Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 16:06:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Ja sam toliko odusevljena ovim da kad god se spomene u temi ..odmah se ja javim
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 16:10:09
|
|
|
|
Olga75
|
ja sma palentu kuvala pola voda pola mleko pa onda dodavala malo pavlake to je sav moj domet a imam drugaricu koja u griz stavi jaje i vegetu i njoj je to supeeer , kontam ko griz knedle ali jaje moze da nosi salmonelu i ja bez deset - petnaest minuta kuvanja to ne jedem a kamoli da dam zvercici tako da mi je kombinacija nekako van moje zone ne pitajte me kako kuvam krem od jaja za tortu , malo krace nego paprikas
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 16:15:06
|
|
|
|
Anoniman
|
jao olga, i meni je uvek frka od jaja koja nisu dobro termicki obradjena.. ja sam zumance isprzila kao kajganicu jer ga samo tako i jedemo, pa ubacila unutra i bilo je super.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 16:16:36
|
|
|
|
Olga75
|
a kuvana jaja su tek poduhvat , ja ih kuvam sigurno 45 minuta
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.11.2012 18:49:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Olga, tako i ja, i nikad po meni nisu dovoljno kuvana Nema šanse, žene, ja nikada ne probam Markove kašice, prosto ne volim tu zbrčkanu hranu. Ono što on ne pojede ide u kantu, ja ne mogu to jesti.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 13:37:18
|
|
|
|
jance
|
mislim da sam ovo pitanje vec postavljala jednom pre nekoliko meseci, oprosticete mi, ali se ne secam kakvi su bili odgovori, ili sam samo htela da pitam pa nisam :).. uglavnom: jel insistirate na prepodnevnoj uzini? koliko tu dajete detetu kolicinski? koliko pre je dorucak a koliko posle je rucak?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 13:45:19
|
|
|
|
Torbica
|
Jance, kod mene su oba deteta dobijala prepodnevnu uzinu pre spavanja, oko 11. Jer, kako da ih stavis na spavanjac praznog stomaka. Kod nas je dorucak oko 8, retko kasnije. Spavanjac pa rucak kad ustane i trazi da jede. Ja sam tako radila i jopet cu tako. Najcesce voce, ponekad plazma, puding, griz...Pozz
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 13:48:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas ide mleko cim ustane, pa dorucak oko 9-10 uzina oko11-12 zavisi a nekad i nece, pa je pustim, posle spavanja rucak.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 13:54:52
|
|
|
|
jance
|
Ogi mi ustaje posle 8, cesto tek negde pola 9, 9, pa smo nekako stavili da dorucak bude u 9... jutarnje mleko smo ukinuli , jer ga nije puno popio, i kad ga jeste popio, onda ga je izbljuckao a vec je bio star za bljuckanje. rucak dobija tacno u 13h. voce vecinom dobija sa zitaricama za dorucak... e sad, ako mu u nekom trenutku (recimo oko 11h) dam nesto da pojede a da je vise od npr 1/4 jabuke ili jednog keksa onda u 13h odbija da ruca. ako mu nedam nista izmedju dorucka i rucka, onda rucak pojede savrseno lepo, prosto tanjir obrise u slast! a nekako sam stalno rezonovala , da ako vec voce dobija za dorucak, nekako mi je bitnije da pojede povrce i meso za rucak, nego da eto po defaultu mora da ima 5 obroka, zato sto se tako radi... a opet se pitam dali radim pravilno...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 13:58:04
|
|
|
|
Torbica
|
Pa da, kod nas mleko ili Nesquik cim se ustane, pa dorucak. Nikad ne odbijaju uzinu, iako mi cerkica od 3 godine nema vise dnevnog spavanja. A posle rucka jos jedna uzina do vecere. Moji su jako lepo prihvatili tri glavna obroka i dve uzine.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 14:00:59
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
To je razmak 4 sata, i nemora ako mu je rucak u 13, il ako hoce suzinu pomeri rucak
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.11.2012 14:02:42 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 14:04:24
|
|
|
|
Torbica
|
Aha, sad vidim vas red. Naravno da ne mora po default-u, ja ne insistiram na rucku u 13h kad su kuci a ne u vrticu. Uzina je uvek nesto lagano, bas zato da se ne pokvari rucak. Trudim se da deci dajem samo voce, i zbog navike a i da bi ga kasnije jeli kao i mi. Moji cim vide da grickam jabuku, andarinu, odmah traze. A ti najbolje znas kakav vam je ritam.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 17:29:49
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pahuljice sa mlekom u - muskantna tikva - 2 teglice r - pileca corbica, pileci paprikas, salata od krastavaca u - banana v - dacu pecenicu i hleb verovatno...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.11.2012 17:35:21
|
|
|
|
jance
|
pa to ti je, sto me tripuju svi kako bi dete njegovog uzrasta MORALO da ima 5 obroka dnevno... jednostavno mi to nekako nema logike, jer ako je vec dobio voce za dorucak, onda mi je bitnije da dobije povrce i meso za rucak a ne da to onda mrljavi i ne jede uopste. bas smo juce imali situaciju, doruckovao je u 9, pa smo isli u crkvu, tamo je u decijem boravku jedan malisan castio za rodjendan pa mu je zaova onda dala sta mu dusa iste, i soka, i voca i grickalica. dosli smo kuci, rucak u 13h kao i obicno kod nas, on ni da primirise! gura ruku, mrsti se... u 14h ode na spavanje, probudi se posle 45min gladan! a zaova tvrdi da je popio malo soka, pojeo jedan keks i jednu jabuku... prosto mi je bilo neverovatno da ga je to toliko zasitilo da ni 2h kasnije nije hteo nista da jede... a ona samo vice, pa mora da ima uzinu, deca kao on obavezno u to vreme u crkvi uzinaju, samo on ne.... i onda me tako pokoleba, dali ja ne hranim njega dovoljno ili se samo tripujem...?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 2:14:22
|
|
|
|
Anoniman
|
evo i nas ovde. mislim da sam iscitala celu temu ali nekako mi je izbledela pod navalom opisa muckalice zadnjih par strana. jucerasnji obroci mleko oko 6-6:30, verovatno oko 150 ml (mm ga hrani pred posao) D - popara od razanog hleba na vodi pa dodato kravlje U - neka vocka, mozak je ispario R - paradajz corba, zapeceni karfiol i klasican spanat U - prvi put Barni. cudno, dopada mu se :p V - neke pahuljice. imamo 7 razlicitih vrsta pa idemo u krug. mleko pred spavanje, najcesce 150ml generalno, jede sve, imamo samo problem sa budjenjem izmedju 2 i 3 ujutru, urla dok ne dobije da jede. izbacili smo mu taj obrok ali se nekako opet vratio (zubi, creva, zaje***anje?), so ... moje pitanje je: da li bi spavao bolje (bez budjenja) da mu rotiram dorucak i veceru?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 2:15:58
|
|
|
|
Anoniman
|
ti i ja, jano, pricamo o svemu ssamo ne o hrani ako ti znaci info - nekada imamo 4, nekada 5 obroka. oboma nam je to ok, jede koliko moze.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 9:01:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sad sam se vratila na pocetak teme i nadjoh stare postove kad je T imala 1 god....i vidim da je duplo manje jela od H sad, a imala je vecu kilazu bar za 5 kg A H je sva mrvasta..pa moramo opet na kontrolu merenja tezine ... Juce : Mleko D- krem namaz i hleba U-voc jogurt R-pohovane tikvice U- banane i jabuke po malo V-Nestle zitarice i posle kokice
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 28.11.2012 9:04:55 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 16:16:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jel vam deca jedu zimnicu? Hana voli kisele krastavce , al sve se bojim puno da joj dam da je neboli stomacic ..neznam
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 16:29:12
|
|
|
|
Ivanka 75
|
iIva je prošle godine tamanila turšiju a sad ni da pomiriše Oduvek je jela po malo od svega i lepo nosi svojih 15-ak kila iako neki misla da ne jede dovoljno za svoj uzrast
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 17:09:08
|
|
|
|
MarijaBg
|
Moje dete tamani zimnicu. Pre neki dan sam joj bas krastavcica dala koliko god je trazila, pojela je 10 onih malih, to je vise od 1/3 tegle (i nije je zaboleo stomak) Sarenu salatu isto obozava, a sve smo pravile mama i ja bez konzervansa, nije puno slano, tako da joj dajem i ne mislim, ionako slabo jede kuvano povrce
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 17:34:19
|
|
|
|
Anoniman
|
jedemo ajvar za sad (ako se to moze reci jesti, jeo ga je 2x do sada, od toga jednom jutros). svu zimnicu sam spremala bez konzervansa, pekmeze sa fruktozom, slanise sa kalijumovom soli. jos mu nisam dala krastavce, mada imam u planu za koju nedelju (kad i ja krenem da ih jedem) znaci danasnji obroci mleko D - tost hleb sa kajmakom i ajvarom U - baka dala nesto iz teglice R - spagete sa paradajzom V - neke pahuljice Mleko pred spavanje pa mlleko i u toku noci :(
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 21:41:15
|
|
|
|
branki*
|
boza jede kisele krastavce kad mu dam i kad hoce.pojede 1 krastavac kiseli.supu bas voli,pojede oko 2 kutlace sa puno rezanaca,bas gusta bude,to uvek moze za rucak.juce za veceru jeo neke male virsle,pise frankfurt na njima,pojeo 2,5 virsle.za dorucak uglavnom neko pecivo=kifla ili burek,caj.jede kako kad,ja se mnooogo manje opterecujem.fino mi izgleda,provericu jos i krvnu sliku,uput ceka,pa ako je sve u redu,teramo opusteno
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 21:50:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Samo moje dete zabušava sa hranom mislim, jede on ali sa svoja 4 zubića još uvek ne može da žvaće meso (a neće ni da se potrudi) i onda moram sitno, sitno da iscepkam, maltene kao blendano da bude. Čim vidi da mi nešto jedemo dotrči i več am, am ali kada mu ponudim uglavnom okrene glavu i nakezi se (u fazonu samo vas zezam) a ako vidi nešto namazano na hlebu nema teorije da će pojesti.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2012 21:52:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Nina previše jede
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?