oslića?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 10:32:10
|
|
|
|
cani
|
Mame,kad je najbolje u toku dana davati detetu voce ?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 10:44:31
|
|
|
|
nela79
|
Ja ti necu biti od koristi. Moja obojica traze kad god hoce. Njima to ne predstavlja problem da poslije pojedu normalan obrok. Najcesce je to izmedju dorucka i rucka, mozda oko 11 sati.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 11:16:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
juce: mleko D: hleb,pavlaka,slaninice voc jogurt R: Fileti oslica i krompir, supica s povrcerm i malo dzigerica smokic v: malo palacinke i keks i mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 14:14:40
|
|
|
|
Mizzy
|
Anci, kako spremas palancike od razanog brasna? kao obicne?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 15:06:57
|
|
|
|
Ana RR
|
1 jaje, 2dcl vode, 100g brašna, malo soli i šećera, pola kesice praška za pecivo, malo putera ili mas. ulja. Ne ispadne mnogo ali nama dovoljno.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 15:26:33
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa ima 7 corn obican , a ima i Nestle on je sladak milis na milupin?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 16:31:45
|
|
|
|
mtajcica83
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Znaci stavim ovako 250 mlijeka, 2 kasike mlj.plazme, 1 kasiku zitarica(tj,izmrvljen musli),1 jaje,i neko voce, posle u to stavim 2 kasikice meda. izvinjavam se, a gde je ovde palenta? Ups, ono najglavnije nisam napisala, stavim 2 velike kasike palente
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 17:05:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Najcudnije kombinacije koje sam videla Ali moracu im praviti ovo Obavezno!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2012 17:08:53
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa ima 7 corn obican , a ima i Nestle on je sladak milis na milupin? Moguce, neznam kupila sam ga jednom pa sam posle presla na Nestle
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
DA LI?sandrinaDa li mislite da je moguce odrzati brak ako ne govorite sa njegovim roditeljima i ne planirate da se mirite?DA (
83%)
NE (
17%)
Ukupan broj glasova: 69Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!