Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 22:01:22
|
|
|
|
MarijaBg
|
IZVORNA PORUKA: Trt Milojka Nina previše jede ajde sad jos reci da je debela, pa da te posteno izgrdimo, Nina je medic
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 22:07:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Marija, nije debela, hiperaktivna je pa sve potroši, ali zaista puno jede. Danas je doručkovala, užinala i ručala u vrtiću, kažu da je baš lepo jela, kao i obično. Oko 15 h, usput do kuće pojela je kesicu kroasana 7days, celu kesicu. Kod kuće, oko 17 h pojela je bananu, a uveče, oko 20 h je tražila da sa nama večera špagete s'' mesom. I drala se kao magare dok nije dobila svoj tanjirić, pojela je 10ak zalogaja sigurno. U 21 je pila mleeeeeeeeekooooo pred spavanje. Naravno, nije tako svaki dan, po nekad preskoči i popodnevnu užinu i večeru jer jednostavno neće, ali ima dana kad je ovako alava i takvih dana je više nego "posnih".
< Poruku je uredio Trt Milojka -- 28.11.2012 22:09:29 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 22:12:42
|
|
|
|
MarijaBg
|
Isto je kod nas, jede savrseno u vrticu i uvek uredno ruca, uzina i vecera i kuci. A onda dodju dani kao npr prosli vikend kad za 2 dana pojede kao za pola jednog redovnog... Ne opterecujem se uopste. Nemoj da ovakvim pricama stajemo na muku mamama cija deca slabo jedu, shhhh A da, a ima svega 12,5 kg na blizu 90 cm (a sa 6 meseci imala 9)
< Poruku je uredio MarijaBg -- 28.11.2012 22:13:50 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.11.2012 11:39:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Jucerasnji obroci - bazali smo dobar deo dana pa nam fali jedna uzina mleko oko pola sedam D - palenta sa kruskom R - potaz od bundevice sa zumancetom i prazilukom U - vocni jogurt V - pirincane pahuljice mleko pred spavanje, pa mleko za sppavanje .. opet se budi nocu da bi jeo Danasnji meni mleko D - pokusaj kajgane - ne dopada mu se struktura pa smo presli na 'leba, mladog sira i kiselog mleka R - Supa i rinflajs se kuvaju U - bice banana i jabuka V - bice pahuljice
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2012 19:40:27
|
|
|
|
Christabel
|
I moja je jako aktivna. Sad je pocela ok da napreduje, oko 200g mesecno to mi je ok, ima 9.4 kg a pre 3 meseca (sa godinu dana) imala je 8.8kg. Nama je drugi deo prve godine bio katastrofa - samo 1.5kg. Ima dorucak, rucak, uzinu i veceru. Posle vecere popije punu flasicu mleka i rano ujutro popije mleko, ali sad joj ne sipam vise od 150 ml da bi mogla posle da doruckuje. Razmisljala sam da joj ubacim jos jednu uzinu ali nam nekako ne ide. Doruckuje oko 9, ruca oko 1, pola 2 (spava od pola 12-12 do 1, pola 2, nekad i 2), uzina oko 5, 6 (zavisi kad se probudi), vecera oko pola 8 i posle kupanja popije mleko. Nesto mi je ponestala inspiracija za dorucak. Sta vi dajete za dorucak za ovaj uzrast - 15m? Ako sam ja na poslu, svekrva joj daje i neke rendane salamice i tako to, ali ja joj to ne dajem
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2012 19:47:26
|
|
|
|
madre
|
ulavnom pauljice, riz, palentu, poparu, przenice, pavlaku ili sirni namaz na leb, med puter i leb... (ne rade mi slova...)
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.12.2012 0:26:45
|
|
|
|
Mariya
|
Mi i dalje jedemo voće i pahuljice.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.12.2012 15:10:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ovo moje malo cudo obooozava kisele krastavcice , svaki dan smaze bar dva (malena naravno). A sad sam se tako zeznula, sele smo da rucamo i ona videla krastavce...zdravo rucku
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.12.2012 22:25:14
|
|
|
|
Mariya
|
A moja Lu ne voli nista sto je kiselo ili ukiseljeno :) Danas nije bila raspolozena za jelo,valjda zbog zuba... Danas smo jeli: solja mleka d - jabuka,banana i frutolino r - jagnjetina sa karfiolom i testeninom u- projice sa sirom v - pangasius i krompir pire. Ja sam otisla na posao i moj ludi muz joj dao za veceru ono sto nije htela da jede za rucak. Nadam se samo da je nece muciti stomacic veceras zbog toga. ima li neko ideju kako im davati kostunjave plodove?ja sam joj orahe,bademe i lesnike uvela kroz kolace,ne znam kako drugacije da ih umacim u dorucak ili uzinu.nije da suu joj preko potrebni ali zdravi su i imali bi smo neku inovaciju u doruucku.mozda da h sameljem pa umesam u kasicu?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.12.2012 8:19:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mame do kad ste deci davale kupovne kasice? Moja H ih nesto prestala jesti oko 11 mes. I pre neki dan nestignem da skuvam i dam joj junetinu s povrcem ( Juvitana) i sve poruckala, iznenadila me je... Sada razmisljam jel ona velika za to... il mozda nije...? Tara je to jela isto do godinu posle vise ne.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.12.2012 8:58:42
|
|
|
|
branki*
|
boza je jeo kupovne kasice i na moru,znaci sa 16-17 meseci,kad smo se vratili sa mora,batalila sam da blendiram i kuvam posebno.mada,da je hteo da jede kupovne,davala bih mu sigurno.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.12.2012 11:28:45
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja njoj odaavno vise ne blendiram , ne voli, sve lepo zvace, ali eto kupovne je sad pocela da jede
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.12.2012 17:30:59
|
|
|
|
Mariya
|
Ja joj jos uvek dajem kupovne kasice kad ne stignem da joj skuvam nesto, a dajem joj i one glatke kasice za uzrast od 8-10 mes. a i one sa komadicima.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.1.2013 9:11:31
|
|
|
|
Tiziana
|
Imam pitanje. Ja nemam iskustva je rmoja deca fino jedu.Dete jedne moje prijateljice ima godinu dana i jako slabo jede. To ide dotle da je pocela da gubi na tezini, iako vec suvise sitna za svoj uzrast.krvna slika ok. da li je neko imao slicno iskustvo ili zna za nekoga ko je imaoŽ?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 9:54:46
|
|
|
|
Guardian
|
Mamice, kako ste uvele belance? Dr je na podužem bolovanju, pa nemamo kome da se obratimo, a kada smo uvodili žumance, bilo je malo po malo da bi sedmog dana bilo celo. Da li i za belance da radimo isto?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 9:57:43
|
|
|
|
Olga75
|
pa ja se bas ne secam , mislim da sam ga tvrdo kuvala pa po par zalogaja mesala u kasice ali znam da je moja snaja davala po dva - tri zalogaja griz knedli , par zalogaja gibanice i tako uvela
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 9:57:48
|
|
|
|
Tiziana
|
NAma je dr rekla da belance prvo damo u necemu,tipa neka prvo proba rodjendansku tortu,pa onda neku musakicu i sl...pa neko vreme da jede celo jaje u nekoj hrani, a onda posle nekog vremena d amozemo da damo i kajganu. POsto se rekacija na jaje ne javlja odmah nego posle nekog vremena...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 10:02:42
|
|
|
|
branki*
|
mi smo belance dali u vidu proje i pite sa sirom u kojoj su bila cela jaja.posle sam mu stavljala u slane kasice,postepeno.boza,inace,nije odusevljen jajima.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 10:04:50
|
|
|
|
Olga75
|
a ima i tema JAJE
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.1.2013 11:01:49
|
|
|
|
Guardian
|
Hvala vam mnooogo Znači mogu kao i sa žumancetom do sedmog dana da dodjemo do celog belanceta? Posetiću i temu "Jaje"
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.1.2013 22:52:04
|
|
|
|
Mariya
|
I ja sam joj prvo davala hranu u kojoj je celo jaje(testenina, projice), pa kad nije bilo reakcije ubacila sam joj u kasicu prvo cetvrtinu belanceta,pa posle 2 dana polovinu, pa celo belance.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.1.2013 15:12:41
|
|
|
|
Guardian
|
Mame, smem li dajem tunu svojoj devojčici? Bojim se žive i količine soli, a i isprepadaše me neki komentari na netu, pa sad ništa ne znam. Nama je Dr još pre 3 meseca rekla da nakon oslića dajemo detetu i tunu iz konzerve ( rekla je Rio Mare, jer je navodno najkvalitetnija ). Šta da radim? Znam da u vrtiću jedu sardinu, tj. namaz od sardine i margarina
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.1.2013 16:21:37
|
|
|
|
branki*
|
ja bozi u tom uzrastu nisam davala.i sad jede samo oslic i skusu,jednom pastrmku.javice se jos neko.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.1.2013 14:11:21
|
|
|
|
Azra_
|
Mi smo počeli sa filetom lososa. Sada jede i filet oslića, drugu ribu nisam davala za sada. Meni konzerva tunjevine deluje nekako jako.... zbog onog ulja, ili čega već. Znam da mi uvek teško padne. Možda da se pomeša malo tunjevine sa nekim d ugim sastojcima. Moja sestra pravi malom od 2 godine neku paštetu od tunjevine, dečak je baš voli. Može li recept za čuvenu poparu? verovale ili ne, nikad to nisam ni pravila, ni jela.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.1.2013 15:00:12
|
|
|
|
branki*
|
popara-stavis vodu da provri,oko 1 l,odokativno,dodas 1 kasicicu soli i 1 kasiku ulja.kad provri,skines sa vatre,ubacis stari hleb,izdrobljen na komade,promesas i ubacis malo sira.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?