|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
24.9.2012 18:53:15   
Anoniman
mtajcice, a jel u skuvanu palentu ubacis sve to redom?

d - keks i mleko
u - muskantna tikva juvitana
r - curetina, krompir, blitva, bundeva.. plus uvodimo pasulj
u - kuvani kukuruz, keks
v - pahuljice
mleko pred spavanje

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1976
24.9.2012 21:25:58   
nenja22
e ja probala ovu varijantu palente a la mtajcica (malo sam nešto izmenila, ali suštinski tako, a i verujem da je to i kod nje proizvoljno kombinovanje :) i kosta bio malko zbunjen prvim zalogajem, al' posle baš super klopao, ponavljaćemo definitivno user posted image

elem, nama se jelovnik totalno pokarambasio od kad je imao stomačni virus, on dobar deo svog budnog vremena ide po kući i viče njam njam, prvo sam mislila da mu je fora, dok mi se par puta nije i rasplakao kad sam ignorisala i ništa mu ne davala user posted image e sad, da mu ne bih grickalice kojekakve trpala, probala sam voće češće, al' po malo, mada to baš i ne pali, izgleda da kad je baš gladan, prosto neće da ga jede, dok ne dobije nešto konkretno. a od danas smo i nazad u jaslice, pa će svakako opet imati neku varijantu duplog ručka, pošto tamo baš rano ručaju i onda mu do uveče moram još nešto konkretno davati...

blablabla, evo jelovnika današnjeg user posted image

za doručak nije hteo hleba putera i šunke (što je malo čudno, nešto od zuba ga zeza, mada više i ne znam šta, izbile su i sve 4ke) pa je dobio 7 corn banana umuljan sa jogurtom, to je bilo oko 8i15h

pošto im je u vrtiću ručak između 11i15 i 11i30h, tad je tamo ručao, i to teglicu, jer sam ih zamolila da mu još par dana daju to, a ne redovno sa jelovnika, zbog stomaka. dakle bila čini mi se sa piletinom, povrćem i testeninom, ona hippova.
dobio je i jednu ili dve plazme za vreme bivanja u vrtiću

kad smo stigli kući, počeo je sa njamnjam, probala da mu dam voćnu kašicu, jok...tako da je oko 16h jeo od našeg ručka, a to je bio dinstani krompir sa jajima i sirom, nije se prevario da gricne malo paprike, samo je gnjavio user posted image user posted image
malo posle toga je opet njamnjamao, probam tad voćnu, slisti je i još bi da je bilo. u stvari, to je bilo već oko 17i30h, kad malo bolje razmislim.

večeru nije sačekao, oko 19h je bio totalno gotov, tako da je dobio samo uobičajenih 240ml mleka pred spavanje.

sve ovo ću morati nekako da uredim, samo još nemam pojma kako, videćemo user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1977
24.9.2012 21:50:14   
maja27
Dobro vece!!

Ja imam veliki problem jer moje dete jos uvek jede sve blendirano. Ne znam da li je to povezano sa tim sto jos uvek sisa ali svaki rucak, dorucak veceru ja moram da miksam. Jednostavno nece da zvace samo guta, i uvek se zagrcne ako jede nesto cvrsto, tipa plazmu. A ima 12 zuba i rastu joj i cetvorke!

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1978
24.9.2012 22:43:27   
Anoniman
majo, isto je i kod nas. bas ovih dana mislim o tome stalno i ne znam ni sama sta bih uradila.. kada je bila bas mala, oko 7. meseca htela je da jede samo seckano: davala sam joj secerac i grasak samo obaren na tacnu, meso seckano na kockice, bananu je najnormalnije grizla sama.. sada nista od toga nece, sve moram da blendam do neprepoznavanja. breskvu kada sam samo viljuskom izgnjacila davila i se i kasljala, kao da sam joj ko zna sta dala. ali nju jaako muce zubi ovih dana (raste joj druga gornja cetvorka i obe donje cetvorke i obe petice - znaci 5 komada odjednom), pa mi je onda zao da je mucim jer mozda i ne moze da zvace. mada keks jede iz ruke... danas je jela kukuruz onako na klipu, grizla.. ali za obrok nece nista sto nije blendano. ona meni nikada cak ni palentu nije htela da jede, zbog teksture. kada jede punjenju papriku ili bilo koje jelo sa integralnim pirincem davi se i slicno.
jos kao hoce sama da jede kasikom, nekada to bude ok, a nekada samo maze oko sebe, nervira se, pa baca. pojma nemam sta cu!

(odgovor članu maja27)
  Direktna veza do poruke: 1979
25.9.2012 10:00:04   
Anck Su Nmaun
Upravo sam napravila ovu "muckalicu" sto je mtajcica83 pisala, bas je dobro. Malo je veca kolicina pa ima za dvoje dece user posted image il za jos jedan obrok npr,veceru .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1980
25.9.2012 10:03:49   
cani
Ja nikako da skapiram redosled te muckalice user posted image  sta u sta i kad.

Once upon a time I could control myself...

Direktna veza do poruke: 1981
25.9.2012 10:07:53   
Anoniman
Vi što deca neće da vam žvaću... Probajte da sve blednirate, ali da deo krompira gnječite viljuškom. Pa povećavajte deo gnječene hrane postepeno. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1982
25.9.2012 10:10:26   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: cani

Ja nikako da skapiram redosled te muckalice user posted image  sta u sta i kad.

Pa palenta mora malo da se prokuva, znaci u mleko sipas prvo palentu da malo kuva, ja sam odmah zatim i musli pa jaje brzo mesas da se razmuti lepo, pa plazmu i voce,na kraju med .

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.9.2012 10:14:49 >

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1983
25.9.2012 10:11:54   
cani
Ok,tnx,probacemo za vikend.user posted image

Direktna veza do poruke: 1984
25.9.2012 11:48:36   
branki*
da,i ja pravim neku varijantu slatke palente-skuvam palentu,pa izblendiram sa bananom ili kruskom i medom,moze i malo plazme i jogurta.za divno cudo,bude jako ukusno.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1985
25.9.2012 11:52:24   
Ana RR
Ja to ne mogu ni da zamislim, palenta i voće još i nekako, ali jaje u sve to.. uh, moje dete bi se zaprepastilo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1986
25.9.2012 11:53:42   
Jeca*
Ja sam mom sinu pravila palentu sa jajetom i sirom. I to bude jaaaaako ukusno

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1987
25.9.2012 11:55:06   
Ana RR
Jesam i ja, tako sam mu davala žumance u početku, ali mi ne ide jaje sa voćem, keksom, grizom itd.. prosto ne mogu to u glavi da spojim  user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1988
25.9.2012 11:55:40   
Anck Su Nmaun
Ma ovako stvarno zvuci .... hmm, ali ukus je super, moja bekana je bogami sve porucala, mislim koliko sam joj odvojila jer mi je ova mera previse za jedan obrok.

Pa moja mama joj je pravila cokoladnu palentu sa zumancem, ni ne oseti se.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1989
25.9.2012 11:56:50   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: maja27

Dobro vece!!

Ja imam veliki problem jer moje dete jos uvek jede sve blendirano. Ne znam da li je to povezano sa tim sto jos uvek sisa ali svaki rucak, dorucak veceru ja moram da miksam. Jednostavno nece da zvace samo guta, i uvek se zagrcne ako jede nesto cvrsto, tipa plazmu. A ima 12 zuba i rastu joj i cetvorke!

Majo, da te utesim i kod nas je ista situacija. Mada bas sam primetila da zavisi, nekad jede komade banane na primer, lepo ih zvace, nekad mu dam i pljuje.
Koliko ja mogu da razumem, ima problem sa zubima i tad odbija da zvace i ono sto zna i inace zvace.
Juce samu mu povrce samo izgnjecila viljuskom, a ribu izblenirala, prvo je pljuvao, pa je posle jeo, ali znatno manje nego kad je izblendirano. Tako da je meni za sada bitnije da on jede, pa makar i izblendirano jer i inace nije po jelu.
A verujem da ga muce zubi i zato odbija da jede. Inace kad mu dam hleb sa pavlakom jede ( i to samo kad ja jedem i on iako je jeo hoce da mi sedne u krilo) i nema problem, a da mu ponudim to za njegov obrok mislim da nema sanse da prihvati.
Skuvam mu krompir, sargarepu i stavim pred njega, nema sanse , nije zainteresovan, nekad se gadi i da pipne, ali stvarno se tesim da ce doci i tome kraj. Jednom mora user posted image

(odgovor članu maja27)
Direktna veza do poruke: 1990
25.9.2012 11:58:08   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ja sam mom sinu pravila palentu sa jajetom i sirom. I to bude jaaaaako ukusno

A jel u palentu ubacite zivo jaje ili vec prethodno skuvano?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1991
25.9.2012 11:59:42   
Jeca*
napravim omlet sa sirom pa dodam skuvanoj palenti

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 1992
25.9.2012 12:00:10   
cani
Hoce sigurno Mama Veki,proci ce, i mi smo prosli najrazlictije faze,od toga da pravi face kao da mu je nesto uzzzasno kiselo,pa se gadi na hleb kad stavi u usta a mrvice mu se zalepe,pa se davi kao da ce da povrati...Sve to prodje.

Nego je l mogu da mu dam ovsene mekinje ? Je l daje to neko deci i kako ?

< Poruku je uredio cani -- 25.9.2012 12:01:11 >

Direktna veza do poruke: 1993
25.9.2012 12:00:52   
Ana RR
Ma moje dete je malo za'ebano što se klope tiče (na mamu user posted image ). Neće da jede ništa što je sladunjavo (sem plazme) čak ni voće, palentu sa voćem nikad nije voleo, ali mu redovno spojim sa ručkom ako ga izmrljavi i ne pojede, to hoće. Sad je u fazi pljuvanja, prvi zalogaj pljune za svaki slučaj pa kad shvati da mu se to ipak sviđa onda viče am,am. A inače danima već bacam hranu jer neće uopšte da jede, jedino hoće da doručkuje (pod uslovom da je ono što baš voli). 

Direktna veza do poruke: 1994
25.9.2012 12:05:54   
Ana RR
rano ujutru 210ml mleka nan 3
doručak: milupa rižine pahuljice sa komadićima jabuke i jednom izdrobljenom plazmom (nije hteo da jede pa sam varala)
užina: kruška ili voćni jogurt
ručak: junetina sa graškom
užina (ako je bude): nestle puding
večera: grilovane tikvice i jogurt
pre spavanja mleko nan 3

< Poruku je uredio Ana RR -- 25.9.2012 12:07:35 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1995
25.9.2012 12:11:51   
Anck Su Nmaun
Jao moja H nece bas puno mleka da pije. Ujutru jedva oko 150 ml

T se nalivala secam se i po 1L dnevno, i jos uvek popije za ceo dan oko pola Litre

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1996
25.9.2012 14:06:47   
mtajcica83
mtajcice, a jel u skuvanu palentu ubacis sve to redom?

Macaki, jeste user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

Direktna veza do poruke: 1997
25.9.2012 14:11:14   
mtajcica83
Nenja22,nasmija me sa ovim a la mtajcica user posted image ..
Ali ukusna je ta muckalica, i vidite da ce je i klinci zavoljet user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1998
25.9.2012 14:17:38   
Sanjica26 RR
Dorucak: cokolino
Uzina: banana
Rucak: boranija sa mesom
Uzina: puding
Vecera: palacinka

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1999
25.9.2012 14:41:20   
branki*

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

A jel u palentu ubacite zivo jaje ili vec prethodno skuvano?

ja sam ubacivala skuvano zumance u palentu.i sad tako radim,jer drugacije nece da jede zumance.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here