Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 11:04:48
|
|
|
|
cani
|
IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: cani Koliko dete u ovom uzrastu treba da ima mlecnih obroka? Ustvari ,koliko ad mleka treba da unese? nas hematolog kaze 2 mlecna i 4 nemlecna. a nas alergolog kaze najvise 500-700 ml, ne preko toga. Super,hvala ti puno. Nama se ponovo vratio apetit,bas dobro jede ali moram da pitam vaspitacicu posto vidim da npr. danas za rucak imaju izmedju ostalog paradajz salatu i posle za uzinu grozdje,da li tamo to jede ,jer kod kuce sabotira sveze voce i povrce.Sem banane ofkors.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 11:18:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Ali u tih 500-700ml osim mleka u flašici, treba da uđe i ono mleko iz pahuljica ako ih jede kao i sav sir/jogurt/kiselo mleko/pavlaka koje pojede u ostalim obrocima, zar ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 13:56:46
|
|
|
|
branki*
|
da,gae,tako i ja shvatam i tako sam cula.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 22:38:38
|
|
|
|
cani
|
IZVORNA PORUKA: cani Nama se ponovo vratio apetit,bas dobro jede ali moram da pitam vaspitacicu posto vidim da npr. danas za rucak imaju izmedju ostalog paradajz salatu i posle za uzinu grozdje,da li tamo to jede ,jer kod kuce sabotira sveze voce i povrce.Sem banane ofkors. Nisam morala ni da pitam,mi dosli po njega ,vaspitacica ga izvodi a on trpa li trpa grozdje u usta.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 22:42:03
|
|
|
|
ishler
|
Gae ukupno 500ml.... Danasnji meni dorucak domaca slanina i jogurt uzina breskva rucak boranija,teletina uzina grozdje vecera sir i jogurt mleko i spavanjac
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 22:59:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Ali u tih 500-700ml osim mleka u flašici, treba da uđe i ono mleko iz pahuljica ako ih jede kao i sav sir/jogurt/kiselo mleko/pavlaka koje pojede u ostalim obrocima, zar ne? da, to je ukupna kolicina mlecnog u toku dana. ja u to racunam samo ad jer mlecne proizvode ne jedemo zbog alergije. ja sam tada dr rekla da K nekada "popije" samo oko 400 ml i to u kasi za dorucka i veceru. tada jos nije prihvatala flasicu, sad hoce. rekla je da je to sasvim ok i da ne savetuje veliku kolicinu mleka zbog KS.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 23:04:19
|
|
|
|
Anoniman
|
d - psenicne pahuljice sa jabukom, mleko u - preskocila ponovo (a bila bi vocna kasa - sljiva, dunja, bundeva, visnje) r - pileca corba (pileca krilca, sargarepa, paskatan, persun, krompir) u - banana v - pirinac i riza pahuljice, mleko pred spavanje mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 23:06:51
|
|
|
|
Ana RR
|
I danas bojkotuje hranu, ne znam šta mu je. rano ujutru 240ml nan 3 doručak: palenta sa vlašcem i jogurtom užina: banana ručak: punjene tikvice, meso je pljuvao a ostalo je jeo, pojeo malo više od pola užina: plazmica večera: hleb, puter i jogurt (napravila sam palačinke od jabuka, proba i pljune, opet proba i pljune, probam ja kad one slatke, jabuka je bila slađa, a on ne voli slatko) pre spavanja 180ml nan 3
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 23:20:26
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Yula, kada si počela da mu daješ med? Mene mm nagovara da mu uvedem ali pošto ja med ne volim onda mi se nekako ne žuri. Od skoro Ana, mozda pre 15-ak dana, znaci od 15 punih meseci. Dajem ga samo tako sto ga dodam u vocni jogurt i to vrlo malo, cenim da je med zdrav, a zelim malo da ubijem kiselinu voca i jogurta, pa mislim da je ipak bolje malo meda nego secera. To stavim vrlo malo, mozda 1/4 ravne kk, ali to bude taman dovoljno da vrlo malo zasladi jogurt. Ako ga pravim s anecim sto je vec slatko, kao sto je banana onda ne sladim.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.9.2012 23:23:40
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Ali u tih 500-700ml osim mleka u flašici, treba da uđe i ono mleko iz pahuljica ako ih jede kao i sav sir/jogurt/kiselo mleko/pavlaka koje pojede u ostalim obrocima, zar ne? Da, bas tako. Takdoje se treba imati u vidu i to da sirevi, pavlake, pa i sam jogurt imaju mnogo vecu koncentarciju kalcijuma nego samo mleko, pa ako se oni jedu moze da bude i manja kolicina. Ja Lazaru sada za svaku prepodnevnu uzinu dajem ili jogurt ili taj beli sir sa nekim vocem, ili same, a za popodnevnu cisto voce. Jedno vreme preko leta je jeo voce i za prvu i drugu uzinu, ali mislim da je ovako bolje, pogotovu sto smo izbacili jutarnje mleko. Gledam da jedno jutro bude kozji, a jedno kravlji jogurt, on uopste ne pravi pitanje. Takodje u poslednje vreme mu kupujem samo bio mlecne proizvode, a kada kuvam griz i ostale zitarice, kuvam ih na bio punomasnom mleku.
< Poruku je uredio Yula -- 20.9.2012 23:25:47 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:04:18
|
|
|
|
mtajcica83
|
Juce D palenta sa bananom, kruskom, keksom, jajetom,2 kasicice meda U plazma i puding R Pileca supa sa povrcem i cijeli batak sa krompirom U neki smoki sa ukusom cipsa, pa je jeo puding, pa grozdje, pa kinder cokoldicu, sve sam trazio V , 22 virsle paradajz i krastavci,pavlaka i parce hleba
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:08:55
|
|
|
|
minavb
|
22 viršle? ZZanima me doručak, kako praviš tu palentu sa svim tim?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:16:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja sam je pravila sa zumancetom ali s vocem stvarno nikad
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:16:16
|
|
|
|
Anoniman
|
doručak: pita sa sirom od heljdinih kora užina: sok od cvekle, šargarepe i jabuke ručak:ćufte i mešano povrće užina kinder čokoladica večera:nemam pojma
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:22:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Dadilja je videla na tv neki recept, omiljeno jelo nisam-zapamtila-koje nacije. Narendaš krompir, soli, bibera i pečeš kao palačinku. Juče je Marku za doručak pravila to, bez bibera, tj, narendala krompir, dodala malo slanine, malo brašna i vode i ispekla kao palačinku, kaže da je M bio oduševljen.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 10:31:05
|
|
|
|
Anoniman
|
To je švajcarski rešti.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 14:56:49
|
|
|
|
mtajcica83
|
22 viršle?user posted image ZZanima me doručak, kako praviš tu palentu sa svim tim? Mina naravno ne 22 nego 2. Iskreno ja sam negdje na netu vidjela i procitala recept da palenta moye i sa vocem da se kombinuje..Tako da sam ja vec par puta svrcu to spremala za dorucak i on punu zdjelu toga pojede,Znaci stavim ovako 250 mlijeka, 2 kasike mlj.plazme, 1 kasiku zitarica(tj,izmrvljen musli),1 jaje,i neko voce, posle u to stavim 2 kasikice meda.Meni on to obozava..Sto pitas?? .Meni mama kaze da mu je to moyda prejak dorucak
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 17:52:42
|
|
|
|
minavb
|
Zanima me da li jaja termički obradiš. Palenta sa voćem ili povrćem je super, a ovo što ti praviš je baš jak doručak.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 22:02:35
|
|
|
|
Ana RR
|
rano ujutru 240ml nan 3 doručak: napravila 7corn sa mlekom, probao, pljunuo, pa sam opet kuvala palentu užina: nestle puding, jabuka ručak: pileća čorbica (piletina, krompir, šargarepa, peršun, celer) večera: milupa pirinčane pahuljice sa komadićima jabuke pred spavanje 180ml nan 3
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 22:06:02
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Juce D palenta sa bananom, kruskom, keksom, jajetom,2 kasicice meda U plazma i puding R Pileca supa sa povrcem i cijeli batak sa krompirom U neki smoki sa ukusom cipsa, pa je jeo puding, pa grozdje, pa kinder cokoldicu, sve sam trazio V , 22 virsle paradajz i krastavci,pavlaka i parce hleba Woow, a ja se nerviram sto moje dete kuka i dobije dve kriskice bageta posle vecere i to samo katkada. Juce video kutije plazma keksa koje je sveki donela, i prepoznao da je to keks koji katkada pojede i kukao i trazio da mu dam. Pojeo 3 keksica i bilo mu dosta, a ja se preslisavam da mu ne bude mnogo
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 23:55:31
|
|
|
|
mamicak
|
Cao mamice, drago mi je videti jos uvek iste mamice ovde na ovoj temi:):) da ne skrecem s teme.....moze li mi neko reci kakve supice dajete deci? da li ih sami pravite ili kupovne? ja pre neki dan dala malo knorr pilece supe i svidela joj se samo me malo strah da nisu preslane za malisane???
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.9.2012 23:58:12
|
|
|
|
mamicak
|
Danas je meni izgledao ovako: Dojenje Dorucak: jogurt s jabukom, bananom i kruskom dojenje rucak: karfiol, krompir, tikvice, curece meso. uzina: integralni keksic vecera: 7korn s jogurtom dojenje
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 0:04:55
|
|
|
|
madre
|
bogi nikada nije hteo da jede 7corn, imao je nagon za povracanje od njega, a vidim da vasa deca bas lepo ruckaju bas sam mu skoro kupila da ponovo probam, ali nisam ga uspela zeznuti mamicak, nikada mu nisam davala kupovne supice, samo one koje ja pravim i bas ih voli.
< Poruku je uredio madre -- 22.9.2012 0:06:17 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 1:07:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa ima 7 corn obican , a ima i Nestle on je sladak
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2012 8:20:10
|
|
|
|
cani
|
Ja najcesce pravim pileću corbicu,to bas voli.Izdinstam 2-3 sargarepe na kockice i kockice belog mesa,jedan krompiric na kockice i onda nalijem vodom i ubacim jedan ceo ociscen luk i malo lorbera.Na kraju samo tanusnu zaprskicu i to je to.
|
Anketa
sta cu biti kad porastemmallborosta mislite od cega zavisi sta ce dete biti kada odraste?od zanimanja roditelja (
20%)
sredine gde raste (
42%)
tv programa koji gleda cesto (
1%)
od muzike koju slusa (
1%)
o pricama u toku odrastanja (
27%)
od drustva u skoli (
9%)
Ukupan broj glasova: 113Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!