Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (15.5.2012 15:48:26)
|
IZVORNA PORUKA: Macaki yula, jeste li se juce i merili? koliko laki ima sada? znaci ti mu redukujes porcije, za dorucak dajes samo voce, za rucak samo povrce sa mesom.. znaci samo za veceru su mu zitarice. sta mu bese dajes za uzine? (po stoti put te pitam, znam, dosadna sam). i meni je malo frka da ne ugojim previse dete.. cini mi se da bebe mnogo jedu razne pahuljice, palentu, kacamak, pirinac, griz isl. a sve to jaaako goji. Ma, nisam pisala nista, jer vaga im nije tacna! Izmerila dete kao 13 kila, sto nije tacno ni u ludilu. Sutradan ga merili na drugom mestu, ono 12.500. Sada nas jelovnik izgleda ovako: 6h mleko 270ml izmedju 9 i 10 uzina, vocna ili kompot od voca podne meso sa povrcem do 240ml 15-16h zitarice, 180ml ( to sam smanjila i pomerila sa vecere na popodnevnu uzinu jer i ja msilim da one goje ) vecera 2 jogurtice ili krem sira, 200ml ( to nisam smanjivala, jer ne da, place kao kisa, mnogo voli mlecno da jede, a mislim da to ne goji kao zitarice ) pred spavanje, znaci u 21h 240ml mleka. To sam smanjila kolicinu jer je dve veceri za redom pri podrigivanju bljucnuo. Sinoc posle 240ml nije. Vec primecujem da se Lakica istanjio [sm=smiley1.gif]. Uskoro cu poceti da mu dajem i pomalo dinstano a i hranu koju i mi jedemo, samo nezacinjenu. Pocecu i da solim, ali nikako da se setim jer jednostavno nemam naviku. Trenutno mu uvodim dinju, danas je bio drugi dan i za sada lepo prolazi, a kako i ne bi kada je slatka kao med! Mislim da on nista sladje nije ni jeo.
|
|
|
|