RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

magnetic -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.4.2012 23:07:33)

Bas me cudi sto mu jos nisi dala sargarepu i bananu,to obicno ide medju prvim namirnicama.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.4.2012 23:08:16)

IZVORNA PORUKA: nenja22

aaa, moram da kupim sutra više mladi sir da mu dam struk jedan pa da vidimo šta će biti

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

nenja22 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.4.2012 23:10:24)

luka luka, da mi smrdi kad legne na mene da spava, to sam mislila [sm=jezicek.gif]

yula pričala o šargarepi i banani ucelo da bekana gricka, ja mislim [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.4.2012 23:11:40)

A i bebac joj je alergičar, osipao se na šargarepu, a banana se atopičarima ne uvodi među prvim namirnicama, ali ovo nije tea za to. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.4.2012 1:45:40)

Ova moja voli luk i krastavac. Jedan zub ima al vrlo studiozno to radi, luk se rascveta a ona izgrebe srž iz njega. Probala je i krastavac sa sirćetom, stresa se al jede ne odustaje.

So ne dodajem. Nas dve jedemo skroz bez soli, ona zbog uzrasta a ja zbog pritiska a mm soli u tanjiru.

magnetic -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.4.2012 10:57:00)

IZVORNA PORUKA: Tash

A i bebac joj je alergičar, osipao se na šargarepu, a banana se atopičarima ne uvodi među prvim namirnicama, ali ovo nije tea za to. [sm=smiley1.gif]
Ahaaa,nisam to znala.Vec sam pomislila da se opet nesto promenilo.

Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.4.2012 18:00:33)

Bananu i sargarepu sam uvela tek nedavno, mada prva namirnica koju sam uvela je bila sargarepa, kasnije, kada sam krenula sa pirincem bebac je poceo da se osipa po licu, a imao je i jedan veliki crveni pecat jedno vece na grudima. Nisam dugo bila sigurna da li je u pitanju sargarepa ili pirinac. Kasnije se ispostavilo da mu smeta pirinac, ali nisam smela da istrazujem da li je i sargarepa. Kada sam je uvela pre neki dan, ponovo, nije bilo nikakve reakcije i zato je sada jede bez problema.
A inace, spomenula sam bananu i sargarepu u kontekstu da je dam bebi iseckanu na kolutice ( sargarepu kuvanu naravno ) i da beba pokusava sam da se hrani.

Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.4.2012 18:01:38)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ova moja voli luk i krastavac. Jedan zub ima al vrlo studiozno to radi, luk se rascveta a ona izgrebe srž iz njega. Probala je i krastavac sa sirćetom, stresa se al jede ne odustaje.

So ne dodajem. Nas dve jedemo skroz bez soli, ona zbog uzrasta a ja zbog pritiska a mm soli u tanjiru.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kakav sou od bebe! Ona i moj Lazar bi bili odlicna ekipa!

Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (19.4.2012 23:37:55)

Imam jedno pitanjce. S obzirom da moj bekac ne jede zumance, vec duze vreme mu dajem meso prakticno svaki dan, doduse, svaki dan drugo meso. Da li gresim??? Do pre nekim mesec dana sam pravila pauzu jednom npr. u 5 dana, ali sada mu dajem svaki dan jer sa mislila da je meso vazan izvor proteina i gvozdja, a i uopste, koliko znam savetuje se 5 dana meso, 2 dana zumance, a posto on ne jede zumanca zbog alergije ja sam davala meso svaki dan. Sada mi malo frka da nisam preterala... Inace, beba super napreduje i nisam primetila bilo kakve smetnje zbog toga, nego nesto citah na netu pa sam se zapitala...

lesica -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (19.4.2012 23:42:56)

Ma sto mislis da si preterala. Mozes da napravis pauzu u smislu da skuvas neku posnu corbicu,ali posto vec bebac ne krka zumance a ni ribu,neka slobodno klopa meso.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 0:26:07)

ja isto mislim da to nije problem, tj. i kosta retko koji dan ne jede meso, pošto jaje, tj. žumance nikako ne voli...preskočim kad mu dajem pasulj ili grašak, što je jednom u 10ak dana, a tad obično jede sir uz to...

nego napravih večeras keksiće, baš me zanima da li će se i detetu svideti, ako bude da, ima da pravim varijacije na temu i to da mu dajem da gricka za popodnevnu užinu...elem, smuljala sam izmiksane (u blenderu, onako ugrubo samlevene) zobene, ražane, i ječmene pahuljice sa puterom, žumancetom, kašičicom crnog šećera, malo kisele pavlake i seckanim suvim kajsijama. to stanjila na debljinu oko 1cm i vadila modlama (tj. kolačićima iz lončića sveznalice [sm=smiley36.gif]) keksiće i pekla na oko 200stepeni nekih 15ak minuta...meni se mnogo sviđaju, a eto, videćemo sutra sud onoga kome su namenjeni [sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 8:07:52)

Vanja jede meso svaki dan. Jede jako malo mleka i mlečnih proizvoda, jaja ne jede, leguminoze retko, pa zato meso jede svaki dan.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 10:03:45)

Još malo pa smo i mi u ovoj temi ([image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] )

Namirnice koje trenutno jede su:

krompir
tikvica
šargarepa
bundeva
brokoli
karfiol
praziluk
kukuruz šećerac
blitva
grašak (samo kroz kupovnu kašicu)
celer
peršun
paškanat
cvekla - danas počinjemo sa uvođenjem

jabuka
kruška
banana
šljiva
breskva
kajsija

piletina
teletina
ćuretina
planiram da mu uvedem jagnjetinu ovih dana

trenutno smo na četvrtini žumanceta

7corn
ovas+jabuka (hipp)
hleb, kifle
plazma (ponekad mu dam da gricka i uz to popije pola šolje jogurta)

jogurt
pavlaka
kiselo mleko
mladi sir - probao ali mu se ne dopada

Šta bih mogla još da uvedem?

Trenutno mi je najveći problem kupovina mesa, nabavljali smo domaće ali ljudi više nemaju jer uzgajaju samo za sebe pa su to male količine. Tek na leto će biti pilića, ćuretina tek na jesen.

Koje prodavnice su sigurne što se tiče kupovine mesa?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 10:13:24)

Anči, jedete više namirnica od nas! Živi bili! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 10:15:26)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

nokinoki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 10:45:49)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Koje prodavnice su sigurne što se tiče kupovine mesa?

Ja ti mogu reći gde ja kupujem meso za bebu ako ti odgovara vidikovac i žarkovo.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 10:56:09)

Anči, možeš boraniju i pasulj da uvodiš, mladi luk, prokelj.

nokinoki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 11:02:10)

A kako spremate pasulj i prokelj?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 11:15:37)

Prokelj nisam još ni ja uvela premda smo mogli odavno, a boraniju i pasulj kuvam za sve kao i inače samo bez mesa, soli i vegete i kod pasulja više voda bacam da ga lakše vari. Njoj izvadim čorbicu i šargarepu i sprštim joj zrna da iz njih izvadim mesnati deo a ljuske bacim. Mm sebi dosoli u tanjiru a ja jedem kao i ona.

nokinoki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 11:23:25)

Hvala!

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 11:33:22)

nokinoki, ja sam sa čukarice tako da je ok.

nokinoki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.4.2012 11:55:02)

Na pijaci na vidikovcu, tj iza pijace ili sa strane, zavisi kako gledaš, imaju oni zeleni kiosci, tu na sredini ima radnjica sofronije, tu kupujem piletinu i ćuretinu. To mi je preporučila jedna starija koleginica jer ja sve kupujem po ovim hipermarketima, na pijacu ne idem. A teletinu i ostalo meso za nas, u žarkovu preko puta groblja mesara minjon d.
Ako nije dozvoljeno pisati nazive radnji, molim te izbriši.

I ako možeš da mi odgovoriš u temi o pelenama.

Crystal -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (22.4.2012 8:56:56)

Molim mame da mi kazu da li za spremanje palente i popare koriste vodu iz cesme  ili flasiranu vodu..? Do sada sam pravila sa rosom, ali nesto razmisljam da se ta voda svakako dobro prokuva prilikom spremanja pa da mozda moze i voda iz cesme...?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (22.4.2012 14:45:27)

Sa cesmovacom, ionako kao sto i sama rece, voda provri.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.4.2012 11:44:55)

Ovde ste pisale o KUKURZNOM SMOKIJU (GUGIJU), tako mi kaže Google. Molim onoga ko je pisao da mi postavi sliku kako bih ga prepoznala u prodavnici. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>