|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
28.11.2012 22:01:22   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Nina previše jede user posted image

ajde sad jos reci da je debela, pa da te posteno izgrdimo, Nina je medic user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2126
28.11.2012 22:07:06   
Anoniman
Marija, nije debela, hiperaktivna je pa sve potroši, ali zaista puno jede. Danas je doručkovala, užinala i ručala u vrtiću, kažu da je baš lepo jela, kao i obično. Oko 15 h, usput do kuće pojela je kesicu kroasana 7days, celu kesicu. Kod kuće, oko 17 h pojela je bananu, a uveče, oko 20 h je tražila da sa nama večera špagete s'' mesom. I drala se kao magare dok nije dobila svoj tanjirić, pojela je 10ak zalogaja sigurno. U 21 je pila mleeeeeeeeekooooo pred spavanje. user posted image

Naravno, nije tako svaki dan, po nekad preskoči i popodnevnu užinu i večeru jer jednostavno neće, ali ima dana kad je ovako alava i takvih dana je više nego "posnih". user posted image

< Poruku je uredio Trt Milojka -- 28.11.2012 22:09:29 >

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 2127
28.11.2012 22:12:42   
MarijaBg
Isto je kod nas, jede savrseno u vrticu i uvek uredno ruca, uzina i vecera i kuci. A onda dodju dani kao npr prosli vikend kad za 2 dana pojede kao za pola jednog redovnog... Ne opterecujem se uopste. Nemoj da ovakvim pricama stajemo na muku mamama cija deca slabo jedu, shhhh user posted image
A da, a ima svega 12,5 kg na blizu 90 cm (a sa 6 meseci imala 9) user posted image

< Poruku je uredio MarijaBg -- 28.11.2012 22:13:50 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2128
30.11.2012 11:39:50   
Anoniman
Jucerasnji obroci - bazali smo dobar deo dana pa nam fali jedna uzina
mleko oko pola sedam
D - palenta sa kruskom
R - potaz od bundevice sa zumancetom i prazilukom
U - vocni jogurt
V - pirincane pahuljice
mleko pred spavanje, pa mleko za sppavanje .. opet se budi nocu da bi jeo

Danasnji meni
mleko
D - pokusaj kajgane - ne dopada mu se struktura pa smo presli na 'leba, mladog sira i kiselog mleka
R - Supa i rinflajs se kuvaju
U - bice banana i jabuka
V - bice pahuljice

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 2129
10.12.2012 19:40:27   
Christabel
I moja je jako aktivna. Sad je pocela ok da napreduje, oko 200g mesecno to mi je ok, ima 9.4 kg a pre 3 meseca (sa godinu dana) imala je 8.8kg. Nama je drugi deo prve godine bio katastrofa - samo 1.5kg. Ima dorucak, rucak, uzinu i veceru. Posle vecere popije punu flasicu mleka i rano ujutro popije mleko, ali sad joj ne sipam vise od 150 ml da bi mogla posle da doruckuje. Razmisljala sam da joj ubacim jos jednu uzinu ali nam nekako ne ide. Doruckuje oko 9, ruca oko 1, pola 2 (spava od pola 12-12 do 1, pola 2, nekad i 2), uzina oko 5, 6 (zavisi kad se probudi), vecera oko pola 8 i posle kupanja popije mleko.

Nesto mi je ponestala inspiracija za dorucak. Sta vi dajete za dorucak za ovaj uzrast - 15m? Ako sam ja na poslu, svekrva joj daje i neke rendane salamice i tako to, ali ja joj to ne dajem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2130
10.12.2012 19:47:26   
madre
ulavnom pauljice, riz, palentu, poparu, przenice, pavlaku ili sirni namaz na leb, med puter i leb... (ne rade mi slova...)

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2131
12.12.2012 0:26:45   
Mariya
Mi i dalje jedemo voće i pahuljice.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2132
25.12.2012 15:10:24   
Anck Su Nmaun
Ovo moje malo cudo obooozava kisele krastavcice , svaki dan smaze bar dva (malena naravno). A sad sam se tako zeznula, sele smo da rucamo i ona videla krastavce...zdravo rucku user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2133
28.12.2012 22:25:14   
Mariya
A moja Lu ne voli nista sto je kiselo ili ukiseljeno :)
Danas nije bila raspolozena za jelo,valjda zbog zuba...
Danas smo jeli:
solja mleka
d - jabuka,banana i frutolino
r - jagnjetina sa karfiolom i testeninom
u- projice sa sirom
v - pangasius i krompir pire. Ja sam otisla na posao i moj ludi muz joj dao za veceru ono sto nije htela da jede za rucak. Nadam se samo da je nece muciti stomacic veceras zbog toga.

ima li neko ideju kako im davati kostunjave plodove?ja sam joj orahe,bademe i lesnike uvela kroz kolace,ne znam kako drugacije da ih umacim u dorucak ili uzinu.nije da suu joj preko potrebni ali zdravi su i imali bi smo neku inovaciju u doruucku.mozda da h sameljem pa umesam u kasicu?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2134
31.12.2012 8:19:10   
Anck Su Nmaun
Mame do kad ste deci davale kupovne kasice?
Moja H ih nesto prestala jesti oko 11 mes.
I pre neki dan nestignem da skuvam i dam joj junetinu s povrcem ( Juvitana) i sve poruckala, iznenadila me je...

Sada razmisljam jel ona velika za to... il mozda nije...? Tara je to jela isto do godinu posle vise ne.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2135
31.12.2012 8:58:42   
branki*
boza je jeo kupovne kasice i na moru,znaci sa 16-17 meseci,kad smo se vratili sa mora,batalila sam da blendiram i kuvam posebno.mada,da je hteo da jede kupovne,davala bih mu sigurno.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2136
31.12.2012 11:28:45   
Anck Su Nmaun
Ja njoj odaavno vise ne blendiram , ne voli, sve lepo zvace, ali eto kupovne je sad pocela da jede

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2137
31.12.2012 17:30:59   
Mariya
Ja joj jos uvek dajem kupovne kasice kad ne stignem da joj skuvam nesto, a dajem joj i one glatke kasice za uzrast od 8-10 mes. a i one sa komadicima.

Direktna veza do poruke: 2138
5.1.2013 9:11:31   
Tiziana
Imam pitanje. Ja nemam iskustva je rmoja deca fino jedu.Dete jedne moje prijateljice ima godinu dana i jako slabo jede. To ide dotle da je pocela da gubi na tezini, iako vec suvise sitna za svoj uzrast.krvna slika ok. da li je neko imao slicno iskustvo ili zna za nekoga ko je imaoŽ?

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 2139
8.1.2013 9:54:46   
Guardian
Mamice, kako ste uvele belance?

Dr je na podužem bolovanju, pa nemamo kome da se obratimo, a kada smo uvodili žumance, bilo je malo po malo da bi sedmog dana bilo celo. Da li i za belance da radimo isto?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2140
8.1.2013 9:57:43   
Olga75
pa ja se bas ne secam , mislim da sam ga tvrdo kuvala pa po par zalogaja mesala u kasice
ali znam da je moja snaja davala po dva - tri zalogaja griz knedli , par zalogaja gibanice i tako uvela

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2141
8.1.2013 9:57:48   
Tiziana
NAma je dr rekla da belance prvo damo u necemu,tipa neka prvo proba rodjendansku tortu,pa onda neku musakicu i sl...pa neko vreme da jede celo jaje u nekoj hrani, a onda posle nekog vremena d amozemo da damo i kajganu. POsto se rekacija na jaje ne javlja odmah nego posle nekog vremena...

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2142
8.1.2013 10:02:42   
branki*
mi smo belance dali u vidu proje i pite sa sirom u kojoj su bila cela jaja.posle sam mu stavljala u slane kasice,postepeno.boza,inace,nije odusevljen jajima.

branki

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2143
8.1.2013 10:04:50   
Olga75
a ima i tema JAJE user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2144
8.1.2013 11:01:49   
Guardian
Hvala vam mnooogo user posted image

Znači mogu kao i sa žumancetom do sedmog dana da dodjemo do celog belanceta?

Posetiću i temu "Jaje" user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2145
13.1.2013 22:52:04   
Mariya
I ja sam joj prvo davala hranu u kojoj je celo jaje(testenina, projice), pa kad nije bilo reakcije ubacila sam joj u kasicu prvo cetvrtinu belanceta,pa posle 2 dana polovinu, pa celo belance.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2146
14.1.2013 15:12:41   
Guardian
Mame, smem li dajem tunu svojoj devojčici? Bojim se žive i količine soli, a i isprepadaše me neki komentari na netu, pa sad ništa ne znam.

Nama je Dr još pre 3 meseca rekla da nakon oslića dajemo detetu i tunu iz konzerve ( rekla je Rio Mare, jer je navodno najkvalitetnija ).

Šta da radim? Znam da u vrtiću jedu sardinu, tj. namaz od sardine i margarinauser posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 2147
14.1.2013 16:21:37   
branki*
ja bozi u tom uzrastu nisam davala.i sad jede samo oslic i skusu,jednom pastrmku.javice se jos neko.

branki

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2148
15.1.2013 14:11:21   
Azra_
Mi smo počeli sa filetom lososa. Sada jede i filet oslića, drugu ribu nisam davala za sada. Meni konzerva tunjevine deluje nekako jako....user posted image zbog onog ulja, ili čega već. Znam da mi uvek teško padne. Možda da se pomeša malo tunjevine sa nekim duser posted image ugim sastojcima. Moja sestra pravi malom od 2 godine neku paštetu od tunjevine, dečak je baš voli.

Može li recept za čuvenu poparu? verovale ili ne, nikad to nisam ni pravila, ni jela.user posted image

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2149
15.1.2013 15:00:12   
branki*
popara-stavis vodu da provri,oko 1 l,odokativno,dodas 1 kasicicu soli i 1 kasiku ulja.kad provri,skines sa vatre,ubacis stari hleb,izdrobljen na komade,promesas i ubacis malo sira.

branki

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here