Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2011 9:11:59
|
|
|
|
Dada81
|
Mina,mislim da će biti i to.Ne brini,još su oni naše male mrvice Mi juče prvi put jeli pileću džigericu ,proprženu na maslacu.Pošto je prvi put ,malkice samo ,ali nije se bunio,sreća.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2011 9:16:19
|
|
|
|
Dada81
|
Bravooo,Gagana Auuu,supa sa čokoladom JMPM,verujem kako ti je ,baš si se namučila( i još uvek),a biće dobro! Sve od deteta do deteta.Ja znam da mi svi volimo ručkati ,ali kada je ovde većina dece lepo ručkalo,moj je odbijao..Pa,pevaj,pa glumi,pa jedi uz njega,sve uradim,ali ništa, Ali,došlo je i to na svoje ,hvala Bogu!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.6.2011 23:09:44
|
|
|
|
indy_25
|
Koliko piju vasa djeca mlijeka.? Moja Sarah nece vise da pije mlijeko na flasicu. Ako joj naspem u onu flasu odakle mi pijemo sokove sa onim pipkom hoce al u normalnoj nece. Sta mislite da joj pocnem davati u casu po malo jel rano jos za to ? Ne mogu da joj sipam mlijko u onim plasticnim flasama za sokove ruzno mi jeto. Iz flasice popije samo 30 ml i nema sanse nece vise. A kad joj naspem u ovu mogla bi i litar popiti.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.6.2011 23:14:50
|
|
|
|
JMPM
|
Indyka, ja ti nisam tu merodavna. Guram mu sto vise da pije, a i to sto vise je malo . Sto da ne, sipaj joj u to odakle hoce da pije, bitno je da popije. Ala sam ti sad srocila, svaka mi cast
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.6.2011 23:19:12
|
|
|
|
indy_25
|
E jesi vala. Ma glupo mi kad idemo negdje da nosim flasice plasticne od sokova mislice ljudi da nemam flasu da joj kupim Salim se nego bas mi bezveze. Probacu da joj dajem iz casice da pije kao i mi. Al onda joj i uz to moram dati nesto. Jer ne moze kad se probudi popiti casicu mlijeka i nastaviti s tim do dorucka nego cu sada da joj dajem dorucak rano. Mozda krisku putera i meda i casicu mlijeka. A navece mlijeko necu ni davati jer jede ona i sireve sta ja znam valjda je dovoljno mlijecnih proizvoda dnevno. Nego moje pitanje je jel to sve rano da je tako hranim kao sto mi jedemo ustvari?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.6.2011 23:20:09
|
|
|
|
Snelle
|
Indy, ma kakvi mala, super što neće više iz flašice, velika devojka
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.6.2011 23:23:52
|
|
|
|
JMPM
|
Indy, nije rano . Ja bih volela da moje dete hoce lepo da rucka kao mi. Ne zacinjeno mnogo naravno, ali da lepo ima organizovane obroke. Tako da probaj da joj uvedes i fini dorucak
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:02:02
|
|
|
|
gagana83
|
Moje dete nece ni da lizne mleko Ni toplo, ni hladno, ni sa kakaom, ni sa Nesquik-om, cak ni cokoladno mleko nece.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:32:01
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Indy, ma kakvi mala, super što neće više iz flašice, velika devojka A jel nisam to znala, znam da ne preporucuju flasice kao od prve godine ali nesto mi to glupo . Sin mi je pio mlijeko do 3 g na flasicu. Ko fol zbog zuba da se zubi ne kvare pa popije je dok je pila za 2 minute cijelu ne mogu se za toliko zubi kvariti. Ona jede super bas ima organizovane obroke i uzine isto obavezne su. Vise ne dobija puno na kilazi ima 10,600. Al hoce ona i jogurt i mlijeko i sir na mamu jedino nece flasicu hoce iz te flase za sokove i hoce i iz case al jos ne zna proljeva se na sve strane. Pa onda cu da pocinjem da je ucim da pije iz case normalne male plasticne.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:37:11
|
|
|
|
Snelle
|
Indy, možda možeš za početak da probaš i iz rakijskih čašica da je učiš da pije. Ne znam koliko je to dobro ili ne, meni je palo na pamet da tako probam sa L
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:39:45
|
|
|
|
liliana
|
T. jedino jogurt hoče iz čaše svoje piti, a sve drugo na flašicu. Danas ja probala da joj uspem mleko da pije iz čaše, ona probala i tako me pogledala, u fazonu:"Ovo nije jogurt-koga ti za******š?!?"
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:42:11
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Indy, možda možeš za početak da probaš i iz rakijskih čašica da je učiš da pije. Ne znam koliko je to dobro ili ne, meni je palo na pamet da tako probam sa L To sam ja uradila Mada,još uvek iz moje ruke.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:42:59
|
|
|
|
Dada81
|
Liliana,nema laži ,nema prevare Ma,sve znaju naše pametnice
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 0:44:16
|
|
|
|
indy_25
|
Probacu sutra iz te male casice hvala Snelle Liliana bas je slatka gagana pa ja mislim da nema veze to sto ne pije mlijeko nek pije jogurt i ostale mlijecne proizvode.Kad je mene mama rodila dojimla me je dugo mozda oko 1;5 g i kad je na silu prestala da me doji ja nikad vise mlijeko nisam okusila tek nekad kasnije pa mozda u svojim 20 g. Pila sam jogurt i sve sireve volim ali mlijeko nikakvo sto kazes ni cokoladno ni hladno ni toplo. A sada bas volim pogotovo hladno iz frizidera.
< Poruku je uredio indy_25 -- 2.6.2011 0:47:56 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 1:15:48
|
|
|
|
liliana
|
Ma, naša djeca su se rodila sa pola fakulteta-samo malo da ih doškolujemo!!! Ja se isto slažem sa Indi da je bitno da unose mlečne proizvode bilo kog oblika. Doduše, T. voli mleko, nemam s njom tih problema. Ja sam se sa 2 god izgorela sa mlekom (mama je kuvala 2 šerpe, ja se verala oko rerne i ona zakači jednu, ta pogura drugu i sve se sruči na mene). Nisam mleko okusila dok nisam otišla na fakultet, ali sam jela sve mlečne prerađevine.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 8:28:27
|
|
|
|
JMPM
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Moje dete nece ni da lizne mleko Ni toplo, ni hladno, ni sa kakaom, ni sa Nesquik-om, cak ni cokoladno mleko nece. Ma nece ni moje .Kupim Nestle junior milk +1 sa probiotikom, smuckam minimalnu kolicinu sa vodom i dodam malo karamelina. Tako uspem da uvalim kroz san...Inace,da ne cuje zlo, jutros i juce ujutro je popio kada se probudio po 50 ml .Samo pssssssssssst, da ne cuje zlo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 8:39:19
|
|
|
|
minavb
|
Jooooj zemske, gadno je to sa mlekom ali nemojte da se nervirate. AKo jedu jogurt, sir ili mleko u nekom drugom obroku, i nije tako strasno ako nece da ga piju. Vanja pije 200ml dnevno, sve drugo mu je u obrocima.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 9:03:58
|
|
|
|
JMPM
|
S najcesce ne jede u drugim oblizima, zato sam srecna sto makar ovako mogu da ga zeznem
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 9:17:14
|
|
|
|
minavb
|
A vocni jogurt, jogurt, sir, pavlaka?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.6.2011 9:20:28
|
|
|
|
JMPM
|
Sir uzme po jednu ili ni jednu kockicu dnevno (trapist), pavlaku u par dana dve-tri kasicice, jogurt voli, ali periodicno (zadnjih par dana nije ni pio-jeo), vocni jogurt nikako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.6.2011 20:51:25
|
|
|
|
New Mom
|
Sad kako je bila bolesna neće ništa da jede. Nijednu kašicu ili pahuljice kategorički neće, malo nešto banane ili parče hleba sa pavlakom i to je to. Danas sam joj napravila perece sa sirom, to joj se svidelo: 1 kvasac, 300ml tople vode, oko 150g rendanog sira, 450g brašna - sve to umešati, oblikovati perece (oko 30cm saviti u neki oblik) i premazati umućenim jajetom. Peći oko 20 min. na 220 stepeni.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.6.2011 20:53:55
|
|
|
|
Snelle
|
NM, nisam znala da je bila bolesna Ja sam skontala da bi moja L i vola pečenog pojela samo ako joj stavim u rukicu da sama jede
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.6.2011 1:14:12
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Sad kako je bila bolesna neće ništa da jede. Nijednu kašicu ili pahuljice kategorički neće, malo nešto banane ili parče hleba sa pavlakom i to je to. Danas sam joj napravila perece sa sirom, to joj se svidelo: 1 kvasac, 300ml tople vode, oko 150g rendanog sira, 450g brašna - sve to umešati, oblikovati perece (oko 30cm saviti u neki oblik) i premazati umućenim jajetom. Peći oko 20 min. na 220 stepeni. Normalno je da izgubi apetit ako je bolesna. Pisala sam vec kako je Una lose jela dok je bila bolesna a i danima nakon toga. No sikiriki.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.6.2011 10:55:25
|
|
|
|
pepeljuga
|
Evo i nas ovde
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.6.2011 13:24:16
|
|
|
|
mejvis
|
Jeste, i J. je jako slabo jeo dok je bio bolestan, baš se i videlo da je oslabio, ali brzo je posle nadoknadio! Sad ima novu foru da se gadi kao da će da povrati kada mu se nešto ne sviđa...provalio je da momentalno prestajem da ga hranim! Za sada lepo jede i uglavnom sve hoće. Probali smo pasulj juče i nikako mu se nije svidelo, jedva sam mu uvalila koju kašiku, a kupus je isto skoro prvi put probao i to mu je bilo lepo. mleko voli 200- 250ml ujtru i toliko isto uveče, popije na eks!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.