Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:03:43
|
|
|
|
JMPM
|
Evo noviteta kod nas Sinoc sam pravila palentu i stavila sam kafenu kasicicu u ciniju i prelila jogurtom, promesala da bude kasasto i posadila dete u stolicu da kao jede sa nama. Prvi put da je hteo makar da lizne kasiku . Onda sam uzela ja drugu kasikicu i uspela da mu dam 2 kasikice dok je on "sebe hranio". Izgleda da se moje dete konacno odlucilo da pocne da jede sa skoro dve godine . Inace, mleko koje mu pravim mu dajem i ujutro dok je budan i popije izmedju 20 i 50 ml. Uvece i za dnevno spavanje mu dajem kroz san jos uvek pa popije do 120ml najvise. Popije dok je budan mozda 10-20ml a ostalo mu dam iz 2354767 puta vadeci i vracajuci varalicu u usta...ali uspesno je to sve Da napomenem da mu dajem uvek kada mi jedemo da i on jede, mada se to zavrsi uvek brljanjem po cinijici. Zato sam srecna sto je sinoc hteo makar da lizne. Znam, cudno vam je sad sta ja to pisem i cemu se radujem. Ali ko nema ovakav problem, pojma nema sta je to i kako je tesko boriti se sa time.
< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:05:09 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:09:13
|
|
|
|
Pretty78
|
jmpm....probaj kad kuvas palentu da je kuvas u mleku a ne u vodi....to je upalilo mojoj drugarici jer mali nije hteo da jede
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:09:35
|
|
|
|
Verus
|
Odlicno, malo po malo! Jel on ima refluks?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:11:12
|
|
|
|
Pretty78
|
nema Verus....nece nista da jede ...sikira mamu
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:12:02
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Odlicno, malo po malo! Jel on ima refluks? Htedoh i ja to da pitam-jel imao? Ili neki drugi problem?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:12:03
|
|
|
|
JMPM
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 jmpm....probaj kad kuvas palentu da je kuvas u mleku a ne u vodi....to je upalilo mojoj drugarici jer mali nije hteo da jede A on nece mleko, zato mu i pravim Nestle junior 1+ sa probiotikom . Verus, nema refluks, samo nikada nije hteo da jede normalno. Ne rucka ni povrce ni meso, a od voca samo koji zalogajcic banane ili jednom u tri cetiri nedelje zalogajcic jabuke. Komplikovan je uzasno. Mozda jeste problem sto od kada se rodio kolicnski nije puno jeo. Ne znam, dr. kaze dok je dobro zdravstveno sve je u redu. Pocece nekada sve da rucka-valjda
< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:13:44 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:14:12
|
|
|
|
minavb
|
A kad je bio bas mali? Kako je jeo? Mora da postoji neki razlog sto dete nece da jede
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:15:37
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: minavb A kad je bio bas mali? Kako je jeo? Mora da postoji neki razlog sto dete nece da jede postoji minavb...to sam i ja rekla da postoji........a to su geni....pitaj mamu njegovu sta ne jede..tj. sta jede..lakse je
< Poruku je uredio Pretty78 -- 6.6.2011 17:16:24 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:17:20
|
|
|
|
Verus
|
eh, sad se secam da je pisala i u vezi njenog jela na slavama
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:18:48
|
|
|
|
JMPM
|
I kada je bio bas beba nije mnogo jeo. Dojila sam ga dva meseca bez dohrane i onda je do cetiri ipo bilo dojenje uz dohranu. Nikada nije popio ni pola mere za svoj uzrast. Napredovao je oko 400-500g mesecno. Sve mu se normalno razvijalo, da kucnem u drvo.A mama je tu da brine, tako da bez obzira sto je zdrav brine me sto tako nece nista da rucka. Kada je imao 8-9 meseci pravila sam mu svakakve kasice i uspevalo mi je da pojede oko 30-50 grama. Ali sta je to Kako je odjednom odbio dojenje sa 4 ipo meseca tako je prestao da jede i kupovne i domace kasice sa 10 meseci. Sad lupetam,nije imao ravno 10 meseci, ali eto samo nekih 2 meseca je bio voljan da jede nesto drugo, odnosno voce i povrce. Bilo je i tu sta mu se svidja i sta ne, naravno, ali je makar po malo jeo. Dok ja ispisem ovoliki post vi me izogovaraste . U pravu si Pretty, nisam ni ja izjelica, ali sam i manja od njega imala ono sto volim i ono sto ne volim. Odnosno sto sam jela jela sam . Nisam ni sad puno bolja, ali morate reci da je on gori i od mene
< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:20:43 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:28:22
|
|
|
|
minavb
|
Auuu, pa on je bas malo klopao. Nista, bar znamo da ce biti maneken. Ja sam imala utisak da se kod vas u kuci bas lepo jede, obzirom da si kacila super recepte za kolace. Leposava, da mi S malo prevaspitamo,a?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:30:14
|
|
|
|
JMPM
|
Lepo jede mm . Ja volim svasta da pravim i slano i slatko, ali ne bas i da jedem . Obicno kad imamo goste ugoje se koji kg dok su na rucku-veceri jer ne mogu da odole
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 17:34:57
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: minavb Auuu, pa on je bas malo klopao. Nista, bar znamo da ce biti maneken. Ja sam imala utisak da se kod vas u kuci bas lepo jede, obzirom da si kacila super recepte za kolace. Leposava, da mi S malo prevaspitamo,a? probala sam mina..ne vredi dosli oni kod mene ona kuka a ja reko e sad ces ti da vidis kako on jede kod teta Pretty ..... a ono ......ćorak
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 21:18:44
|
|
|
|
gagana83
|
Bravo za Stefija I mi imamo cime da se pohvalimo Una je danas popila celu flasicu od 250ml cokoladnog mleka Mozda cokoladno mleko i nije najbolje resenje, ali ona nece cisto mleko, nece kakao, nece Nesquick, nije htela ni ono obicno cokoladno. Cak ni cisti jogurt nece da pije, ali ga hoce uz palentu i poparu.Danas joj kupim ono Imlekovo sa belgijskom cokoladom i ona pa popije na eks Ja sam presrecna jer nije imalo teorije da za jedan obrok ona unese 250ml nekog mlecnog proizvoda. Do sad bi maksimalno u toku dana unela oko 300-350ml mlecnih proizvoda, sto jogurta, sto mleka kroz neke kasice.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 21:20:28
|
|
|
|
JMPM
|
Bravo Uniceeeeee
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 21:26:39
|
|
|
|
gagana83
|
Faja dlugali Jos da dodam da sam skontala da je moje dete veliki folirant. Pisala sam vec da ne ume, tj nece da zvace hranu i da joj i dalje miksam (imala je jedan period od par dana kada je htela da jede sitno seckanu piletinu ali se opet vratila na staro). Danas je cak jela bademe bez problema, a sa povrcem i mesom se i dalje zadavljuje Prevarant tezak!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:20:45
|
|
|
|
Brana
|
Ovih dana sam Lakiju za dorucak pravila kacamak,odvalio se Pravim ga na masti,onda malo zasolim,i kada bude gotov,stavim u njega krem sir ili kajmak,uf...uz casicu jogurta...i to je to.. Takodje mu pravim i limunadu: iscedim 1 pomorandzu dodam malo vode i pola kasicice meda...i malo mu dam da olize kasicicu od meda,da se zasladi,i onda fino popije limunadicu.
< Poruku je uredio Brana -- 6.6.2011 22:23:27 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:26:24
|
|
|
|
Pretty78
|
jesam off ali moram.....pokrecem peticiju za pormenu naslova ove teme. ne zelim da pise Ishrana deteta od 1-2 god zelim da pise Ishrana bebe od 1-2 god hocu moju bebuuuuuuuuuuu...necu da je velik deckooooooo hvala nosilac peticije: Pretty78
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:29:45
|
|
|
|
Brana
|
Jesu oni jos bebe,slazem se
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:31:02
|
|
|
|
pepeljuga
|
ja cu da potpisem peticiju
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:32:24
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga ja cu da potpisem peticiju i ja
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:33:35
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Faja dlugali Jos da dodam da sam skontala da je moje dete veliki folirant. Pisala sam vec da ne ume, tj nece da zvace hranu i da joj i dalje miksam (imala je jedan period od par dana kada je htela da jede sitno seckanu piletinu ali se opet vratila na staro). Danas je cak jela bademe bez problema, a sa povrcem i mesom se i dalje zadavljuje Prevarant tezak! E, e, isto sam i ja provalila za ovog mog! Cepa jagode kao pravi, sam jede jednu po jednu, lepo gricne, sazvace. Isto tako proju, hleb... Ali rucak - povrce, meso seckano nema sanse, pravi facu kao da se davi. Folirant mali!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:33:38
|
|
|
|
madre
|
zene, imam jedno pitanje. bogdan je napunio godinu dana, a do sada je pio mleko oko 7:30 ujutru, pa slede dorucak, rucak, vecera i mleko uvece oko 20:30. ono sto me zanima jeste da li da mu ukidam to mleko ujutru i dajem umesto njega neki dorucak ili mogu i dalje tako da nastavim? i do kada beba pije to jutarnje mleko ovo vecernje mu necu jos dugo ukidati, bas ga voli i uz njega lepo zaspi
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:35:46
|
|
|
|
Brana
|
Ja mislim da bi trebalo jos da mu dajes,jos je on mali,ja bih mu ukidala tek sa godinu ipo...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.6.2011 22:36:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda da mu daš mleko posle doručka, ili doručak u koji ide mleko. Mislim da u tom uzrastu deci još treba dosta mleka, pa je važno da ga unose i pre i posle podne. Naravno, nema pravila, ako dete neće-neće, ali ako voli, možda da pokušaš tako. Neki lagani doručkić, pa mleko, ili neke žitarice sa mlekom... A sa druge strane, ok je i da ostaviš tako kako jeste,dokle god on lepo napreduje i tako mu odgovara
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.