Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (30.4.2012 23:03:06)
|
IZVORNA PORUKA: ivana70a Yula, kako planiras da spremis avokado i sa cim? ja sam ga danas prvi put kupila pa bih ga dala prekosutra za dorucak, malo jos sutra da prostuiram sta i kako da ga spremim... tako da ko zna neka napise Za sada os uvek ne znam, vidim da ga kod nas ( u Srbiji ) vise daju u slatkim kombinacijama ( kao Gae ) a mi pak ovde ga jedemo slanog. Mislim da cu ga davati cesce u slanim kasicama, nesto ovako kao Mina, ali zasto da ne i u slatkoj. Mada, banana je vec veoma kaloricna, ne znam da li treba u to dodavati jos i avokado? Nisam sigurna da mli moze da stoji zato sto on veoma brzo na vazduhu oksidise i pocrni! Vodi racuna kada kupujes da ne bude tvrd, to znaci da je zelen, vec treba da bude mekan, ne previse, znaci da je veorovatno truo, vec onako mekusan, kao npr. breskva kada je zrela. I nema potrebe da se ljusti, samo ga preseces na pola i izdubis, odnosno izvadis onaj mesnati deo iz ljuske. Doduse, ne znam kako ces to izvoditi u pocetku jer ce ti trebati zaista male kolicine. Ja kada spremam za sebe uradim sledece: presecem plod na pola, izvadim kosticu, napravim preliv od maslinovog ulja, jabukovog sirceta i malo senfa, neko stavlja i sitno seckani mladi luk. Taj preliv stavim u udubljenje avokada gde je bila kostica i kasikom polako zahvatam malo sosa, malo avokada. I ovde je poskup, ali ja nesto nemam naviku da ga jedem, tako mi se nekada vuce po frizidera, a zaista volim da ga jedem, samo sto se retko setim. Valjda zato sto je kalorican a ja kao na nekoj dijeti [sm=smiley1.gif] Sada mi pade na pamet da bih mogla da mu ga dajem katkada kao popodnevnu uzinu sa jogurticem ili bez njega.
|
|
|
|