Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (10.7.2013 12:34:49)
|
Ja za sve te zitarice prvi put cujem. Ne znam, ali mene gde god odem bombarduju savetima, da uvek forsiram "sa ovih podnevlja, sa ovih podnevlja". A iskreno ne znam ni gde bi to ubacila. Vecera mi je uvek ova neka mlecno zitna kasa instant, tj uprahu pa plus mleko ili voda, zavisi koju kupim, u rucak mi je muka da stavljam kada jede zitarice i za dorucak i veceru. Znaci jedino za dorucak umesto palente, pirincanog griza, psenicnog, popare i sl. Torbice, pa ja ne bih znala sta cu za dorucak ako taj dzek pot sa zitaricama i kiselo mlecnim proizvodima ispucam za veceru :-). Daj savet. Ja so stavljam. A za kokosovo ulje nisam znala. Zanima me jos koliko cesto mogu da joj dam ABC sir jer ima 70%mm i koliko po obroku. Ja iskreno hvatam savete od kumine svekrve. Ona se bavi time, saradjuju i kuvaju porodicno i za vrtice, ima restoran zdrave hrane, razvoze mnogim poznnatim licnostima, prave i medicinski hranu...mada oni se meni cine neozbiljnijim od mene, pa ja usvojim samo sta mi se svidja :-). Inace mesa dosta stavim, a o podojima da ne pricam. Samo nocu sisa jedno tri puta. Preko dana...tuvnema nikakvog reda. Ne bunim se, meni sve savrseno odgovara. Ja jedva cekam da dodje tajming za dojenje, obozavam to. I ne bunim se ma koliko cega pojela, samo se sekiram sto voce slabo jede. Samo to. Ali ona bi sve jela da grize, tako da samo voce koje moze tako i jede. Dam joj lubenicu, dinju, bananu...sve to sama mulja. Sa kruske i jabuke, breskve, kajsise, samo skinem koru i sve mulja. Doduse slabo, dinju jedino lepo.. Jes da mi je vec sve isflekano, ali samo neka klopa :-). I ono sto je npr fakat - pomenuti kumic, koji je pre neki dan napunio god dana je perce, perce za nju. On je toooooliko lagan da prekjuce kada su bili zamalo u plafon da ga zveknem jer sam tooliko zamahnula da ga podignem, kao za ceru, a on, kao pero, odlete. Ima sigurno dva kg manje od nje i dva meseca je stariji. Ne znam kako, jer on em vise jede em ga hrani baka koja je profi u tome. Znaci i kvalitetnije jede, a kks mu je gori, recimo. Jos ne sisa vec 8m. Moje dete hvala Bogu koliko god da mrljavi, uvek je pupu lepo napredovala. Sisa uvek kratko, ali obozava. Sa cim to ima veze, ne znam. Muz, ja, kum, kuma svi smo slicnih gabarita.
|
|
|
|