Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 14:28:25
|
|
|
|
mtajcica83
|
Mi danas D: griz, mlijeko, kruska, keks,jaje, med U:Marelice 2 i cokolada R:corba od boranije, mrkve, tikvice,krompira,malo teletine U:najvj.banana i sto drugo bude htio V:jos uvijek neznam
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.9.2012 19:51:24
|
|
|
|
Yula
|
D: Nestle pirincane pahuljice sa 180ml ad mleka. Uz: Vocni jogurt iz domace radinosti, jogurt+borovnice+malo meda. R: Teletina, paradajz, mladi crni luk, paprika, krompir, to mu dodje kao neki sataras/becarac, malo modifikovan i kuvan n apari ( ja mu jos uvek ruckove kuvam na pari ). Uz: belo grozdje V: Spanac, krompir, kuvani u vodi, pred kraj dodato malo mleka, a kada sam skinula sa vatre dodala sam i malo pavlake i krem sira, izblendala i ispao jako lep pire. Da, zaboravih da sam dodala vrrrlo malo Kulinat Finessa, beli luk u prahu i malo persuna. Pred spavanje ce popiti 240ml ad mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 0:25:52
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: noxx Mi jos malo pa 14 meseci. Jel dajete deci puding? Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana? ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu Baš sam pre nekoliko dana merila hranu, pa znam koliko jede: šolja mleka i 1 petit keks 230g voća izmiksanog sa kašikom medolina 200-230 g povrća sa mesom(od toga bude oko 40-50g mesa), ako pojede manje kašice onda joj dam oko 1 dl supice sa mesom i testeninom cela banana, ili 2 kriške(oko 2cm )mladog sira i još izgricka malo hleba (oko 1/4 kriške) a nekad pojede i jedan manji paradajz uz sir, ili 1 mafin 150ml ad mleka i 8cereals, pa podoj. Ali moram da naglasim da moje dete mnogo vole da jede A puding joj još nisam davala, ali i ja sam radije za domaći nego onaj kupovni.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 9:19:35
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Evo i kod nas je ovako: dorucak : popara napravljena sa 3 kriske hleba (samo sredina) sa malo izmrvljenog sira i kis. mleko koliko da napravi lepu masu i plus ako zeli kis. mleko samo Uzina: jedna banana i saka borovnica, izmiksovano sa malo soka od borovnica Rucak: jedan rolovan file oslic + izdinstan crni luk, sargarepa, 1/4 tikvice, malo pirinca (2 supene kasike) i nekoliko cvetica brokule. i rucak nam je uvek od 200-250 gr. Uzina2: vocni jogurt kampina (125gr) Vecera: Cokolino sa 200 ml mleka
< Poruku je uredio Mama.Veki -- 2.10.2012 9:21:00 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 9:26:12
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Danas za dorucak smo imali: Palenta sa pola zdenke i nekoliko kasikica kis. mleka da napravi da razredi palentu i plus je jeo posle kis. mleko, znaci ukupno 200ml kis. mleka Pa planiram dalje: Uzina : Vocni jogurt kupovni sumsko voce da pomesam sa sakom borovnica Rucak: skuvacu jedan pileci batak, pa cu skinuti meso i iseckati , u istu vodu dodati neko povrce ili opet malo pirinca ( opet oko 200-250 gr) Imam jednu ciniju i po njoj merim Uzina: E ne znam, mozda banana i nekoliko ribica Vecera: griz sa 150 ml mleka , malo banane i pola ziv. carstva (ako se ne predomislim)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 12:35:17
|
|
|
|
MarijaBg
|
IZVORNA PORUKA: Mariya IZVORNA PORUKA: noxx Mi jos malo pa 14 meseci. Jel dajete deci puding? Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana? ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu Baš sam pre nekoliko dana merila hranu, pa znam koliko jede: šolja mleka i 1 petit keks 230g voća izmiksanog sa kašikom medolina 200-230 g povrća sa mesom(od toga bude oko 40-50g mesa), ako pojede manje kašice onda joj dam oko 1 dl supice sa mesom i testeninom cela banana, ili 2 kriške(oko 2cm )mladog sira i još izgricka malo hleba (oko 1/4 kriške) a nekad pojede i jedan manji paradajz uz sir, ili 1 mafin 150ml ad mleka i 8cereals, pa podoj. Ali moram da naglasim da moje dete mnogo vole da jede A puding joj još nisam davala, ali i ja sam radije za domaći nego onaj kupovni. Kolicine su individualne i stvarno ne treba uporedjivati decu. Nije uopste bitno koliko jede, nego jel dete jede raznovrsno, je li sito i zdravo... Moje dete npr odavno jede hranu za odrasle, jede bas duplo vise od ovih kolicina koje je Mariya navela, a napredovala je samo 700 gr za 7 meseci (od prvog rodjendana dosad) Neko drugo dete bi bilo bumbar sa tolikom kolicinom hrane... Npr jucerasnji meni: ujutru solja mleka Dorucak: 3 one male aya virsle, kriska sira, mala solja jogurta, kriska hleba do uzine: kinder jaje, jabuka, sokic i grickala malo kupusa Uzina: grozdje ceo grozd poveliki i pola jabuke Rucak: 3 dcl domace supe, djuvecsa junecim mesom iz rerne (mozda oko 150 gr- mnogo voli meso) i povrcem iz djuveca (toga bitno manje , ceo manji paradajz Uzina: sutlijas do vecere opet malo plazme i opet je maznula grozdje (ubere sama u dvorisu), zato kaki 3-4 puta dnevno Vecera: cokolino sa 2,5 dcl mleka Zna da pojede i vise, zna i 3x manje, imala je faze kad po 15 dana mrljavi pa se provali i takooo, ja se ne opterecujem mnogo... I opet da naglasim da apsulutno sve jede potpuno sama- cak i supu. Imala je fazu oko rodjendana da je skroz odbijala hranu dok joj ne dam da jede sama i tako je pocela... Eto, mozda nase iskustvo nekom pomogne kome je dete pocelo odjednom da odbija hranu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 17:08:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg imala je faze kad po 15 dana mrljavi pa se provali i takooo, ja se ne opterecujem mnogo... I opet da naglasim da apsulutno sve jede potpuno sama- cak i supu. Imala je fazu oko rodjendana da je skroz odbijala hranu dok joj ne dam da jede sama i tako je pocela... Eto, mozda nase iskustvo nekom pomogne kome je dete pocelo odjednom da odbija hranu ti smo! prvo sam mislila zubi (nicu cetvorke), bolesna je pa ne moze da jede.. ali definitvno nije to u pitanju, bar ne samo to. vec dva dana je stavim kod mene u krilo, sipam nam da jedemo, uzima moju kasiku i hoce da jede.. mrvi hleb sama i zvacka ga, uzima paradajz rukom.. za to vreme sve sto je na stolu hoce da proba. dovoljava cak i da je ja hranim, ali sa velikom kasikom. to je jedini nacin da ovih dana nesto pojede, drugacije nikako.ako je posadim u njenu stolicu i krenem da je hranim, samo okrece glavu i nema teoretske sanse da ista pojede. medjutim, kolicine su i dalje minimalne, to racunam da je od bolesti, jer i dalje jedva dise.. danas.. d - ovsene pahuljice sa suvim sljivama (napravila sa 150 ml mleka, pojela pola), plus 150 ml mleka (popila pola) u - jabuka + kruska - kuvano i miksano kao kasa, pojela na jednoj klupi u parku 3 kasicice, pa na drugoj 5,6 i to je bilo to. r - pileca supa kuvana za nas ( sa sve vegetom), hleb, paradajz u - probacu bananu v - probacu pahuljice sa sargarepom mleko pred spavanja - to ce popiti.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 17:11:21
|
|
|
|
Anoniman
|
inace, stolnjak ne stavljam, jedemo na musemi. posle toga presvucem i operem nju, pa sebe, pa onda se bacim na ribanje kuhinje. na kraju jedem ja.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.10.2012 17:23:17
|
|
|
|
MarijaBg
|
Macaki i Natali je slicno pocela samostalno da klopa, osim sto ona jede uvek u svojoj hranilici. Pa je mesecima ona jela sama kasikom i viljuskom (veci deo zavrsi svugde samo ne u ustima, komplet presvlacenje, ribanje poda, hranilice...), a ja joj dodavala drugom kasikom... A nekih mesec dana unazad ne dozvoljava da joj ja dodajem, sve klopa sama i velika vecina zavrsi u ustima, bas fino barata escajgom Konacno mozemo da jedemo u isto vreme, trebalo je puno vremena i strpljenja - vise od 6 meseci, ali sad je svaki obrok uzivancija... Jedino sto i dalje posle svakog klopanja tecne hrane bude ispolivana i zamazana, ali sad je dovoljno da joj vezem krpu oko vrata, preko toga stavim portiklu i sav visak ostane na tome Mada je ona bukvalno od samog starta pokazivala veliku zelju prvo za zvakanjem (sa 8-9 meseci sam potpuno prestala da joj blendiram) cim je dobila prve zube sama je grickala hleb, plazmu (sa 7 meseci) i takoooo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.10.2012 0:20:06
|
|
|
|
Anoniman
|
marija, K ne pristaje da ona brlja jednom kasikom, a da joj ja za to vreme drugom guram u usta hranu. ne pristaje ni da joj pomazem da prinese kasiku ustima, odmah histerise. temperamentna mala. ja jedva cekam da to docekam, da nauci sama da jede!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.10.2012 0:22:47
|
|
|
|
Anoniman
|
inace, ni potriklu ne nosimo vec mesecimaaaa. ne trpi nista da joj je oko vrata. onda mozes da zamislis koje je prase kad jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.10.2012 21:38:13
|
|
|
|
Yula
|
Ih, Sunce ti, sta su cerke Ovo moje moze kako hoces, dal' on da jede, dal' da ga hranim, ali vise volim ja to da radim jer se oduzi kada sam jede, a vise voli rukama nego viljuskom ili kasikom, pa me to malo nervira, mada se ne zamaze puno, ali kada vidim kako ugnjeci onu hranu radije ja preuzmem inicijativu sa priborom. D: griz i ovsene mekinje kuvane na mleku. Super su slatke bez secera tako da i dalje ne sladim; U: crno grizdje muskat; R: junetina, prokelj, komorac, paradajz. Sve kuvala na pari, pa fenuj ( komorac ) i paradajz izblendala u soku od kuvanja, a meso je bilo vec mleveno, prokelj iscekala na kockice i sve to pomesala. Na kraju dodala persun i maslinovo ulje. Nije bio nesto odusevljen ali je sve pojeo, mozda zato sto se vec bilo ohladilo, a vec je veliki pa zna da pravi razliku izmedju ukusnog i manje ukusnog U: samlela jabuku i breskvu i dodala cimet. Ja buku blendam vec neko vreme jer samo nju nece da zvace, zapravo malo zvakne i onda sve ispljune, blendano jede. V: karfiol, sargarepa, malo praziluka, pred serviranje umesala kasiku pavlake. 240ml ad mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.10.2012 22:29:20
|
|
|
|
Anoniman
|
yula, ajde da drugo bude devojcica pa da se malo mi tebi smejemo! d - pirincane pahuljice sa vanilom u - jabuka + kruska+ malo keksa r - teglica sa piletinom + pasulj u - breskva + malo cokoladnih pahuljica v - pahuljice sa sargarepom mleko pred spavanje ovih dana nece uopste da jede voce samo, samo sa keksom ili pahuljicama. nemam pojma u cemu je fora, cak sam morala juce da joj bananu mesam sa keksom. a evo kako je kod nas danas pasulj prosao.. stavim ja nju za sto, sedne mi u krilo, pa kao zajedno jedemo.. prvo nije htela, pljuvala je jer se kozice nisu lepo izblendale. onda kada sam videla da nece da jede, a ja nisam nista drugo kuvala posebno za nju, izvadim teglicu sa piletinom.. ali posto je jel'te start bio los, to nije htela ni da proba. na silu sam joj gurnula jednu kasicicu, pa se tolikoooo uvredila.. da sat vremena nakon toga nista nije htela da jede. morala sam da je popnem da sedne na radnu plocu, ispreturala mi i umazala sve oko sebe.. ali je pojela i teglicu i njen pasulj plus sam joj hleb nadrobila u moj pasulj i to je pojela. nabokala se kao prase. ne znam gde joj stade.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.10.2012 22:33:07
|
|
|
|
Yula
|
To za poslednji pasus. Inace, i ja mislim da ce mi drugo dete biti jesno na mene, ja sam odrasla na jajima i krompiricima, nista drugo nsiam htela da jedem. Sve koliko mi je Lale zlatan, toliko mislim da ce me drugo dete zekiti, ali ako, sve to prodje, samo neka bude joooooos dece!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.10.2012 14:41:26
|
|
|
|
mtajcica83
|
Mi juce D: griy, banana,pola jabuke, mlj.plazma,med U: 3 kinder cokoladice R: pileca supa, piletina, razno povrce U:paradajz i hleb(to je sam trazio).onda neki smoki sa ukusom sira..,pa posle puding V: hleb,sir,pavlaka
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.10.2012 16:29:12
|
|
|
|
Anoniman
|
d - nestle ovsene pahuljice sa suvim sljivama u - banana i keks r - juneca corbica u - dacu muskantnu tikvu iz teglice v - nestle 8 zitarica sa kakaom izmrljavila je junecu corbicu, malo uz to pojela hleba, malo paradajza, malo makarona.. sve u svemu nista. dala sam trunku zumanceta, nastavljamo da uvodimo jer je skoro zdrava.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.10.2012 21:49:41
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Macaki, kako pravis junecu corbu? Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.10.2012 21:52:15
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Danas kod nas: Dorucak: palenta sa kuvanim jajetom, malo zdenke i kis. mleko Uzina: Kupovna kasica- musli sa vocem Rucak: Boranija sa junetinom (plus crni luk, sargarepa, malo crvene paprike) Uzina: malo od nase musake za rucak i posle toga nestle puding sa pirincem Vecera : Cokolino
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 9:27:13
|
|
|
|
zeljo
|
Koliko cesto, deci u ovom uzrastu, dajete cokoladu? Jednom dnevno, tri puta nedeljno? Moja devojcica bi samo cokoladu jela! Ja je ne jedem skoro pa uopste, pa je ne bih ni davala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 9:54:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Jednom dnevno, za užinu neki slatkiš.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 10:04:50
|
|
|
|
Modessty
|
Zeljo da joj po malo. Ako joj budeš branila biće još gore. Danilo je uvek imao doručak oko 9, užinu oko 12h pre spavanja. Kad se naspava ručak, pa onda večera oko 19-20h. Naravno izmedju je uvek grickao grisini ili neki keksić ili jabuku. Kako kad. Inače ne voli previše ni čokolade ni grickalice. Smoki neće ni da pogleda ni danas, kao i čokolade koje su preslatke i koje imaju neke dodatke (keks, jagoda..)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 10:21:14
|
|
|
|
zeljo
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Zeljo da joj po malo. Ako joj budeš branila biće još gore. Danilo je uvek imao doručak oko 9, užinu oko 12h pre spavanja. Kad se naspava ručak, pa onda večera oko 19-20h. Naravno izmedju je uvek grickao grisini ili neki keksić ili jabuku. Kako kad. Inače ne voli previše ni čokolade ni grickalice. Smoki neće ni da pogleda ni danas, kao i čokolade koje su preslatke i koje imaju neke dodatke (keks, jagoda..) Isti nam je raspored. Caku, kako je ona zove joj dajem kao popodnevnu uzinu, ili neki keks i ne svaki dan. Povuklo dete na tatu, voli slatko. Ne branim, mada joj kontrolisano dajem slatkise. A onaj Barni obozava! Prepodnevno mleko je sama izbacila, a kako sa mlekom pred spavanje. Kada ste prestale da dajete? Ona sama trazi i to je kao neki znak da joj se spava.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 10:26:13
|
|
|
|
Modessty
|
Danilo je do pre mesec dva, obavezno pio mleko pre spavanja i ujutru kad se probudi. Sam je počeo da odbije letos. Neznam zašto. Možda zbog vrućine a možda i zato što se napije soka i vode. Krivo mi je samo što neće da ga pije iz šolje, već samo iz flašice. Barni je super. Danilo ga nije hteo do skoro, pa se sad nešto i on upalio za njega Inače od čokolada jede samo Kinder i Juhu ili Životinjsko carstvo. Na druge čokolade se mršti. Kad idemo na trening hoće kao večeru da pojede on 7 days kroasane. Džem, eurokrem i slično neće ni da pomiriše. Oduvek je bilo tako. I kad je počinjao sa sokovima sa 5 meseci, pio je samo sokiće koji nisu preslatki ili koje razblažim
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 10:47:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Nevena Uzme Barnija, okrene ga prema sebi i nešto mu priča, kad se ispriča, poljubi ga u glavu i onda mu odgrize uvo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.10.2012 11:05:58
|
|
|
|
Modessty
|
sjajna je!!!
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?